Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
547
View
7
Reply

login WhatsApp pelbagai devices kini boleh digunakan di Malaysia

[Copy link]

Author: trunks       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-9-2021 02:26 AM | Show all posts |Read mode
Sudah beberapa lama WhatsApp bercerita tentang sokongan peranti berbilang peranti tanpa sambungan ke telefon pintar. Hari ini, pengguna WhatsApp di Malaysia boleh mencuba sendiri ciri terbaru ini. Tetapi uji atas risiko sendiri sebab ia masih dalam ujian BETA.


Fungsi baru WhatsApp Multi-Device jika diaktifkan, membolehkan pengguna menggunakan WhatsApp di peranti lain seperti komputer atau di pelayar web, tanpa perlukan sambungan internet aktif di telefon pintar utama. Bermakna, telefon mati sebab habis bateri atau di luar kawasan liputan, WhatsApp Desktop dan WhatsApp Web di komputer, masih boleh digunakan untuk berborak.

Tetapi sebelum mula menggunakannya, anda perlu tahu bahawa fungsi ini masih dalam ujian BETA dan ada beberapa masalah yang masih belum diperbaiki. Antara perkara yang tidak boleh anda lakukan jika menyertai BETA ini adalah:
  • Melihat lokasi masa nyata (Live Location) pada peranti lain.
  • Pin perbualan di WhatsApp Web atau WhatsApp Desktop
  • Sertai, melihat, atau reset jemputan WhatsApp Group di WhatsApp Web atau Desktop. Hanya boleh di telefon sahaja.
  • Berbual atau membuat panggilan kepada pengguna lain yang masih menggunakan WhatsApp versi terlalu lama, tidak boleh dibuat di peranti yang disambungkan.
  • Membuat panggilan dari Portal atau WhatsApp Desktop ke peranti sambungan yang tidak menyertai BETA berbilang-peranti.
  • Akaun WhatsApp lain di Portal tidak berfungsi melainkan ia turut menyertai BETA berbilang-peranti.
  • Pengguna WhatsApp Business tidak boleh mengubah nama perniagaan atau label dari WhatsApp Web atau Desktop.
Jika anda sudah memahami kekurangan yang masih terdapat dalam versi BETA ini dan menerima seadanya, maka bolehlah anda menyertai. Cara-cara untuk menyertai dan mengaktifkan BETA berbilang-peranti ini adalah seperti berikut:


  • Buka WhatsApp di telefon pintar dan pergi ke tiga garis di atas kanan iaitu menu, pilih Linked Devices.
  • Akan keluar notis Try new improvements untuk menyertai BETA berbilang-peranti. Tekan OK.
  • Pilih Multi-device beta.
  • Tekan butang Join Beta.



Selesai, sekarang anda boleh menghubungkan semula peranti lain atau WhatsApp Desktop dan WhatsApp Web ke akaun WhatsApp. Anda masih boleh meninggalkan BETA bila-bila masa jika merasakan tidak lagi mahu menggunakannya, dengan cara yang sama.soyacincau.com













------------------------------------------------------
bahaya ni kalau ada scandal  haha
tapi,kalau bateri handphone tak ada
memang bergguna, saya pun login
whatsapp di 3 devices,2 laptop dan
smartphone untuk buat kerja
untuk layan scandal di handphone
khas la

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
FINALLY!
Lama dah nunggu option gini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2021 02:53 AM | Show all posts
nakkomenjugak replied at 11-9-2021 02:50 AM
FINALLY!
Lama dah nunggu option gini

kan.yang paling nyampah, kalau smartphone kita jauh sikit
tak dapat la nak login software whatsapp di laptop hehe.
walaupun masih beta ,syukur juga ada dah fungsi ni
di Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 11-9-2021 02:53 AM
kan.yang paling nyampah, kalau smartphone kita jauh sikit
tak dapat la nak login software whatsap ...

tu lerr.
kadang fon tertinggal kat tempat keje
kang ada pape emergency
dah satu hal
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Whatsapp bahaya ohhh
Hahaha
Iols telegram je login 3 devices berbeza
Swbab dalam tu byk keje swkolah anak2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2021 01:47 AM | Show all posts
shernazz replied at 11-9-2021 06:37 AM
Whatsapp bahaya ohhh
Hahaha
Iols telegram je login 3 devices berbeza

haha whatsapp kana da auto delete chat
eh nanti anak2 akan sekolah fizikal kan.
awak dah ready ke? maksud saya dengan
wabak ni.hari ini pun dah 400 lebih dah
yang 'tak ada'
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 12-9-2021 01:47 AM
haha whatsapp kana da auto delete chat
eh nanti anak2 akan sekolah fizikal kan.
awak dah read ...

Hahaha
Khen..
Auto delete hari2.senang...

Entah uolz..
Iols tak bersedia lagi buat masa ni...
Sebab terlalu ramai kena makanya risiko tinggi
Budak2 mmg takkan jaga sop punya kat sekolah..hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 03:17 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list