Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7031
View
108
Reply

Pasangan Jutawan Ditemui Maut Dalam Kolam Renang Resort

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-6-2021 11:53 AM | Show all posts |Read mode
Pasangan jutawan warga Thailand dan India, Rakeshwar Sachathamakul, 59, dan isterinya, Anshoo, 55, ditemukan mati di sebuah resort mewah di Koh Tao, Thailand.




Kredit foto: The Sun/ViralPress




Pasangan tersebut ditemukan maut di dalam kolam renang selepas mendaftar masuk beberapa jam, Jumaat lalu, bersama anak mereka, Ratish, 34.


Menurut laporan polis, kamera litar tertutup (CCTV) resort itu tidak berfungsi semasa hari kejadian.


Ketua Polis Koh Tao, Kriangkrai Kraikaew berkata, pasangan itu menuju ke kolam renang untuk berenang, sementara, Ratish berjalan-jalan di kawasan pantai.


Beberapa minit kemudian, Ratish kembali ke resort dan menemukan mayat ibu bapanya yang sudah tidak bernyawa di dalam air.


Dia kemudian meminta bantuan daripada petugas keselamatan, namun tiada petugas di daerah itu ketika kematian berlaku.


Pasukan penyiasat akan melihat punca yang menjadi penyebab kematian pasangan itu sama ada faktor kedalaman kolam renang sedalam tiga meter atau faktor kesihatan.


Ini kerana, anaknya memberitahu ayahnya menghidap penyakit diabetes dan darah tinggi, katanya.




Kredit foto: The Sun/ViralPress




Sachathamakul adalah pemilik bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO), Hotel Novotel Phuket Kamala Beach serta memiliki pangsapuri Bangkapi Mansion di Bangkok.


Difahamkan, sebelum ini ramai pelancong yang maut di resort itu.




Kredit foto: Getty - Contributor




Pulau Koh Tao merupakan destinasi pelancongan popular dalam kalangan pelancong kerana pantainya yang bersih, airnya yang jernih serta terumbu karang yang masih terpelihara.




Sumber: Utusan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Fuyo kaya la rathish
Dan2 la cctv tak berfungsi. Mcm familiar aje
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Fishy sgt2
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 15-6-2021 12:03 PM
Fishy sgt2


Fishy ala2 tafsiran @blastoff ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Koh Tao memang banyak kes foreigner kena bunuh secara suspicious.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
habis yg pelancong lain mati selama ni takkan cctv tak berfungsi jugak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:29 PM | Show all posts
Forensik je mampu bantu jawab semua persoalan ini, harap tak ada penglibatan keluarga terdekat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 15-6-2021 12:09 PM
Koh Tao memang banyak kes foreigner kena bunuh secara suspicious.

mungkin 'citer/kisah' ni boleh/menarik tuk diangkat ke layar perak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 15-6-2021 12:09 PM
Koh Tao memang banyak kes foreigner kena bunuh secara suspicious.


Campak je ulor sekor dalam pool.  Senang koje..  Aku memang ngeri nak melancong kat Siam.  Suke benor deme maen dengan binatang bahaye..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tah2 Sajat yg bunuh hape?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 15-6-2021 12:34 PM
Campak je ulor sekor dalam pool.  Senang koje..  Aku memang ngeri nak melancong kat Siam.  Suke  ...

Dan Koh Tao ni mereka ada mafia mereka tersendiri or hitmen.
Hahaha campak ular besar sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikan kekek mak ilo iloi
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
'Difahamkan, sebelum ini ramai pelancong yang maut di resort itu.'

*ada oram tu nampak macam nak bersorak seronok laa kot-kot tekaan dan harapan liar dia mengena.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tiberrr mati sekaligus laki bini..fishy kt ratish..kalau dlm lakorn..siapa yg paling beruntung bila pasangan ni meninggal
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Recent imigran ka ni? Nama masih menten.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik wife dia walau the husband landwhale
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 15-6-2021 12:09 PM
Koh Tao memang banyak kes foreigner kena bunuh secara suspicious.

Pulau yg sama ni la ada pair yg berkenalan kat pulau ni, lepas depa hangout berdua ditemukan mati esoknya. Polis thai tangkap migrant myanmar konon pelaku, tapi ramai ckp depa scapegoat ja. Tapi still la foreigner asyik pergi
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 09:15 PM | Show all posts
Kesiannya..tapi mcm pelik kes ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Amigurumi replied at 15-6-2021 09:00 PM
Pulau yg sama ni la ada pair yg berkenalan kat pulau ni, lepas depa hangout berdua ditemukan mati  ...

Yea betul, kenal kat bar, mungkin ada orang tak puas hati, bunuh kat tepi beach. Boleh jadi Thai,boleh jadi foreigner juga pembunuhnye.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 15-6-2021 09:35 PM
Yea betul, kenal kat bar, mungkin ada orang tak puas hati, bunuh kat tepi beach. Boleh jadi Thai,b ...

Pasal kawasan mafia tu ada juga dengar cerita.  Tak sabar nak tahu apa kesudahan kes ni. Double standard tak nanti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list