Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
16924
View
150
Reply

"Nipis Sangat, Sakit Lutut." - Eyra Hazali Komen Sejadah Neelofa

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2021 11:58 AM | Show all posts |Read mode




Bidalan haters gonna hate sudah tidak sesuai dilabelkan terhadap mereka yang mempunyai persepsi negatif sahaja.


Ini kerana sesuatu isu tidak semestinya berkait rapat dengan sikap individu tertentu, mungkin sahaja meluahkan ketidakpuashatian.


Mungkin itu yang dimaksudkan oleh aktres, Eyra Hazali yang turut bersetuju dengan pendapat netizen yang tidak mahu membeli sejadah buatan selebriti Neelofa.


Namun, ianya bukan kerana tidak mahu menyokong tetapi kerana sejadah Naelofar terlalu nipis hingga menyebabkan dia sakit lutut dan kadang-kadang dahi.





IG





Ianya membuatkan netizen turut bergurau menyatakan sejadahnya memang cantik cuma nipis dan perlu mengalasnya dengan karpet yang di beli di Nilai 3, Selangor. Nakal betul gurauan mereka kan?



Twitter



Selain itu, ada juga yang turut membandingkan sejadah yang dijual oleh mereka yang lebih tebal berbanding sejadah tersebut. Alternatif bagi mereka yang sudah terbeli sejadah Neelofa ialah melapikkannya dengan karpet seperti di atas.



Twitter






Apa pun, itu pandangan peribadi Eyra semata-mata, jangan lah pula ada yang haters yang akan menyerang dia pula nanti ya. - CARI








Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:07 PM | Show all posts
pernah baca psl isu sejadah tebal sejadah nipis..

vhttps://www.muftiwp.gov.my/artik ... -sejadah-yang-empuk
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
lahhh dia bgthu benda betul..bkn dia kutuk niqabis pn..pentaksub niqabis=pentaksub ebit lew.

hahah lol.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:12 PM | Show all posts
betul lah. nipis sgt. kenapa nipis eh
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dua2 kita suka nipis or tebal
nipis simpan dlm beg jalan2

tebal guna kat rumah
tp rumah@masjid pun mmg ada karpet
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg trbal sket guna kat rumah
Yg nipis2 utk guna travel...buh dlm kete
Kat nilai pun byk sejadah best2
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kakakpositifker replied at 22-7-2021 12:12 PM
betul lah. nipis sgt. kenapa nipis eh

kakak beli ke
mahal kot
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:22 PM | Show all posts
sejadah tebal lagi best, tapi feeling pakai dekat rumah je la.
Travel pakai yg nipis, boleh lipat kecik tu je lah senang
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:22 PM | Show all posts
Nak selesa, bawah sejadah aku tu aku beli memory foam mat
Kompom tak sakit kaki, lutut, dahi

Aku memang tak akan beli sapot barang jualan Al niqobis hajjah al nelopa al mughalazah al mutawwasita al kelantanni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:23 PM | Show all posts
Cakap benda yang betul pun tetap kena tibai dengan lobenak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:37 PM | Show all posts
aku pernah rasa sejadah nipis..mmg sakit dahi & lutut auto tak khusyuk nak solat sbb mindset tergangu.. betul la dia tegur tu untuk kebaikan
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosmahisham at 23-7-2021 10:05 AM

Nipis tp mahal sejadah nilopa ni..aku beli kat kedai paki,tebal baru rm50..sakit dahi kalau nipis apa lg yg miang ada gatal2 kalau sujud mcm carpet kat masjid tu..i is cannot!x kusyuk solat..iols beli  sejadah plain putih ada sponge bwk g mekah boleh hilang masa tawaf isi dlm bag..cam na boleh terjatuh ntah..hrp ada la org guna sejadah aku tu jgn la dibuang/dipijak klu org jumpa! Iols syg sgt beli kat pkns shah alam masa tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Untuk travel boleh la kot senang bawak nipis2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:00 PM | Show all posts
harga murah ker sejadah lopak nih?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:02 PM | Show all posts
nononcrux replied at 22-7-2021 12:37 PM
aku pernah rasa sejadah nipis..mmg sakit dahi & lutut auto tak khusyuk nak solat sbb mindset tergang ...

Pastu nanti dahi akan berbekas drp sejadah tu.
memang sakit if sejadah nipis and lcin pulak if baca takda karpet.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg x jadi beli bila tengok material.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengkome beli kat mydin je.. Tebal n mursmurs
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:15 PM | Show all posts
Nipis2 ni kulit dahi pun merekah
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape penah beli yg shery ibrahim sejadah ala yoga mat tu.. sis berkenan dari dulu lagii...tp mahalll ...tp kdg2 rs nak la beli elok sikit
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
iols x sapot produk this paki.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list