Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
507
View
14
Reply

Tint kereta

[Copy link]

Author: Truefeelings    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-9-2021 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Tint kereta yg ada kualiti such as 3m crystalline, bila ada certain portion of cermin depan tinggalkan gap untuk smart tag, ada bad impact ke? Mcm kete rasa panas sbb dah tak 100% cover? Ada apa2 opinion lain psl tint kereta?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat apa nak tinggalkan gap?

Setau aku apa2 tinted lps je kot smart tag.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2021 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 5-9-2021 10:35 AM
Buat apa nak tinggalkan gap?

Setau aku apa2 tinted lps je kot smart tag.

Sbb high quality tint ada spec reflect ray so this interferes with smart tag punye radio or whatever they call it. Bila masuk smart tag lane tak bole detect thru cermin kereta. Some people complain
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat ape nk potong2 bhg tint tu semata utk smart tag...

Iols ni biar je tinted tu..lagi 100 meter nk sampai palang smart tag tu..bukak je la tingkap..lepas tu pegang je smart tag tu kt bumbung...adjustkan tgn supaya sensor smartaq tu dongak sikit dlm 45 darjah ke depan..

dh 15 tahun drive guna smart tag mmg mcm tu iols buat...

lagi smooth pergerakan keluar masuk tol kalo buat mcmtu...takde la terkial2 reader tak boleh baca ke apa...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
oleh kerana iols dlm kategori generasi 80an dan mmg dh terbiasa dgr kes2 cermin kene pecah semata utk curi smart tag reader tu diawal2 kemunculan smart tag di pasaran Malaysia..

maka iols lebih suka sorokkan smart tag daripada biarkan melekat 24jam kt cermin tuu..

nak lalu palang..bukak tingkap..hulur tangan..setel..

iols mmg pengguna setia product 3M..kalo biarkan melekat je smart tag tu kt cermin yg dh tunted..mmg akn lambat sikit sensor tu nk baca...nak lagi kalau kita bawak melebihi dari 30kmj kt area palang tu..mmg tak boleh baca terus..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
izwan_izi replied at 5-9-2021 01:46 PM
oleh kerana iols dlm kategori generasi 80an dan mmg dh terbiasa dgr kes2 cermin kene pecah semata ut ...

Kalau mcm bukak tingkap hulur tangan keluar smart tag mcm defeat the purpose of smart tag pulak. Tak convenient
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
finally jmpa bod kereta..nak tumpang tanya blh tak
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 10:56 AM | Show all posts
edayildiz replied at 13-9-2021 02:28 AM
finally jmpa bod kereta..nak tumpang tanya blh tak

nak tanya apa tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 13-9-2021 10:56 AM
nak tanya apa tu

nak tanya kalau keta tiber xblh start tu mksdnya bateri kong la kan? dia keluar + -..
nak kata smart key tu xde bateri xlogik jgk sbb blh bkk unlock pintu..
nak tanya kalau guna bateriku nk pilih bateri apa ?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 11:34 AM | Show all posts
edayildiz replied at 13-9-2021 11:30 AM
nak tanya kalau keta tiber xblh start tu mksdnya bateri kong la kan? dia keluar + -..
nak kata sm ...

ya...
kereta lama tak jalan ke? kalau ambil bateriku, bagitau jenis kereta je dorang dah tau bateri jenis apa..bateri yg bagus bergantung pada harga, lagi mahal lagi bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 13-9-2021 11:34 AM
ya...
kereta lama tak jalan ke? kalau ambil bateriku, bagitau jenis kereta je dorang dah tau bate ...

aah sbb wfh..mls nk keluar p level parking kena naik lift( duk kondo) sbb ramai yg positif kobid sini...hihi alasan..
ok2 tq ye
kalau  xtkr terus ok kan.i mean esk or lusa atau wiken ni tggu free sikit baru nk panggil bateriku sbb bz kerja arini
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 11:57 AM | Show all posts
edayildiz replied at 13-9-2021 11:45 AM
aah sbb wfh..mls nk keluar p level parking kena naik lift( duk kondo) sbb ramai yg positif kobid s ...

takpe, lagipun masih lagi WFH kan,nanti kalau tukar barupun still berulang lagi benda yg sama.

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 13-9-2021 11:57 AM
takpe, lagipun masih lagi WFH kan,nanti kalau tukar barupun still berulang lagi benda yg sama.

okay2 fhm..tq  atas pencerahan..xbiasa sbb ni first time..mls pulak nk tnya ayah nnti kena bebel..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 12:04 PM | Show all posts
edayildiz replied at 13-9-2021 12:00 PM
okay2 fhm..tq  atas pencerahan..xbiasa sbb ni first time..mls pulak nk tnya ayah nnti kena bebel..

dah tukar bateri nti, 3 hari sekali jgn lupa panaskan enjin, minimum 10 minit...ala start enjin on ekon, duduk dalam kete main hp...kejap je 10 minit tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2021 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 13-9-2021 12:04 PM
dah tukar bateri nti, 3 hari sekali jgn lupa panaskan enjin, minimum 10 minit...ala start enjin on ...

baik2..tq byk2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list