Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
464415
View
2197
Reply

[SERAM HOSPITAL]: Pengalaman pesakit/jururawat/doktor

  [Copy link]

Author: bunga_sakura       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-9-2006 01:36 PM | Show all posts |Read mode
Edited by medangmru at 12-12-2015 09:10 AM

Post Last Edit by Santeira at 4-11-2009 11:53

Semalam aku g 1 hospital melawat kawan. Tapi tak ada apa2 terjadi la.. lgpun bulan pose.. tapi walaupun bulan pose aku tetap rasa seriau je bila pergi hospital nih.. tetiba tringat citer2 seram yg berlaku kat hospital..

Aku tak pernah la mengalami apa2 yg mistik bila pergi hospital, cuma rasa cam sumting terutama bila lalu bilik mayat. contoh cam hospital Melaka.. kena lalu bilik mayat nak pergi lif naik ke wad daripada parking pelawat.. tapi smalam bukan g hosp mlaka la..

Kalau korang ada citer2 pasal hospital ni meh la citer skali.. :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 01:53 PM | Show all posts
rasanya dah ada thread pasal hospital sebelum ni.. cuba u tgk kat page belakang.. tapi tak tau lah kalau mod dah delete..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2006 01:59 PM | Show all posts
Originally posted by bettyboops at 26-9-2006 01:53 PM
rasanya dah ada thread pasal hospital sebelum ni.. cuba u tgk kat page belakang.. tapi tak tau lah kalau mod dah delete..


tak jumpa la betty..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 02:20 PM | Show all posts
Kalu posting sambung dalam ni tak leh ke, pastu momod kasi merge ke apa ke...hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2006 03:34 PM | Show all posts
erm.. si WeAiNe  ni mesti ada citer.. misteri tul ler ko nih..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 03:47 PM | Show all posts

Reply #5 bunga_sakura's post

memandai je ko ni..hehehe...ko panggil je Ain....hehehe salam perkenalan dari haku muahahha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2006 04:13 PM | Show all posts
Originally posted by WeAiNe at 26-9-2006 03:47 PM
memandai je ko ni..hehehe...ko panggil je Ain....hehehe salam perkenalan dari haku muahahha


wokes...

weh ain signature ko tuh tul ke? :hmm:


~~~TEMPAHAN BATU NISAN, BINGKAI KUBUR DLL
~~~DIAPERS BERKUALITI TETAPI MURAH
~~~PAD HERBA AVAIL DAN SUSU BERKHASIAT IGGPLUS
~~~BELAJAR MEMANDU KERETA DAN LESEN

***AINNUR 017-387 4324***
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 04:35 PM | Show all posts
I ada citer gak pasal hospital ni. Ada satu hospital swasta kat belakang tempat kejer I. Bilik mayat dia mengadap betul2 ngan hostel2 pelajar kat sini.   Selalu pelajar2 kat sini mengadu ternampak cik pon lar kat sebelah dok tidur dan macam2 lagi..Arwah suami rakan sepejabat I yg meninggal di hospital tu awal tahun ini ada bercerita kat isterinya dia nampak ayam serama di belakang hospital tersebut. Malah dia pernah menyebut bahawa ayam serama tu ada tuannya....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2006 04:46 PM | Show all posts
Originally posted by nayomi_992000 at 26-9-2006 04:35 PM
I ada citer gak pasal hospital ni. Ada satu hospital swasta kat belakang tempat kejer I. Bilik mayat dia mengadap betul2 ngan hostel2 pelajar kat sini.   Selalu pelajar2 kat sini mengadu ternampak  ...



: :  serem...

ada sorg member nih, opis dia btul2 kat sebelah bilik mayat.. tapi sin baik xde pe2 berlaku.. hosp tu pun baru lagi..
slalu hosp yg serem2 ni mesti hosp dah lama..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 05:02 PM | Show all posts
i plak kalau pegi hospital pastu nak buang air.. jangan harap ler i nak masuk bilik air dia.. seram wooo.. cam ada org tengok.. kalau dah desperado sgt baru lah i pegi.. itu pun berteman.. :nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 06:14 PM | Show all posts
aku paling takut nak jejak kaki kat hospital,aku takut darah ngan jarum..:nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 09:55 PM | Show all posts

Reply #7 bunga_sakura's post

betul laa suami dia buat bisnes tu semua...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 09:57 PM | Show all posts
aku betul tak suka suasana kat spital...bebaru nih aku pergi melawat pak cik aku kat hospital ipoh mmg rasa tak best jer rasanya walau pun hospital ipoh tuh ramai awek-awek kelate yg come jadi nurse...nape ntah mungkin perasaan negetif byk kat hospital kut
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 11:25 PM | Show all posts
hospital..
hmm..aku suka bau sepital..bau steril..
tp plg bemci giliran menuggu..
if mlm2 tue..bosan kot..
ader pengalaman tdo sepital..tp x der laks aper2 yg berlaku wpon masa tue aku berharap ada sesuatu yg berlaku..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 11:42 PM | Show all posts
Masa aklu jaga mak aku koma 3 hari kat hospital, 3 malam berturut aku gi toilet kat wad kimoterapi tu, kadang2 kol 2 pagi, kd2 kol 4 pagi..toilet tu jauh gaklah dari katil arwah mak aku, byk wad aku kena pass, sampailah sederet katil wad kosong lepas tu baru jumpa toilet.toilet besar gila..

Malam ke 3 aku kat situ nurse yg selalu borak ngan aku tanya aku "Dik..ko berani ekk pegi toilet tu sorang2 malam2 ni.."

Aku tanya balik "Apsal kak?.."

"Ermm..kitorang yg keja sini pun tak berani pergi toilet tu lepas kol 12 malam tau..sanggup tak pergi walaupun berteman..emm..kat sini dah ramai kena kaco...kan wad ni hari2 ada je org meninggal..ada yg meninggal sorang2..berminggu2 dalam freezer waris tak tuntut pun....ada la roh2 yg tak aman tu..tau lahkan...."
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 11:46 PM | Show all posts
Originally posted by Syndora at 26-9-2006 11:42 PM
Masa aklu jaga mak aku koma 3 hari kat hospital, 3 malam berturut aku gi toilet kat wad kimoterapi tu, kadang2 kol 2 pagi, kd2 kol 4 pagi..toilet tu jauh gaklah dari katil arwah mak aku, byk wad ak ...


lorr..sabo jer ah nurse tue..
kalo nurse tue x bgtau..lg bagus kot..
:geram:
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 11:47 PM | Show all posts
u asked for it.........milly......tak muncullah 'dia'......maybe one day diakan surprisekan milly juga......dgn suara serak2 manjanya "dah lama u tunggu i ka..milly?"
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 11:53 PM | Show all posts
Originally posted by cfu at 26-9-2006 11:47 PM
u asked for it.........milly......tak muncullah 'dia'......maybe one day diakan surprisekan milly juga......dgn suara serak2 manjanya "dah lama u tunggu i ka..milly?"


aku buat derk jer..hahaha..
sbb bkn nama sebenar..wahahah..:lol
:nyorok:
aku kompom ah lari ko..skali cik pon(nie ponda*) ek..heheh
suara serak2 manja tue..hahaha cak:
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 01:17 AM | Show all posts
Korang berani jejak kaki kat hospital yerr..:nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 01:45 AM | Show all posts
nie citer mertua..masa tu dia kt wad pompun USM...dngr kata skrng dh pindah...wad lama dulu tu dekat dng bilik manyat..masa baru sampai wad..dh heboh dengar kata ada pocong..mertua nie siap ckp besar lg..manalah nk ada benda2 cam gini kt spital kt jln raya adalah...

so,first night tidur..dh kena terlonjat2 kt tingkap..sblh katil dia..apalg lari cabut pigi kt nurse yg jg mlm tu..siap tidur dng nurse2 kt kuanter..takut siot first nampak benda2 pananormal nie...

nie citer mak soulha...masa tu dlm thn 90an...wad pompuan bersalin kt spital BM nie dkt bilik manyat jg..satu mlm heboh...ada satu manyat nie..dah sah meninggal tp berdengur ketuk2 peti nk kuar....attenden yg jg tu pigilah tengok siap buka mata dok sengih...panggil doktor nadi dia dh behenti..rupanya2 saka dia yg dok dlm jasad dia..minta sapa2 sanggup...

manyat tu tk letak dlm peti sbb bising sngt asyik dk ketuk..samapi dngr kt wad  pompuan nie...so,biarkan atas katil dlm bilik tu..tunggu sampai waris dia dtng..esok pg dh heboh..rupa2.manyat tu mak kitaorng kenai tk jauh dr kpng..dan tuan nie mmg ada pelihara benda...rumah dia tu siap dibuat dr batang cengal dlm hutan besar..klu ikut lojik mmg bkn kudrat manusia biasa....nthlah mcm maner dia buat dn batang kayu tu sampai umah dia...tengok2 dh siap...dia nie mmg tk bergaul dng orng kpng..sampai kitaorng gelar dia *** PURBA...kot2 sapa2 sini pernah dngr nama dia yg famous tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 07:41 AM | Show all posts
Macam2 citer pasal hospital ni... dulu masa I bersalin mesti rasa satu macam jer sebab wad bersalin kat bilik mayat... nak gi bilik air yg canggih tu pun takut padahal dalam bilik tu berkongsi ngan org lain. Satu lagi kan , naper wad bersalin rata2 diletakkan berdekatan bilik mayat ekkkkkk??kan tak elok tu?:hmm::hmm::hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 10:38 AM | Show all posts
Ish..seriau ek...hehehe....haku ingat dulu gi hospital universiti....lama dah tak jejak situ, lupa ler pastu depa dah upgrade banyak, punyalah blur carik lif nak ke wad tak jumpa, jalan punya jalan sekali jumpa tanda 'RUMAH MAYAT' huhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 10:41 AM | Show all posts
Originally posted by soulha at 27-9-2006 01:45 AM
nie citer mak soulha...masa tu dlm thn 90an...wad pompuan bersalin kt spital BM nie dkt bilik manyat jg..satu mlm heboh...ada satu manyat nie..dah sah meninggal tp berdengur ketuk2 peti nk kuar....attenden yg jg tu pigilah tengok siap buka mata dok sengih...panggil doktor nadi dia dh behenti..rupanya2 saka dia yg dok dlm jasad dia..minta sapa2 sanggup...


berani betul attendant tu...buatnya mayat tu bangkit terus cekik ke......:
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 10:46 AM | Show all posts
Originally posted by sepaileman at 26-9-2006 09:55 PM
betul laa suami dia buat bisnes tu semua...


mekasih hehehehe...
ala sambilan je....cari duit raya.....
:love:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2006 12:56 PM | Show all posts
Originally posted by Syndora at 26-9-2006 11:42 PM
Masa aklu jaga mak aku koma 3 hari kat hospital, 3 malam berturut aku gi toilet kat wad kimoterapi tu, kadang2 kol 2 pagi, kd2 kol 4 pagi..toilet tu jauh gaklah dari katil arwah mak aku, byk wad ak ...


ampes nyer nurse... kira ok ler sebab ko x ajak dia teman.. lagi mau takutkan org
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051563s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list