Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
4126
View
59
Reply

PU Riz Dan Neelofa Bantu Beratus-Ratus Orang OKU

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-7-2021 02:49 PM | Show all posts |Read mode
Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.


Barangkali peribahasa berkenaan sesuai menggambarkan usaha murni pendakwah bebas,  Muhammad Haris Mohd. Ismail atau lebih dikenali sebagai PU Riz yang menyerahkan sumbangan kepada 166 golongan orang kurang upaya (OKU) di Projek Perumahan Rakyat (PPR), Setapak, Jumaat lalu.


Haris, 26, berkata, misi bantuan tersebut menjadi program mingguan setiap Jumaat yang memberi fokus kepada golongan atau individu yang kurang bernasib baik dan memerlukan.




Foto: IG




Alhamdulillah, saya bersyukur program misi bantuan ini dipermudahkan Allah. Dari awal program ini dirancang, saya bersama pasukan menyasarkan golongan yang betul-betul memerlukan.


Apatah lagi dalam keadaan negara yang masih dilanda pandemik menyaksikan ramai orang terjejas dari segi sumber pendapatan. Disebabkan itu, misi ini diharap dapat memberi manfaat kepada mereka.


Saya percaya, jika kita memudahkan urusan orang lain, Allah pasti memudahkan urusan kita juga, insya-Allah. Jadi, sedikit sebanyak sumbangan yang diberikan juga dapat meringankan beban ditanggung, katanya.




  



Sebelum ini, menerusi misi sama, suami kepada selebriti Neelofa itu bersama pasukan menyerahkan sumbangan kepada 100 pemandu dan rider penghantar makanan.


Alhamdulillah, misi kali ini turut mendapat kerjasama Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso), Pusat Perubatan KPJ Damansara dan Persatuan Orang Kurang Upaya (OKU) penduduk PPR.


Seperti yang saya selalu sampaikan, rezeki yang ada tidak salah jika kita kongsi bersama. Paling penting, menjadi tanggungjawab bersama untuk kita saling membantu, ujarnya.


Sumbangan atas nama Pertubuhan Kasih Neelofa tersebut menyampaikan barangan keperluan asas harian seperti minyak masak, sardin, milo, roti, susu manis dan sedikit wang tunai. -CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa eh sesetengah org pakai kopiah mcm father, pakai elok2 xblh ke {:dot sorry taw tanya je, matilahh kena kecam dgn lobenak {:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah. teruskan buat kebaikan. saham akhirat
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang laki bini relevan lagi ke kat bodgos?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
memang itu pakaian rasmi kealiman ke camne?
baguslah bantu orang
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:07 PM | Show all posts
membatu sambil promot baju
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:09 PM | Show all posts
mamat ni xde isu hape pun. Ok jek bagi aku. Teruskan usaha membantu, mohon xde gambar tidor2 merata
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:11 PM | Show all posts
auntyonion replied at 28-7-2021 02:51 PM
Kenapa eh sesetengah org pakai kopiah mcm father, pakai elok2 xblh ke {:dot sorry taw tanya je, mati ...

Bukan father, sbb father biase x cover rambut.
Rabbi ade jgk cover pki topi, ade yang pakai kippah.
Kippah ni yang tutup tgh2 kepala je.
jambul depan kuar
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 28-7-2021 03:11 PM
Bukan father, sbb father biase x cover rambut.
Rabbi ade jgk cover pki topi, ade yang pakai kippa ...

Father dgn pope sama x? Actually nak tis pope,tp tgh borak dgn anak tersalah tulis plak kakakakak
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Failnye dressing purizz.....
Pkai normal outfit cannot mehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
auntyonion replied at 28-7-2021 02:51 PM
Kenapa eh sesetengah org pakai kopiah mcm father, pakai elok2 xblh ke {:dot sorry taw tanya je, mati ...

aku bc kt fb ada yg komen kenapa dak piyu ni asik pakai baju kurta rupa bangla..hahaha tergelak aku. lol. umur bru 25 dh rupa mcm pkcik pkcik jual karpet kt dpn sogo tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
teen_angelJB replied at 28-7-2021 03:27 PM
Failnye dressing purizz.....
Pkai normal outfit cannot mehhhh

tak boleh. nanti tak nmpk alim.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Woww terpalinggg
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
bgs..benda baik kita puji
tp i xsuka la dia ni..perlu ke pakai kurta selalu..muda lg kot..p menderma pakai tshirt ngn jeans xblh ke..kalau i jd hajah..i kasi groom sikit..
tp sibaik he pakai kurta..dibuatnya pakai kot mcm dewa yg pergi gaza aritu..korg ckp buang tebiat plak..hikhik
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
baguslah die beramal...tp jah ko dah sendu..
matilanakk kene kecam jap g
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak replied at 28-7-2021 03:03 PM
memang itu pakaian rasmi kealiman ke camne?
baguslah bantu orang

hahahahha .tersedak baca komen nie..pakaian rasmi kealiman...hahahahaahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
gundah37 replied at 28-7-2021 04:05 PM
baguslah die beramal...tp jah ko dah sendu..
matilanakk kene kecam jap g

backup dia dah tenggelam..tak ramai pun yang timbul akhir- akhir nie..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Nozot replied at 28-7-2021 04:08 PM
backup dia dah tenggelam..tak ramai pun yang timbul akhir- akhir nie..

dah xreleven nak backup die..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:49 PM | Show all posts
Alhamdulillah benda baik kita sokong.

24jam mesti imej yeslemik je minik jah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah bagusla sesama membantu yg memerlukan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list