Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7951
View
119
Reply

Kenapa Warga Asing Dapat Vaksin Awal, Siap Dapat Pfizer? Ini Dr Say Jelaskan

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-7-2021 05:50 PM | Show all posts |Read mode
Dr Say Shazril menjelaskan persoalan orang ramai berhubung pemberian vaksin terhadap warga asing.




Kredit foto: Instagram Dr Say




Malah, Dr Say turut menerangkan sebab sebenar mereka diberi vaksin Pfizer.


"Bagi saya, kat Selangor ni, warga asing yang banyak handle barang keperluan harian kita.








"Walaupun semalam habis tenaga nak consult depa akibat language barrier, bila balik tu sy beli groceries yakin sikit apabila sy pegang sayur-sayuran & buah-buahan," jelasnya di Instagram.


Dalam masa sama, dia juga menenangkan orang ramai yang masih belum menerima temu janji suntikan vaksin.









"Kalau 1 Ogos tak dapat tarikh lagi, haa walk in je mana2 PPV berdekatan," katanya.




Sumber: Gempak
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols baru dpt appointment az. Camne nak tukar Pfizer.  X confiden la dgn az ni. Sape tau?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangla pekerja aku pun dapat Pfizer....lantaklah
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 28-7-2021 06:36 PM
Iols baru dpt appointment az. Camne nak tukar Pfizer.  X confiden la dgn az ni. Sape tau?

Kena cancel lepas tu tunggu yg walk in tu kut starting 1/8.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 28-7-2021 06:36 PM
Iols baru dpt appointment az. Camne nak tukar Pfizer.  X confiden la dgn az ni. Sape tau?

ok la tu...dari aku ni tak dpt2 lagi appointment
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 28-7-2021 06:39 PM
Kena cancel lepas tu tunggu yg walk in tu kut starting 1/8.

Seyes ker? Iols dah email helpdesk. Die reply dorang terima bermillion email dlm sehari. Juling mata iols. Itu la by tonite iols kena bagi confirmation
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
eizarz replied at 28-7-2021 06:40 PM
ok la tu...dari aku ni tak dpt2 lagi appointment

Ppv dapat kesan hati iols yang nak walk in 1 ogos ni sambil bawa camera. Berdesup laju dorang bg date
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 28-7-2021 06:36 PM
Iols baru dpt appointment az. Camne nak tukar Pfizer.  X confiden la dgn az ni. Sape tau?


cancel..tp az pun dah masuk under pick..kwn i dpt az..biasakan yg dpt az tu yg dftr berebut tu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
IMO, org tak kesah dorg divaksin tp real issue org pertikai,knp warga asing ni dpt Pfizer..knp xbagi az,sino jgk?tu sebenarnya real issue..n mmg semua dpt pfizer ke?xde y dpt sino/az?sedangkan bumiputera mcm2 vaksin y dorg dpt,tp pfizer diberi kpd org asing..mana laa tak menyirap rakyat haa..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 28-7-2021 06:39 PM
Bangla pekerja aku pun dapat Pfizer....lantaklah

dapat percuma?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpela diorg dpt cucuk dulu. Probably under manufacturing/ retail sector. Betullah kata dr tu diorng yg byk bekerja di sektor essential. Klu dilewatkan, byk pulak kes yg berpunca dr sentuhan barang2. Pernah kan ada kes yg pesakit tak kluar mana kecuali gi kedai je. Klu rakyat Malaysia je cucuk, diorg tak, nnti sampai gak virus tu kat Kita. Mmg no choice.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu kalo...vaksin boleh dapat...boleh kasi undi pru 15...apa macam?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke cucuk sinovac x blh masuk s'pore?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 28-7-2021 06:54 PM
dapat percuma?

X pasti....tapi dia dan geng2 dia dah disuntik...sekali ramai2 warga asingla...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo majikan bagi/bayarkan.... aku setuju...kalo warga asing dpt free...kjaan bagi....aku undi bebas pru-15...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 28-7-2021 06:59 PM
Kalo majikan bagi/bayarkan.... aku setuju...kalo warga asing dpt free...kjaan bagi....aku undi bebas ...

Tapi hari ni ramai warga bangla kat SCCC...beratus orang terima vaksin...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 28-7-2021 06:36 PM
Iols baru dpt appointment az. Camne nak tukar Pfizer.  X confiden la dgn az ni. Sape tau?

Kenapa Tak confident dgn AZ? Baru 2 ni, scientists cakap AZ mungkin life long immunity to covid. Pfizer belum tentu lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 28-7-2021 07:01 PM
Tapi hari ni ramai warga bangla kat SCCC...beratus orang terima vaksin...

dapat free drp kjaan ke...canna?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
I agree dgn doctor ni.  Biarlah depa divax kalau kat negeri derang belum tentu dapat.  Derang ni bcg ka hapah tak da.  TB tu dah lama tak de kat malaysia tapi bila derang masuk, rakyat malaysia lak kena jangkitan tu (my sister was one of them).  Dah la ludah merata sembur hingus merata.  Lepas tu kita terpegang rail tangga, butang lift bagai. Eee geli mengingatkan nya.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 28-7-2021 06:59 PM
Kalo majikan bagi/bayarkan.... aku setuju...kalo warga asing dpt free...kjaan bagi....aku undi bebas ...

Hello. Di negara lain pun, orang asing dapat free. Pernah dengar term ' herd immunity'? Selagi ramai orang di sebuah negara belum divaccinate, sampai tu lah covid berkeliaran. Sampai abang Jamil mampus tak habis 2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list