Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
10768
View
196
Reply

July 16, 2021 @ 9:30pm “Tapi Kena Pose Untuk Camera 2 Kali… Orang Gaza Persoal K

[Copy link]

Author: sarah82    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-7-2021 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by sarah82 at 16-7-2021 10:27 PM

Caprix1.jpg

Penyanyi dan usahawan, Caprice mendedahkan dirinya disekat oleh pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew di laman Instagram.

C1-500x500.jpg

C2-500x500.jpg

C3-500x500.jpg



C5-500x500.jpg

C6-500x500.jpg

Caprice atau nama sebenarnya, Ariz Ramli, 32, menggunakan platform Instagram Stories miliknya dan membuat beberapa dakwaan mengenai Ebit.

Sejak beberapa hari lalu, nama Caprice hangat diperkatakan oleh warganet selepas dia memberitahu dirinya bakal mendedahkan satu perkara yang akan mengejutkan orang ramai pada 21 Julai ini.

Dalam pada itu, netizen turut mendakwa Caprice menyindir seseorang di laman sosial miliknya di ruangan kapsyen dan komen.

Warganet membuat spekulasi dan mendakwa penyanyi itu sedang menyindir Ebit di laman sosial miliknya.

Terdahulu, Caprice dan Ebit berangkat ke Gaza menjalankan misi kemanusiaan.

Iols tak nak post kat bod mana.. Jadi post kat sini..

Boleh check dari bbrp sumber

https://www.xtra.com.my/trending/tapi-kena-pose-untuk-camera-2-kali-orang-gaza-persoal-kenapa-nampak-macam-photoshoot-caprice-dedah-kena-block-dengan-ebit-lew-di-instagram/

https://www.mstar.com.my/spotlight/sensasi/2021/07/16/caprice-tegur-ebit-liew-isu-show-off-misi-bantuan-di-palestin-akhirnya-kena-block-di-ig

https://murai.my/2021/118214/ustaz-ebit-lew-caprice-gaduh-gaza/
C4-500x500.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Mlm ni kita layan live FW.

Screenshot_20210717-183036_Instagram.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 10:32 PM | Show all posts
ni mesti kes orang ambik kesempatan bukak tabung dana apa semua guna kata kunci Palestin, namun tak sampai ke tangan yang betul. Rasanya yang Nadir punya tu memang sampai pon kan. i read sumwhere on twidder
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 10:34 PM | Show all posts
dan iols harap Caprice boleh ceritakan apa sebenarnya berlaku kat Gaza sana since heols dah dapat nampak depan mata kan. Betul ke propa ke.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh tq sarah bukak benang khas.. moga Allah tunjukkan kebenaran.. pada mereka2 yg menipu dan pecah amanah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
makiting replied at 16-7-2021 10:34 PM
Wahhh tq sarah bukak benang khas.. moga Allah tunjukkan kebenaran.. pada mereka2 yg menipu dan pecah ...

Tadi nampak kat IG.. Iols tgg kot2 sapa buka... Tu yg iols share
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 16-7-2021 10:32 PM
ni mesti kes orang ambik kesempatan bukak tabung dana apa semua guna kata kunci Palestin, namun tak  ...

Iols baca komen.. Yg caprice x cakap pun ttg ebit.. Tapi umum....cuma ebit terasa sangat kot..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 10:42 PM | Show all posts
sarah82 replied at 16-7-2021 10:38 PM
Iols baca komen.. Yg caprice x cakap pun ttg ebit.. Tapi umum....cuma ebit terasa sangat kot..

maksud meols NGO2 yang tumbuh macam cendawan ni, sikit2 petik nama Palestin. Dalam mata diorang 30% 30%
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 16-7-2021 10:42 PM
maksud meols NGO2 yang tumbuh macam cendawan ni, sikit2 petik nama Palestin. Dalam mata diorang 30 ...

Hanat kan.. Makan 30% beli barang sumbangan yg mahai2 masuk dlm poket sendiri.. Mmg tak amanah betul
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Dengar juga orang gaza cakap bantuan tak sampai kat dorang pun melainkan yg dari mais dan sape entah satu lagi NGO tu. hmm ni yg nak sedekah pikir sejuta kali, sebab bukan semuanya amanah, NGO pula bak cendawan tumbuh lepas hujan
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak gelak jer.. Tunggu masa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 16-7-2021 10:48 PM
Dengar juga orang gaza cakap bantuan tak sampai kat dorang pun melainkan yg dari mais dan sape entah ...

Dari tahun 2018 kot.. Ada seorg ustaz dok ckp ttg hal sedekah x sampai.. Tapi sbb tak pemes ustaz tu.. X byk sangat diwar2kan citer dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 16-7-2021 10:48 PM
Aku nak gelak jer.. Tunggu masa

Sabar mod.. Sabarrrrrr.. Kita sekapal.. Muahahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 16-7-2021 02:50 PM
Sabar mod.. Sabarrrrrr.. Kita sekapal.. Muahahahaha.

Baik, simpan dulu.. Dengan follower2 tegar sekali aku nak gelak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 16-7-2021 10:54 PM
Baik, simpan dulu.. Dengan follower2 tegar sekali aku nak gelak.

Both follower tengah bertekak kat IG.. Tadi masuk baca sambil makan popcorn.. Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Caprice dah sebut, ini bukan pasal uel. Jgn la ada yg laga2 kan mereka berdua lagi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Zazama replied at 16-7-2021 10:57 PM
Caprice dah sebut, ini bukan pasal uel. Jgn la ada yg laga2 kan mereka berdua lagi.

Tau.. Tapi ada sentap lebih sampai block2..jadi kita layan popcorn.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 16-7-2021 02:56 PM
Both follower tengah bertekak kat IG.. Tadi masuk baca sambil makan popcorn.. Hihihi

Alah dua2 aku dah block. T boleh join makan popcorn sekali...haha
Kat rumah aku ni pun ada follower tegar yebit.. Tunggu & lihat nanti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 16-7-2021 10:58 PM
Alah dua2 aku dah block. T boleh join makan popcorn sekali...haha
Kat rumah aku ni pun ada follow ...

Layan kat ig jabatan netizen negara.. Ngeh2.. Payah betul kalau taksub.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 16-7-2021 10:58 PM
Tau.. Tapi ada sentap lebih sampai block2..jadi kita layan popcorn.

Tak tuju pd puan author. Hi2x! Ni utk tangan2 hitam penuh toxic.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Zazama replied at 16-7-2021 11:02 PM
Tak tuju pd puan author. Hi2x! Ni utk tangan2 hitam penuh toxic.

Muahahaha.. Maybe org dah x tahan dgn perangai kedua2nya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list