Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
6303
View
49
Reply

"Koya nak kenakan suami, sendiri yang tak boleh tahan", Abby Abadi "fail" buat TikTok challenge

[Copy link]

Author: bubuk_bearbear       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-6-2021 02:49 AM | Show all posts |Read mode





Lama juga tak dengar khabar berita pelakon dan bekas penyanyi kumpulan Elite, Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaiyah binti Abdul Manan.


Meninjau di Instagramnya, Abby dilihat agak jarang berkongsi aktiviti harian bersama suami dan anak-anak namun lebih kepada posting mengenai produk, program harian dan kata-kata hikmah.


Terbaru, Abby cuba membuat video TikTok challenge "tipu-tipu rutin harian" untuk "mengenakan" suaminya, Muhammad Faizal Zakaria. Maklumlah kebosanan dikala PKP, apa salahnya sesekali berhibur bersama orang tersayang kan.


TikTok challenge ini juga telah dibuat oleh pelakon dan penyanyi, Erra Fazira dengan anaknya, Engku Aleesya dan hasilnya sangat kelakar.


BACA JUGA : "You so fake on camera mom", Aleesya kantoikan Erra yang sedang "propa" pasal rutin harian


Namun, lain pula ceritanya dengan Abby kerana belum sempat habis kan challenge pun Abby dah tergelak besar.


" Aduhhhhh geliii terlebihh laaa.. baru nak main tik tok, nak koya2 kenakan suami, sendiri yang tak buleh tahan HAHAHAHAHAHAHA "

" Tengooookkk orang lain buat muka selamba je buat2 cerita aktiviti time PKP, nak kenakan orang.. kita takleh tahanlah., canerr?? baru satu tajuk dahhhh gelak tak berhenti " katanya.


  



Menjengah di ruangan komen, rata-rata peminat turut terhibur dengan gelagat Abby yang dilihat tidak berjaya menghabiskan challenge untuk mengenakan suaminya.










Untuk makluman, Abby pernah berkahwin dengan aktor, Norman Hakim dan dikurniakan tiga cahaya mata namun jodoh tak panjang dan bercerai pada 2008.


Pada 2013, Abby bertemu jodoh dengan Muhammad Noor Farhan Che Bakar sebelum bercerai selepas 11 bulan berumah tangga.


Dua tahun kemudian Abby mendirikan rumah tangga dengan Muhammad Faizal Zakaria yang mesra disapa Jai yang merupakan wartawan kanan di media Harakah.



  



Menariknya, hubungan Abby, suami dengan bekas suaminya, Norman Hakim dan isteri, Memey Suhaiza adalah tersangat baik dan sering mendapat pujian ramai dek kerana keakraban mereka. - CARI






Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 03:00 AM | Show all posts

kawan i ada sorang macam ni..dia yang nak buat lawak, dia yang gelak.. lawak apa dia nak buat pun tak tau.. jenis mudah terhibur
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 03:24 AM From the mobile phone | Show all posts
iols kagum dgn dia ni ringan betul jodoh.. apa la rahsia boleh menuntut ilmu x?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki ku kata gediknyaaa
Memula dia igt mak dn ank
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
X teringin nk tengok. Tp yala xdak keja buatkan..paham
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
haifawehbe replied at 25-6-2021 03:24 AM
iols kagum dgn dia ni ringan betul jodoh.. apa la rahsia boleh menuntut ilmu x?

Bukan jodoh je ringan tp yg i igt pasal abby ni sejenis yg senang bersalin juga..anak dia tiga2 tu mudah keluar
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
haifawehbe replied at 25-6-2021 03:24 AM
iols kagum dgn dia ni ringan betul jodoh.. apa la rahsia boleh menuntut ilmu x?

Menggelitis dia power la kot, Jul Ripin dapat kat dia sebelum kat orang lain. Dah gundhu pun menggeletis, style Serina
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin lama makin menggedik... Skrg dh pandai mekap2... Tudung pon dh singkat sket.... Lengan pon nampak kdg2.... Dlu sibuk sgt aurat sane.. Aurat sini... Skrg dh termakan sumpahan ke... Lg kalau norman yg amek video kat rumah, stokin pon x pakai....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:10 AM | Show all posts
Nenasketum replied at 25-6-2021 08:53 AM
Menggelitis dia power la kot, Jul Ripin dapat kat dia sebelum kat orang lain. Dah gundhu pun mengg ...

SUKA dgn ayat dah gundhu pn mengeletis .......
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai ikut challenge TikTok ni yee...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:19 AM | Show all posts
entah la.. aku rasa CRINGEEEE..

tapi ada satu soalan tuk norman.

kenapa norman setia dgn memey.. apa kurangnya abby??

memey ikut citarasa or bodo2 depan norman ke?

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
kakakgarang replied at 25-6-2021 09:19 AM
entah la.. aku rasa CRINGEEEE..

tapi ada satu soalan tuk norman.

abby mcm garang n memey tu kan mcm sememeh lembik, menurut kata la kot sb tu norman blh beralih arah hihi
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
BungaTepiMeja replied at 25-6-2021 03:00 AM
kawan i ada sorang macam ni..dia yang nak buat lawak, dia yang gelak.. lawak apa dia nak buat pun  ...

hahaha aah ade org camni belom habis cite dia dah gelak dulu. lahhh, sendiri geli sendiri kot
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:28 AM | Show all posts
imanda replied at 25-6-2021 09:25 AM
abby mcm garang n memey tu kan mcm sememeh lembik, menurut kata la kot sb tu norman blh beralih ar ...

so betul la apa yg dikatakan kena buduh2 menurut perintah baru laki nak setia? HUHU

ok la kalau mcm tu.. kena la ubah sikap
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Eeewwwwwwwww
Koser aku. Sejenis da tua pun geletis tak hengat..mesti.menurun kt ank nti
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:35 AM | Show all posts
Sejenis mudah terhibur.. LOL
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:37 AM | Show all posts
alieyrina replied at 25-6-2021 08:25 AM
X teringin nk tengok. Tp yala xdak keja buatkan..paham

sama ler... follow pun idok....
acah2 muslimah sgt tp nan adooo....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 11:27 AM | Show all posts
lawak ke? part mana lawak nya?

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 11:28 AM | Show all posts
imanda replied at 25-6-2021 09:25 AM
abby mcm garang n memey tu kan mcm sememeh lembik, menurut kata la kot sb tu norman blh beralih ar ...

memey tu gelenyar dia, abang abang... dok lah ikut belakang norman masa dekat mahkamah tukawin pun belom masa tu
benci betul
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia pun nak gak..lps erra ...
So next... dekmira n emirrrrrrrrrrr
Lopak n piyuuuuuuuuuuuuuuu
Mamatine n apak rebondinGGGGGGG
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list