Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
3738
View
25
Reply

dah buat onar lagi nak WAYANG

[Copy link]

Author: Raline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-8-2021 07:32 PM | Show all posts |Read mode
Edited by friedfishsoup at 3-8-2021 08:55 AM

Jangka akaun Instagram akan kena padam, Caprice tulis catatan terakhir



Nama influencer Malaysia, Caprice sememangnya tidak perlu diperkenalkan lagi. Dia sering disebut-sebut sejak beberapa minggu kebelakangan ini berkaitan beberapa isu kontroversi terutamanya isu misi kemanusiaan di Gaza.

Caprice juga sering mengulas isu-isu semasa sehingga mendatangkan rasa kurang sesetengah pihak diatas kelantangannya bersuara.

Mungkin IG kena padam
Jadi, menerusi beberapa perkongsiannya kali ini di Instagram, influencer berkenaan memaklumkan boleh jadi posting tersebut adalah muat naik terakhir kerana pihak Instagram akan memadam akaunnya selepas ini.



Tulis kronologi apa yang berlaku

Menerusi perkongsiannya yang lain, Caprice telah menulis kronologi bagaimana bermulanya dia boleh bergerak ke Gaza dengan pelbagai pendedahan yang ingin dibuat.

Menurutnya, pada awal-awal kontroversi tersebut bermula, dia cuma mahu meluahkan kekesalahan yang berlaku melibatkan beberapa badan bukan kerajaan (NGO) yang membawa nama Malaysia didakwa membuat onar di Gaza.

https://ohmymedia.cc/wp-content/ ... 2-at-6.00.37-PM.png
Dia telah menggunakan gambar yang diambil oleh salah seorang ustaz yang dapat masuk ke Gaza merujuk kepada NGO dan tidak menyentuh secara direct kepada pendakwah tersebut.

Namun menurutnya, berlaku konflik apabila ada pihak dari team ustaz tersebut membuat provokasi di TikTok sedangkan individu berkopiah yang dimaksudkan Caprice merujuk kepada NGO-NGO yang lain.


Pernah berasa sangat tertekan

Menurut Caprice lagi, dia begitu tertekan terutamanya sewaktu di Cairo berhubung isu-isu berkenaan NGO yang didakwa menyelewengkan duit derma serta kontroversi yang dilakukan di media sosial sehingga gempar satu Malaysia.


Akan teruskan misi sebelum pulang
Jadi, dengan semangat dan tekad yang ada, dia tetap akan meneruskan misinya Al-Aqsa 2040 dengan membantu membangunkan rakyat Palestin. Dia juga akan terus berjuang demi agama dan ummah.

Caprice memaklumkan yang dia akan sehabis baik menyelesaikan misinya sebelum pulang ke rumah untuk bersama keluarga, staf, rakan-rakan dan orang-orang yang dirinduinya.


Jadi, diakhir penulisan panjang lebar Caprice, dia menjangkakan yang muat naiknya itu adalah muat naik terakhir dalam masa yang agak panjang selepas ini sebelum kembali di Instagram.

Setakat ini, influencer berkenaan dipercayai masih berada di Mesir susulan belum berjaya masuk ke bumi Palestin. Dia yang tidak mengikut rombongannya pulang ke Malaysia telah mengambil pendekatan untuk meneruskan misi berseorangan demi jihadnya.

Sumber: Instagram Caprice



Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 07:35 PM | Show all posts
Title tu memang kena racist ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu la cap dulu dok perli aku dah tak dapat payung aji saka
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi sampai 2 thread utk si poyo ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya semua rakyat bg silent treatment je kt kepris ni
Barula padan muka dia
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 07:56 PM | Show all posts
Mai lah sini .... join cari dot com.   Boleh bukak tered sendiri


Minik agong pun warga cari dot com.....


Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang kena racist ke sistur?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
semmakkkkkk ahhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 08:04 PM | Show all posts
gopoh sangat tt nak buka tread, ter rasist dah...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama sungguh...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 09:25 PM | Show all posts
nanti kena buat public apologies sebab racist ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:08 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry tt. Kaum sakai takde yg berjalan berdongak mcm encik topinasi ni.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Aplg la lu mattttt.....
21july siaran live,dh tertunda ke..
Now tergndala dh keee
So perutusan ons ke tak onsss
Last2 ig off pulop keeeee
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Wlpn aku tk kenai sapa topi neh
Tp ini kali biarlah dia bergendang supaya terlondeh ... 1 persatu ..u go ahboy
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 12:09 AM | Show all posts
memang buat tajuk tak sensitif ek
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang pi sana aman2 je , balik pun aman2 je insha Allah..heliza ke faizal tahir ke.. x kesahlah Syria ke Gaza... Kawasan yg bergolak Kan..yg ko ni dah kenapa....
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Stand with topi nasi.

Dia tak jd live 21 tu sb nama.ada kt polis la bodo. Pesal takut sgt sampai kena repot polis. Kuecut sgt telo ke. Bodo pnye taksubers acik bawang gundu kepam busuk
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Geleng kepala baca kepala tajuk
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 08:46 AM | Show all posts
Raline.
Tajuk tu x yah la racist sgt
Byk tgk tajuk try hard sgt ni.
Jadi cringe dah
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list