Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
4685
View
88
Reply

Degilnya! Dah Bagi Masa 3 Hari Tapi Tetap Tak Tunai Janji

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 04:30 PM | Show all posts |Read mode
Seorang penghuni lelaki yang menjadikan koridor rumahnya di Flat Bukit Gedung, Bayan Baru sebagai tempat timbunan barang lusuh masih berdegil dan tidak mengendahkan arahan pihak berkuasa tempatan.


Lelaki berusia lingkungan 40-an itu diberikan masa tiga hari oleh Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) untuk membersihkan laluan pejalan kaki.


Penghuni rumah itu sebaliknya hanya mengemas satu pertiga daripada barangan di tingkat empat tersebut.




Seorang penduduk lalu di koridor rumah seorang penghuni yang dipenuhi barangan terpakai di sebuah flat di George Town semalam.





Tinjauan Kosmo! mendapati masih terdapat banyak barangan seperti tayar motosikal dan pakaian lusuh diletakkan di laluan berkenaan.


Difahamkan, lelaki itu memberi alasan melawat keluarganya yang sakit.


Seorang penduduk yang mahu dikenali sebagai Shahrul, 39, berkata, penghuni itu dilihat kerap mundar-mandir di kawasan flat setiap hari.


Sejak kehadiran pihak berkuasa, dia dilihat membawa turun beberapa sahaja barangan terpakai dan diletakkan di tingkat bawah berdekatan tempat letak motosikal.


Kami (penduduk) tidak berani menegurnya supaya membersihkan halaman rumahnya. Silap langkah, kami pula yang ditengking nanti, katanya kepada Kosmo! semalam.


Pengarah Pesuruhjaya Bangunan MBPP, Nik Ariff Long Dir berkata, pihaknya akan mengunjungi rumah itu sekali lagi jika penghuninya masih berdegil.


Sekiranya penghuni masih gagal mematuhi arahan pihak pengurusan, kita akan turun bantu mereka menyelesaikan masalah ini dalam masa terdekat, katanya.


Kosmo! sebelum ini melaporkan seorang penghuni flat diberi tempoh tiga hari untuk membersihkan koridor yang dipenuhi barangan terpakai sekaligus mengganggu penduduk yang menggunakan laluan tersebut setiap hari.




Sumber: Kosmo!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-6-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama mcm celaka ni. Kumpul sampah dekat lot parking. Rumah dia atas rumah iols, dia boleh masak dekat stor utk sidai baju. Sampai baju2 orang yg dekat bawah & atas dia bau ikan & berminyak
IMG_20210610_164029.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex: Sama mcm celaka ni. Kumpul sampah dekat lot parking. Rumah dia atas rumah iols, dia boleh masak dekat stor utk sidai baju. Sampai baju2 orang yg dekat ...


Euu report je la.. pakai sms pun boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:45 PM | Show all posts
mental ke suka simpan brg2 lusuh.. nak niaga buat la stor sendri
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 10-6-2021 04:42 PM
Sama mcm celaka ni. Kumpul sampah dekat lot parking. Rumah dia atas rumah iols, dia boleh masak deka ...

erkk kat mana ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:51 PM | Show all posts
hahahahahahahah sapa suh lembik sangat bagi masa bagai
patut haritu datang
pijak je muka dia suh bersihkan terus aritu gak
hahahahahahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:10 PM | Show all posts
penyakit hoarder ni

macam atok nenek aku.
suka kumpul barang-barang terpakai, barang rosak, barang tak guna.
dulu kat kampung ada stor saiz rumah, penuh dengan barang rosak dalam tu. last2 jadi sarang tikus.

pakcik robohkan, katanya takut ada binatang berbisa duduk.
tapi atok and nenek tetap kumpul, longgokkan barang kat belakang rumah pulak.
last2 pakcik bina stor baru, lagi besar untuk simpan barang-barang tu semua.

sekarang nenek aku strok, tak boleh jalan.
kami cucu-cicit bila balik, slow-slow buang barang2 rosak tu.
atok aku still mengumpul kayu, atap zinc, kotak, besi, ape nak dibuatnya entah.

penyakit hoarder ni,
campak orang ada OCD mengemas satu.

sebelah letak peniaga. susun, jual, kemas. susun, jual, kemas.

kalau tak jadi lagu ni ler.. menimbun jadi sampah, orang lain pun tak suka
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Geramnyaa..tah ulaq sawa tikus beranak pinak dah kt dalam tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:13 PM | Show all posts
Kurex replied at 10-6-2021 04:42 PM
Sama mcm celaka ni. Kumpul sampah dekat lot parking. Rumah dia atas rumah iols, dia boleh masak deka ...

bakar je sampah tu lepas tu cakap kt bomba jgn datang
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 10-6-2021 04:42 PM
Sama mcm celaka ni. Kumpul sampah dekat lot parking. Rumah dia atas rumah iols, dia boleh masak deka ...

melampau sgt nih ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
As expected. Sapa la yg percaya dia akn setelkan dlm masa 3 hari tu?? Buang je lah
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:23 PM | Show all posts
Kurex replied at 10-6-2021 04:42 PM
Sama mcm celaka ni. Kumpul sampah dekat lot parking. Rumah dia atas rumah iols, dia boleh masak deka ...

erkkkk

pakat2 reramai simbah petrol, bakar je terus...

org jenis hoarders ni ada masalah penyakit mental... semua benda nak dikutip, bila nak buang rasa sayang dkt benda tu atas alasan mungkin in future nak pakai lagi

JMB uolss tak buat apa2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 10-6-2021 05:20 PM
As expected. Sapa la yg percaya dia akn setelkan dlm masa 3 hari tu?? Buang je lah

Mungkin mmg MO nk minta org tolong buangkan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 10-6-2021 04:42 PM
Sama mcm celaka ni. Kumpul sampah dekat lot parking. Rumah dia atas rumah iols, dia boleh masak deka ...

Aku yg stress tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 10-6-2021 04:42 PM
Sama mcm celaka ni. Kumpul sampah dekat lot parking. Rumah dia atas rumah iols, dia boleh masak deka ...

mcmn dia boleh bawak balik troli supermarket tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Degil sungguh..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:13 PM | Show all posts
Adrif replied at 10-6-2021 05:10 PM
penyakit hoarder ni

macam atok nenek aku.

mak aku rasanya ada ciri2 hoarder ni, dan aku pulak ada ciri2 OCD nih.
arwah nenek aku lagi best, dia tapau dua sekali, gila simpan sampah tapi dia suka mandi lelama, sampai celah kuku pun dia tenyeh2 dengan sabun.


memang terkawal sikit, walau gaduh2 macam makanan harian kami




Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:14 PM | Show all posts
tapi orang macam nih kalau tak gi terapi dan makan ubat, sia2 je kemas untuk dia.
esok lusa dia kumpul sampah balik sampai AJM
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 10-6-2021 04:42 PM
Sama mcm celaka ni. Kumpul sampah dekat lot parking. Rumah dia atas rumah iols, dia boleh masak deka ...

Baik untuk pembiakan ular berbisa nihhhh..seriauuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex: Sama mcm celaka ni. Kumpul sampah dekat lot parking. Rumah dia atas rumah iols, dia boleh masak dekat stor utk sidai baju. Sampai baju2 orang yg dekat ...


Eeeeee..dekat mana tu?xde proper tmpt buang sampah ke y duk longgok mcm tu je??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list