Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7410
View
98
Reply

[Jenayah] Dua remaja maut dilanggar kenderaan lawan arus.Dipercayai dlm pengaruh ganja.Alfatihah

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-9-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


SEORANG pemandu yang membawa kenderaannya secara melawan arus hingga merempuh sebuah kereta lain dan menyebabkan dua maut disahkan positif ganja.

Kemalangan tersebut berlaku di Kilometer 8.6 Lebuh Raya Persekutuan pagi tadi melibatkan kereta jenis Mitsubishi Triton (lawan arus) dan Proton Wira.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, hasi ujian saringan mendapati suspek positif dadah jenis ganja.

Siasatan awal mendapati kemalangan berlaku apabila pemandu Mitsubishi Triton dipandu melawan arus dari Kuala Lumpur ke Klang.

Manakala, dua remaja berusia lelaki dan perempuan berusia 18 dan 19 tahun itu dari arah bertentangan kemudiannya bertembung sebelum meninggal dunia di lokasi kejadian, katanya

Kedua-dua mangsa yang maut ialah Nur Afiqah Abdul Karim, 18, (pemandu) dan penumpangnya, Muhammad Hafiz Syami Dzul Asri, 19.

Dalam pada itu, Baharudin berkata, suspek kini direman enam hari bermula hari ini dan kes disiasat dibawah Seksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Tambahnya, mereka yang mempunyai maklumat diminta membantu siasatan dengan menghubungi Pegawai Penyiasat Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (BSPT) IPD Shah Alam, Inspektor Muhammad Hasrul Suhiami di talian 01131215697. -SM




IMG_20210912_140555.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
jgn nnt ada kad oku,patutnya mn yg cuai lg2 bt org meninggal ni eloknya gantung sampai mati je hukumannya ko bt org mati ko elok mampus sekali br adil
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
lepas abes roabblock je keluar balik cite2 cmni.umah aku sebelah kesas ni mlm2 da start bunyik preng2 bawak moto kete laju2 geram btolll
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:20 PM | Show all posts
kalau nak bunuh orang, jangan guna pisau/pistol

langgar guna kereta je... hukuman tak terok sangat
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Nokhorom mabuk ganja tu Melayu ke cina ke yenna
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Pukul berapa tu? Kereta pon tak byk dah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dah start dah...nati bertalu2 la news pasal excident macam2 hal gini
Innalillah...takziah kpd keluarga mangsa. yg melanggar tu elok plak hidupnya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah dah start dah bila dah xde roadblock... Tp kat tmpt iols masih ada roadblock.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun, Ya Allah kesian muda2 lg
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:35 PM | Show all posts
Iya ngeri banget, udah saya nonton videonya, laga kambing itu mobil. Supir yang lawan arah itu orang India, lagi halusinasi karena nakorba.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc replied at 12-9-2021 02:21 PM
Pukul berapa tu? Kereta pon tak byk dah.

Xsilap dlm kul 1:30pg cmtu rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:59 PM | Show all posts
kesian anak2 orang.. huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah.x psl2 mrlayang 2 nyawa.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Friska replied at 12-9-2021 02:35 PM
Iya ngeri banget, udah saya nonton videonya, laga kambing itu mobil. Supir yang lawan arah itu orang ...

Gak nmpk kambingnya
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Bani2 ganja taknak back up ke peria ni? Kata perubatan kan.tak kacau orang kan
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc replied at 12-9-2021 02:21 PM
Pukul berapa tu? Kereta pon tak byk dah.

Almost 2am.. semua seronok sangat boleh kesana sini. Hati-hati la semua
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 03:13 PM | Show all posts
Friska replied at 12-9-2021 02:35 PM
Iya ngeri banget, udah saya nonton videonya, laga kambing itu mobil. Supir yang lawan arah itu orang ...

try hard nak jadi indon nampak
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
innalillahwainnalillhirojiun.. ee geramnya
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 12-9-2021 02:18 PM
lepas abes roabblock je keluar balik cite2 cmni.umah aku sebelah kesas ni mlm2 da start bunyik preng ...

Tak lama lagi budak2 basikal pulak start operasi dah
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 03:27 PM | Show all posts
Innalillah, sedih rasa, muda2 lagi arwah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list