Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
6138
View
104
Reply

Toksiknya! Yang Kalut Kritik Outfit Atlet Dah Kenapa?

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-8-2021 03:03 PM | Show all posts |Read mode
Setiap kali berlangsungnya temasya sukan, pasti akan ada pengguna media sosial berfikiran toksik, feminis dan seksis!


Bukan nak menyokong, tapi lebih kepada berkicau di media sosial mengkritik penampilan atau pakaian atlet kita yang berhempas-pulas berjuang demi negara.








Gimnas negara, Farah Ann Badul Hadi antara yang sering menjadi mangsa kecaman netizen mempersoalkan perihal pakaian leotard untuk sukan gimnastik.


Kata mereka, mencolok mata dan tidak bersesuaian dengan imej wanita muslim.







"Empty cans make the most noise," benar seperti kata Farah Ann sebelum ini, tapi ia benar-benar bermakna!


Namun, ia tidak pun mampu menutup mulut netizen daripada terus menulis komen lucah apabila Farah Ann kembali mencuri tumpuan di Olimpik Tokyo, baru-baru ini.


Senario itu menarik perhatian Sayap Pemuda Persekutuan Persatuan-Persatuan Kesihatan Reproduktif Malaysia (FRHAM) yang mengutuk sekeras-kerasnya kenyataan seksis terhadap atlet berkenaan.




Kredit foto: IG Farah Ann




"Tidak ada wanita yang harus dihina dan ditekan seperti apa yang dilakukan pengguna dalam talian terhadap Farah Ann.


"Dia kibarkan bendera kita Malaysia di platform antarabangsa. Sepatutnya kita berada di belakangnya untuk memberikan sokongan agar membawa pulang pingat Olimpik berharga yang sudah lama kita idamkan," kata NGO itu kepada MalaysiaKini.


Farah Ann pada 2015 yang memenangi pingat emas Sukan SEA Singapura turut menerima kecaman sama.




Sumber: Gempak
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
habisss nak suruh orang gimnastik pakai telekung?
kalau iols persetankan sajorkkkk
at least iols da sampai ke puncak olimpik, berusaha untuk wangikan nama negara,
kau hadooooo??
entahhhh2 bersukan pun setahun sekaliiii
hmmm citpooodah
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:10 PM | Show all posts
kkalau yang mengkritik tu lobai, korang tanya dia balik

"abang pernah tengok blue tak?"

pasti dia susah nak jawab

catch 22 untuk lebai
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:12 PM | Show all posts
netizen toxic ni mana2 ada..kt korea pun fesyen rambut atlit kena pertikai..siap cyber bully lagi..abaikan jah sis
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:16 PM | Show all posts
kena OFF komen je lah mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelik gak kalao ada org yg berimajinasi stakat tgk atlit pakai spender berenang sume tu. Kita tgk game dia bole pikir bnde lain ke cana. Salu yg rajen komen ni laki melayu yg konon dia la paling alim, bila kenal tah tah pegang quran pon tak.

Tp yg german gymnasts tu lawa gak drg full suit kan. Still tight dan nampak pergerakan kaki.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam farah ni dia ada pakai skin colored legging lah. Tapi kalau tak pun, sukati dia lah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat dulu ada walaun tulis dkt medsos, takkan sekali kali akan kahwin dkt farah ann ni. Haha mamat tu ingat dia best sangat ka
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
nikaido replied at 2-8-2021 03:24 PM
Teringat dulu ada walaun tulis dkt medsos, takkan sekali kali akan kahwin dkt farah ann ni. Haha mam ...

Farrah pun x sangap walaun sis
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:29 PM | Show all posts
yg kritik tu set lobai terencat holier than thou atau acik2 kepam berkerak gemok yang jeles kat farah ann yg hot?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
pastu bila ustaz yg mengecam sukan baju sexy tu muka x bape welsom sim - pastu netz provok, terus ada pendakwah ckp, netizen muslim liberal yg menjatuhkan ustaz2 / sukakan kekufuran, maksiat.
sbb tula sestgh org suka zmn 50an-70an dulu (termasuk ak). x bnyk bunyi psl baju sexy ke, rambut gerbang ke, ustazah sekolah x pki tudung ke. santai je.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:37 PM | Show all posts
nikaido replied at 2-8-2021 03:24 PM
Teringat dulu ada walaun tulis dkt medsos, takkan sekali kali akan kahwin dkt farah ann ni. Haha mam ...

hahaha..x layak jadik bini dia katanya
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku... sedang memikirkan mengapa Malaysia mengharamkan wanita muslim/isle menyertai pertandingan ratu cantik???
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg kaki kritik bab2 baju ni sdh semestinya acik2 kepam penunggu setia FB
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo dah terbiasa tgk, mesti tak pikir apa2

mesti kat rumah tak biasa tgk bini bersependa, bini seksi2. bini asik pakai baju kelawar rupa kepam tshirt beli pasar malam.

kesian. umat jejantz kita sex deprived.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa lobai pas aje yg sibuk pasal pakaian wanita..takut iman tergugat
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Farah Ann pakai jelah apa yg dia selesa. Dia tau halal haram pahala dosa. Seeloknya pakai unitard. Team German yg kapir pon pakai unitard. Tapi liberal kerak ok pulekk.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 04:14 PM | Show all posts
masing2 punya dosa.

Yang tu tak tutup aurat, berdosa.
Orang Islam yang menyokong pakaian tak tutup aurat, dapat share la skit dosanya.
Hukum tutup aurat tu mmg wajib.

Ustaz ustazah yg asyik judge orang, itu pon ada bahagian masing2 jgk
Yang penting, jaga diri. Jangan terpesong jauh
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 04:27 PM | Show all posts
aku konfiden 98% yg komen toksik tu ialah ahli pas
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah tengok video prempuan pakai jubah dan berpurdah dkt gim angkat berat. Sangatla mencolok mata bg saya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list