Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
3335
View
39
Reply

[Tempatan] Dikecam Kerana Edar Produk Di SJR, ‘Founder’ Kecantikan Tampil Beri Penjelasan.dpt kebenaran pulis buat csr

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-6-2021 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sebelum ini, tular sebuah video memaparkan seorang lelaki yang dipercayai seorang pengasas produk kecantikan didakwa mengedar bungkusan produk kepada pemandu-pemandu yang melalui Sekatan Jalan Raya (SJR) di Pulau Pinang. Video tersebut bagaimanapun, menimbulkan persoalan dalam kalangan netizen mengenai kebenaran yang diterima individu itu untuk mengedarkan produknya di SJR.

Terbaru, pemilik produk kecantikan yang dikenali sebagai Iddinsyah tampil memberikan penjelasan berhubung video tersebut menerusi satu posting di laman Instagram.
Ujar usahawan muda ini, video tersebut pada mulanya sudah dipadam di laman Instagram berikutan beberapa faktor bagaimanapun, dia sama sekali tidak menyangkakan video tersebut akan dimuat naik semula di laman Twitter.

Jumaat lalu saya dah delete video ini di IG atas beberapa sebab, tup-tup ada pihak yang post di Twitter. Tapi video asal sudah di edit. Laju betul netizen buat kerja. Terus terang saya tak berapa aktif di sana tapi staf yang kongsi info pasal tweet tu.

Ada juga yang komen next time boleh bagi duit. Memang ada perancangan, team *** akan kenal pasti golongan yang betul-betul perlu. Next, InsyaAllah kita akan beri sumbangan kepada Palestin. Sampai ada pengguna Twitter tag DS Ismail Sabri Yaakob utk mendapatkan perhatian beliau atau kejelasan atas tindakn saya.

Berbicara lebih lanjut, lelaki ini menjelaskan dia sudah pun mendapatkan kebenaran daripada pihak polis terlebih dahulu sebelum berbuat demikian.

Sebenarnya, sebelum aktiviti itu dibuat, saya terlebih dulu mendapatkan kebenaran polis dan beritahu niat saya nak sumbang 1K unit vitamin *** kepada orang yang lalu SJR Bertam. Takkan la saya berani buat tanpa kebenaran kan

IMG_20210623_005116.jpg
IMG_20210623_005357.jpg
IMG_20210623_005603.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Die edar vitamin c kn
Dh ada kkm approved ke belum

Bab sop bg korg2 je komen

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 01:07 AM | Show all posts
muka jambu nak free marketing senang bagi free produk wat video pastu acah2 viral
bijak juga la ni xyah bayar tv bayar surat khabar mahal2
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
vit apo. legit ke vit yg gigih bg free tu. seram nk menelan pil pelik2 bg free sklipun.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Tacod nak makan benda2 yang tah apa2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 03:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Tengok muke founder pun trus pangkah produk nye..serupe mayat hidup..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Berani lah Sgt makan Vitamin terlebih mg ni.. Jahanam Buah pinggang, baru nyesal
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 07:30 AM | Show all posts
hodohnya dinding background gambar tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Jantan pn gigih nk putih
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Jantan pn gigih nk putih
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni mcm pengikut mlm mana tah. Sapa komen yg buruk2 pasai dia ni mai la pengikut ajaran yg ntah apa2 tu backup..cakap hg tu komen lebih pasai iddin ni duk level mana? Iddin tu dah kaya..yg mngutuk ni ??
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
promote produk sampah = csr????
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 23-6-2021 01:54 AM
Tacod nak makan benda2 yang tah apa2 ni.

Sekali makan vitamin dia muka terus tukar jadi jambu macam founder ha ha
Kurang lah kemachoan abang Babai
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada aku tgok live founder jual ubat kurus suka masak2 dan sedekah
Kadang aku ralit gak tgok dia dgn bigboss dia berceloteh sambil masak
Sambil jual serbuk minum yg boleh buat kita x berapa lapar dgn harga 79.90 10 paket (ke aku salah dengar)
Lepas tu ada viewer dia tanya pasal IF dan dia pun nak bgtau cara buat IF
Aku macam “deyyyyyyyy x makan product dia pun Kalau buat IF yg mana bila buat IF mmg akan kurangkan napsu melantak  ponnnn” lebih lagi cepat kurus Kalau kau tolak carbs n sugar
Aper dahhhh!
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni level tuhan dah di kalangan umnah ffrt. Lelaki dan betina sama naik sembah heshe katanya pelopor produk pemutih di pertiwi...disebabkan dia dah lvl tuhan xda hal nya
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut pdrm xleh la buat benda macam ni unless company memang establish mcm Watson ke guardian ke glaxo ke apa. Dahlah zaman kobid ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ingatkan edar stok makanan.. Rupanya bg vitamin c timbang kilo? Hanat sangat.. Baik beli kat guardian vitamin c dari beli kat tokey timbang kilo.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 11:15 AM | Show all posts
apa sahaja demi content dan viral...

nak tahu senang je tengok orang tu jual produk ke tak...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
anakmak replied at 23-6-2021 09:55 AM
Ada aku tgok live founder jual ubat kurus suka masak2 dan sedekah
Kadang aku ralit gak tgok dia dgn ...


Itulah kan

Nak kurangkan berat badan ni sebenarnya free je. Tak perlu beli apa2 produk atau alat.
Informasi yang free pun di hujung jari je now.
Cara nak makan secara sihat. Ambil tahu kalori. Elak atau kurangkan makan makanan takde nutrisi tapi tinggi kalori (jajan).
Kurangkan minum air manis (sebab ada kalori) dan lebihkan air kosong (zero kalori).
Banyakkan bergerak daripada duduk mengadap phone.
Kalau parking kereta biar jauh sikit, dapatlah jugak sikit berjalan kan.
Kalau ofis tingkat 5 ke bawah, bawak2 lah naik tangga. Tingkat tinggi daripada tu pun boleh naik tangga kalau stamina dan kesihatan izinkan


Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 23-6-2021 09:53 AM
Sekali makan vitamin dia muka terus tukar jadi jambu macam founder ha ha
Kurang lah kemachoan aba ...

Tak sangguppppppp hahahahaha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list