Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7764
View
103
Reply

[Tempatan] Pulang ziarah keluarga, lelaki cetus kluster di Selangor, Kelantan

[Copy link]

Author: ultra78       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-7-2021 11:57 AM | Show all posts |Read mode

image.png

Putrajaya: Satu kluster komuniti yang dilaporkan hari ini dikesan membabitkan kes indeks yang mempunyai sejarah pulang ke Kelantan dari Selangor pada awal bulan ini.

Lampiran yang disertakan dengan kenyataan Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah hari ini menunjukkan Kluster Kampung Bujuk yang dikesan di Pasir Mas dan Petaling itu membabitkan sebuah kawasan perumahan yang terletak di Kampung Bujuk Tok Uban, Pasir Mas.

Kes indeks bagi kluster itu dikesan seorang lelaki tempatan berusia 39 tahun yang dilaporkan positif COVID-19 pada 12 Julai lalu hasil saringan individu bergejala.

Ringkasan laporan itu menyebut, lelaki itu mula bergejala pada 1 Julai lalu selain kes indeks juga mempunyai sejarah pulang ke Kelantan dari Selangor antara 2 Julai hingga 5 Julai untuk menziarahi keluarga.

Kluster Bujuk adalah antara enam kluster komuniti yang dilaporkan hari ini.

Selain enam kluster komuniti itu yang mencatatkan sebanyak 110 kes hari ini, Kementerian Kesihatan (KKM) hari ini turut melaporkan sebanyak 19 kluster tempat kerja (1,112 kes); dua kluster kumpulan berisiko (74 kes) dan satu kluster pendidikan (12 kes).

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:00 PM | Show all posts
alah...asalnya berpunca dari tempoat kerja...cuba selidik..... ye ye jer... kalster balik kg.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasir mas...geng2 degil n selfish!
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Luku kpala laju2
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_acura replied at 18-7-2021 12:00 PM
alah...asalnya berpunca dari tempoat kerja...cuba selidik..... ye ye jer... kalster balik kg.

Sbb tu org tak bg balik kg...bila ko dah rentas negeri tanpa ketahui ko ada bawak virus, tak semena2 org2 lain yg tak bersalah pun turut terbabit..kalau tak mati pun org2 tu ttp ada effect kat kat kesihatan sia in a long term...jadi tahniah la diucapkan pada org tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntahlah dah penat nak marah2
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:21 PM | Show all posts
jilaker geng pasir mas .. kluster bujuk ..kluster tendong..kluster gertak lembu

jenis degil tak reti basa mcm dia je ada famili di kelate
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Degil tak bertempat
Bwk virus merata2
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:24 PM | Show all posts
Syabas
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
benci betul la baca news gini.. xkiralah tempat kerja ke rumah ke balik Kampung pun.. cyclenya tetap kita.. komuniti among us... i think void je la lockdown ni.. sbb semua xkisahpun dah.. so tanggung sendiri.. if kena covid u might carry it to ur family, friends, relatives or u sendiri.. paling.. samada ditidorkan, pastu x survive and mati.. or your relatives, parents jugak menjadi mangsa. Since semua pun degil... its best to handle it sendiri.. x jaga sop, berkumpul samada u or org tersayang kena.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakigojes at 18-7-2021 12:36 PM

Macam mana boleh lepas sjr? Maksud I, takkan Alasan ziarah keluarga boleh dapat surat kebenaran
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kakigojes replied at 18-7-2021 04:35 AM
Macam mana boleh lepas sjr? Maksud I, takkan Alasan ziarah keluarga boleh dapat surat kebenaran


Boleh sis. Alasan ziarah kematian dan sakit.

Next patut wajib kan buat test covid baru boleh rentas.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tol hala panta timur nak rata haji sesak jugak? Sembang kari jerr
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dah macam pengebom berani mati

dia yang nak mati tengah2 ramai orang, orang lain yang tak tau pape pun kena
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kerunai replied at 18-7-2021 04:21 AM
jilaker geng pasir mas .. kluster bujuk ..kluster tendong..kluster gertak lembu

jenis degil tak r ...

Rata2 penduduk pasir mas ni kacuk satu bangsa tu yg kedegilan sangat diketahui hasil tunjuk ajar family terpaling
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Oooh..org golden sand..no wonder lah..mungkin heshe mengidolakan lembaga ittewww
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
apa yg degil sgt kau ni klantan? pindah blk klantan jela kalau xtahan nk balik. bodo
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
No worries kalau berjangkit pun kategori 1 atau 2, kalau dah vaksin...telan dua bijik paracetamol...settle...dah boleh rentas semula....

kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Set2 gini akan defend diri diorg dgn berkata apalah sgt setakat beratus kes yg diorg sumbangkan.. kluster kilang beribu2 tu gomen tak katup kilang pon.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
News camni mula naik bila org mulayu nk sambut perayaan.. hahhahahaaha..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list