Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
15403
View
172
Reply

Selepas Ustaz Ebit Lew, Caprice Pula Terbang Ke Gaza

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-6-2021 01:32 PM | Show all posts |Read mode
Caprice mendapat kebenaran memasuki Gaza, Palestin pada malam Rabu dan menyifatkannya sebagai rezeki yang tak disangka-sangka.


Melelaui Instagram, Cparicekata dia bersendirian ke negara bergolak itu bagi mengikuti misi kemanusiaan.


Dia juga meminta doa orang ramai agar semuanya berjalan lancar.




Foto: IG




"Tolong doakan saya Malaysia. Last minute saya dapat kebenaran untuk masuk ke Gaza.


"Cuma kita kena fly sorang-sorang malam ni. Forgive me for any mistake. Halalkan makan minum."


Caprice juga berjanji akan mengharumkan nama negara dan rakyat Malaysia.


  



Rata-rata netizen dan rakan selebriti turut mendoakan.


"Bertuahnya semoga dipermudahkan perjalanan dan misi bermakna," tulis Fedtri Yahya.


"Masha Allah, kamu memang seorang yang bertuah. Semoga perjalanan kamu selamat. Buat kami bangga," tulis Catriona Ross.




  



Caprice merupakan seorang yang lantang mengutk rejim Zionis, malah sebelum ini dia juga pernah berdebat dengan dua influencer Israel. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
jgn nk propa sgt..ebit tu pn belum masuk masuk lagi gaza dk terperam kat cairo sana..

ada je bdk mesir jumpa team ebit dk mundar mandir kt kwsn bdk mlysia beli keychain..lol.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 24-6-2021 01:46 PM
jgn nk propa sgt..ebit tu pn belum masuk masuk lagi gaza dk terperam kat cairo sana..

ada je bdk  ...

Lol,,, beli keychain ni kelakar

But for this OKG, hmmm ntahla kuasa la nak doa2 bagai. Kau sendiri yang nak pergi nak mintak2 doa kata haritu takut flying
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
kakigojes replied at 24-6-2021 01:49 PM
Lol,,, beli keychain ni kelakar

But for this OKG, hmmm ntahla kuasa la nak doa2 bagai. Kau s ...

haha mksd aku bkn diorg beli
keychain tapi kwsn tu kwsn student mlysia lepak sambil beli keychain..nama apa tah dataran tu tmpt tumpuan pelancong..

ni sedara aku la yg cerita..dia ada kt sana.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 24-6-2021 01:46 PM
jgn nk propa sgt..ebit tu pn belum masuk masuk lagi gaza dk terperam kat cairo sana..

ada je bdk  ...

Dia join EL ke?
Sbb dia fly sorang katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas nih adalah yang rindukan abam beng beng beng {:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:05 PM | Show all posts
Masukkeluar replied at 24-6-2021 01:52 PM
haha mksd aku bkn diorg beli
keychain tapi kwsn tu kwsn student mlysia lepak sambil beli keychain ...

dataran mansoura kat situ ada firaun kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan balik2 dah
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 24-6-2021 02:05 PM
dataran mansoura kat situ ada firaun kan?

iye la kot..haha.

sedara aku kata dia dk hotel area situ..student kt sana pn pelik kenapa si ebit ni xbgthu benda betul yg dia masih ada kt mesir xdpt msuk gaza..smpaikan wisma putra dk kalut cari dia..apa ntah motif dia..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia dapat pelepasan pergi Cairo. Bilamasa dapat masuk Gaza?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kakigojes: Lol,,, beli keychain ni kelakar But for this OKG, hmmm ntahla kuasa la nak doa2 bagai. Kau sendiri yang nak pergi nak mintak2 doa kata haritu taku ...



Tiber now tololwers puji lebih la. Takut naik katerbang pon sanggup demi nak bagi bantuan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar: iye la kot..haha.sedara aku kata dia dk hotel area situ..student kt sana pn pelik kenapa si ebit ni xbgthu benda betul yg dia masih ada kt mesir xdpt  ...



iols masih doakan dia bawa balik bini yg tengah ngandung.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 24-6-2021 01:46 PM
jgn nk propa sgt..ebit tu pn belum masuk masuk lagi gaza dk terperam kat cairo sana..

ada je bdk  ...

Patutnya dah balik Malaysia kan? Kalau ada gambar or video boleh tunjuk kat pemuja2 dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
moga baik2 aja
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga Dipermudahkn segala urusan
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 24-6-2021 02:42 PM
iols masih doakan dia bawa balik bini yg tengah ngandung.

Bini dari sana ke maksudnya kaka lady?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Poyonya topi nasi. Tak rasa bangga langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 04:30 PM | Show all posts
Masukkeluar replied at 24-6-2021 02:14 PM
iye la kot..haha.

sedara aku kata dia dk hotel area situ..student kt sana pn pelik kenapa si eb ...

Malu la kot. Dah kecoh satu Malaysia dia nak masuk Gaza.

Itu yg Ustaz Abdullah Amin slalu ckp. Nak tolong palestine ni, kena senyap. Ada dua je, dpt tlg tp tak dpt hebahan. Or dpt hebahan, tp tak dpt tolong Palestine.

Sblm kitorg pegi sana (bukan Gaza), Ustaz dah siap2 pesan, kalau ada post socmed pasal palestine or israel, bole consider utk take down.
Sbb kadang2 itu pon bole sbbkan sangkut permit.

Nampak Ustaz Amin tu senyap je, tp kalau kat sana, rata org kenal dia. Sebut je nama, org kenal (mmg duta palestine pon dia kan sbb dia yg mula2 masuk ke sana) Dia dgn team dia buat keja senyap2.Depa pon penah masuk Gaza rasanya tak silapnya.

So masa kecoh Ebit Liew gi sana, iols dah agak sure susah nak lps masuk.
Skali baca benang ni baru tau, mmg betul tekaan iols.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
budak ni jarum pon tkut . acah nak masuk gaza? lmberttt lagi aku nak caya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Soalan noob, topi nasi nie dah buat swab test ke nak keluar msia??? Dia nak gi cairo nie sana tak de kobid ke???

Apa ke hal nak tolong sampai kena ke sana?? Dgn takut naik pesawat dan jarum, dia nak tolong camna??? Angkat beras 1 guni masuk ke lori pun belum tentu pass
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list