Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
24331
View
563
Reply

[Tempatan] Apa pelan B anda kalau lockdown berterusan?

[Copy link]

Author: YgBenar       Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 6-6-2021 04:01 PM
Aku seram nengok time cucuk tu.dalam gila,macam satu inci masuk daging.

Aku tak seram dengan jarum. Aku seram kalau badan aku tokleh terima virus yang disuntik masuk dalam badan aku tu. Mana la tau aku antara yang malang kan. Aku tak tolak vaksin C19 ni sepenuhnya, but now memang lansung tak ready la.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
tanya plan apa pulak.. org suruh total lockdown x bagi.. biarlah susah sekejap dari biarkan masalah berlarutan x selesai bertahun2.. akhirnya semua boleh melingkup..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:59 PM
Am thinking and planning. If diizinkan Allah, umo 40 aku dah nak berenti keja. Mental health aku d ...

Kalau cikgu berhenti awal duit pencen dapat ke....
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:10 PM | Show all posts
Plan aku nk tgu beranak je ni... barg baby lom beli lg...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 6-6-2021 04:07 PM
tanya plan apa pulak.. org suruh total lockdown x bagi.. biarlah susah sekejap dari biarkan masalah  ...

Lockdown separuh masak yang tak adil.orang lain masih boleh kais rezeki..yang bergaji hari ni macam tunggu mati beragan kat rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:59 PM
Am thinking and planning. If diizinkan Allah, umo 40 aku dah nak berenti keja. Mental health aku d ...

Be strong....do thing yg make u happy...and rajin2 laa bergerak and berpeluh..i pun dulu mental mcn tingtong but then sejak2 i mengamal dont give a **** attititude mental aku jd stabil sikit hahah
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Plan b ingat mcn nk study trading and forex heheheh...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:22 PM | Show all posts
insulin replied at 6-6-2021 03:33 PM
Aslmkm. Macam mana kita nak check yang AHB ni masih ada unit untuk dibeli? Kita boleh check secara ...

hanya di maybank. u dah buka akaun AHB? kena gi kaunter jugak cemane pun.. book ezyQ appointment kat maybank and bukak akaun AHB.. lepas 2-3 hari nnti akan appear dalam Maybank2U.. masa tu u tanya laa staff maybank, ada available fund tak kalo nak masuk sekian2 amount... lepas tu dah bleh buat online transfer untuk topup.. so far, mcm error la pulak online topup ni.. so i kena gi bank via appointment utk top up... operation hour 9 - 1pm je musim full lockdown ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:26 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 04:28 PM
Belibis replied at 6-6-2021 04:10 PM
Lockdown separuh masak yang tak adil.orang lain masih boleh kais rezeki..yang bergaji hari ni maca ...

lani dah potong elaun ...sok sok ni gaji plak ... .... lebih baik kumpul duit dari sekarang... nasib penjawat awam bakal merana ler kalau tak bersedia simpanan secukupnyaa from now.. dah gaji rendah dan hutang ramai yg keliling pinggang kereta rumah itu ini
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:29 PM | Show all posts
sukacactus replied at 6-6-2021 04:02 PM
Yes definitely will have to do that
Bef covid hidup aku mcm ada timetable
Lps hantar ank gi skol ...

byk kena ubah kan... waktu WFH, PDPR anak, kena ngajar dia ngaji... paling menyampah kena masak 2 kali setiap hari, prepare 3 meals a day.. anak pulak dah rimas duduk dalam rumah, i tak leh kasi dia bergaul dgn anak2 jiran semasa full lockdown ni..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 6-6-2021 03:20 PM
Aku terjejas bab kesihatan je
Rasa lemau xaktif ke sana ke mari
Plan B aku start exercise balik {: ...

Samalah....badan like lemau. dua hari dah kayuh basikal dpt 10km balik tido. Nak hiking!!! Arghhh..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:33 PM | Show all posts
books - readings , summary , k drama ad routine life la, kalau lama sangat probably nak ambik kebenaran rentas kalau > 2 months , dan kalau area dah x red zones ni . nak cadang jenguk parents lah.
if dedua kawan green and R naught dah kurang < 0.5. kalau boleh , if not normalah life lah insya ALLAH.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Planning? Terus bekerja dari rumah mcm biasa. Actually dah burnt out.. Masih bertahan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku Insyallah secured. Cuma aku haraplah kerajaan kita betul2 serious tangani masalah corvid ni. Macam skrg ni dah tau banyak kluster tempat kerja total lockdown lah dulu. Time lockdown ni lah asrama2 pekerja kena buat inspection and sanitisation..staff2 hantar buat testing etc. Tingkatkan lagi pendidikan kepada rakyat. Kena fikir lah bukan semua orang tengok TV n dengar radio. Bukan semua tengok info di internet. Polis and tentera buat lah rondaan. Aku tak keluar rumah 4 hari....smlm aku keluar tengok kawasan rumah aku ramai orang jalan2...lepak dgn kawan2.. kereta banyak jer.... budak2 penuh kat padang permainan...padahal ada jer berek polis kat situ.
Sebenarnye ada satu cara jer. Kembalikan kerajaan kepada Najib and BN. Hanya diaorang jer yang competent enough to handle a big scale nationwide management of the country's economy and people. And diaorang jer yg boleh make the people listen. Kerajaan skrg takde org nak dengar dah....sesama menteri pun bertelagah n akhirnye rakyat jugak yg kena.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Lockdown jadah apa skrg ni. Sama je dgn pkp 2.0.
Cr keje sama, result pun sama lah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:45 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 6-6-2021 04:50 PM
otai_g replied at 6-6-2021 04:37 PM
Lockdown jadah apa skrg ni. Sama je dgn pkp 2.0.
Cr keje sama, result pun sama lah.

u know kawasan rumah i dah ada van kkm dok pusing sekitar 1 ke 2 June 2021, so i initiate sendiri buat swab kat satu lab for covid 19 screening , dapat clearance document semua -  , u tau masa kat kawasan menunggu untuk di swab tu  apa jadi?

i tunggu like sebatu dari kawasan swab tu sebba takut risiko jangkitan walaupun dah pakai n95 and face mask 3 ply , tapi u know i observed ape
hahaha - ade je org yg dah habis swab berkumpul , bersembang dan ada je ibu dukung budak kecil buka face mask cium anak dia menangis sikit, dan ada je bapa org campak kuih ke dalam kawasan tanaman pokok bunga, instead of cari tong sampah  selambak je, sembang2  sebelum depa bersurai meninggalkan tempat swab tu , someone kissed the baby yg didukung  dan ade je  dah swab habis berkumpul di satu sudut berhampiran kawasan swab .
Sedangkan kalau otak ade kan - would u think to wait ke kat kawsan tu atau kat kereta terus ? soeone ade otak tak akan terfikir nak bua face mask atau dok tunggu lagi kat kawasan tu - i mean amazing sungguh.

tapi the fact that i am seeing these behaviours  kan , wow amazing ye sesetengah  individuals macam endah tak endah  - so i rasa kesian kat KKM and semua yg comply sebba individu seperti ini.

u see people? hehehe. berbuih mulut bagi info apa apa pun kalau ...u know susahlah.




Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:49 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 04:50 PM
mbhcsf replied at 6-6-2021 04:45 PM

u see people? hehehe. berbuih mulut bagi info apa apa pun kalau ...u know susahlah.

u no see ivermectin and all the clinical trials successful result why ? Ppl like u yg susahkan org2 kat ICU tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde plan dah. The only plan adalah utk bertahan
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 05:02 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:49 PM
Aiol pula dah beberapa kali fikior nak berenti jadik cikgu. Jangan suruh anak2 kome jadik cikgu. E ...

are you sure? kakak kakak dan abang iouls semua keje cikgu, mereka gembira aje...

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 05:03 PM | Show all posts
aina_shaira replied at 6-6-2021 05:02 PM
are you sure? kakak kakak dan abang iouls semua keje cikgu, mereka gembira aje...

ignorance is blisss   
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list