CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 12582|Reply: 61

Jamal Abdillah Tarik Diri Bertanding AJL38

  [Copy link]
Post time 19-2-2024 10:39 AM | Show all posts |Read mode






“BETUL, saya tarik diri daripada AJL38 sebab ada acara yang telah diatur sebelumnya.”


Demikian kata Raja Pop, Datuk Jamal Abdillah sekali gus mengesahkan beliau tidak akan beraksi di pentas Anugerah Juara Lagu ke-38 (AJL38).


Jamal, 65, ketika dihubungi HibGlam berkata, dia terpaksa menarik diri daripada menyertai pertandingan berprestij itu menerusi lagu Kucuma, duet bersama penyanyi Wany Hasrita kerana terikat dengan komitmen lain.


Acara itu telah dipersetujui lebih awal, saya tidak boleh menolaknya,” kata Jamal.


Selain terpaksa menarik diri kerana terbabit dengan program lain, pelantun lagu Kekasih Awal Dan Akhir itu juga mempunyai beberapa sebab lain yang lebih besar, namun enggan mendedahkannya.


Selain terbabit dengan program lain, ada beberapa sebab lebih besar yang saya tidak boleh kongsikan,” ujarnya.


Pada masa sama, Jamal turut mengakui berasa ralat kerana tidak dapat menyanyikan lagu Kucuma bersama Wany Hasrita di AJL38.


Saya rasa ralat juga tak dapat menyertai AJL38. Antara artis muda, ada terselit saya pula. Tapi tidak mengapa, bukan rezeki saya,” katanya.


Dalam pada itu, Jamal enggan memberikan komen apabila disoal tentang ketiadaan wajahnya dalam video promosi AJL38 yang tular dalam media sosial.


“Tentang ketiadaan wajah saya dalam video promosi AJL38, saya tidak boleh komen apa-apa.


“Kalau tak ada (wajahnya), maksudnya tak adalah,” kata Jamal.


Terdahulu, tular dalam aplikasi X apabila netizen mempersoalkan mengapa penyanyi legenda itu dalam video promosi AJL38.


Kata beberapa netizen, ketiadaan wajah bapa kepada penyanyi Osama Yamani dan Zaki Yamani itu adalah disebabkan beliau telah menarik diri.


Kucuma yang bakal bertanding di pentas AJl38 pada 3 Mac hadapan merupakan lagu yang dicipta sepenuhnya oleh komposer dan penulis lirik A. Ramlee dan Ezra Kong.




Sumber – HIBGLAM
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-2-2024 10:45 AM | Show all posts
maybe anak beliau akan ganti.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Laku tul tok jamal. Sana sini full. Baru nampak mata atok klo x manjang gelap.

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
ezacbee replied at 19-2-2024 10:47 AM
Laku tul tok jamal. Sana sini full. Baru nampak mata atok klo x manjang gelap.

Anak kecik ramai lagi nak kena tanggung. Kenalah keje keras.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 10:50 AM | Show all posts
Alhamdulillah Dato' masih laku keras. suara emas sukar diganti
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 11:11 AM | Show all posts
tertnya gak smlm tgk promo kt tb3. ada wany je. tok jamal xde. ganti dgn anak dia jelah. sape yg muda tu sikit. naik gak lah rating sok ada pencuci mata .
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-2-2024 11:13 AM | Show all posts
tak menepati lagu la kalo amik org muda ganti
lagu ni kan nasihat bapak kepada anak gatal nk nikoh gitu
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau betul anak dia yg ganti kira rezeki la dpt beraksi kat ajl tu
kalau bukan agak2 siapa lah ek yg sesuai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-2-2024 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 19-2-2024 11:13 AM
tak menepati lagu la kalo amik org muda ganti
lagu ni kan nasihat bapak kepada anak gatal nk nikoh g ...

Ohhh gitu bistu sapa rentua yg sesuai ganti eh
Iols pun tak penah dengar lagu tu bebetul igtkan lagu cinta pelik juga takkan laa tokmal nak nyanyi lagu gitu rupanya tentang ayah nasihatkan anak
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 11:24 AM | Show all posts
masih berprestij ke AJL tuh? dulu yelah untuk hargai komposer & pengubah lagu memang betul2 berprestij. sekarang ni lebih hargai penyanyi berbanding yg sepatutnya dihargai. kalau penyanyi tak dapat nyanyi, seolah2 terus AJL tu tak bermakna. yelah penyanyi ada sumbang markah, tapi bagi kurex AJL ni macam Kilauan Emas je tarafnya sekarang ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
I.K.A888990 replied at 19-2-2024 11:14 AM
kalau betul anak dia yg ganti kira rezeki la dpt beraksi kat ajl tu
kalau bukan agak2 siapa lah ek y ...

Suara m nasir dengan mawi jer yang ada bunyi macam jamal..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 19-2-2024 11:35 AM
Suara m nasir dengan mawi jer yang ada bunyi macam jamal..

tapi tak kan la mnasir kan

mawi pn mcm tak je hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 11:40 AM | Show all posts
yg duk komen downgrade tu lu mesti lupa ya ernie zakri, aina abdul dan marsha milan naik sebab persembahan AJL kut. kalau tak, tiga2x krik krik jew dlm industri. plus, review dripd youtuber luar pd persembahan AJL secara tak langsung perkenal muzik malaysia cmner. AJL is still relevan ya. pencipta lagu, penulis lirik & penyanyi semua equal main peranan dalam sesebuah lagu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 12:50 PM | Show all posts
Edited by scrocth at 19-2-2024 12:52 PM

https://www.mstar.com.my/spotlig ... k-diri-sertai-ajl38

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat news lain ada je tajuk tulis dia tarik diri sebab AJL tak bayar haha. Baik lah dia nyanyi kat event lain kot kalau ikut pandangan dia kurang kurang satu malam dapat 20-30k.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
mungkin heols patut teruskan pakai sunglasses
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-2-2024 02:15 PM | Show all posts
Uish biar betul x bayar langsung AJL ni? Abes x kan dlu2 Noraniza Idris berhabis bawak satu kampung tu, kos dia sndri tanggung?

Kalau betul x bayar, sama concept mcm Half Time Super Bowl yg dkt US tu la, konon2 sbb dah dapat exposure. Padahal yg buat show tu artis bukan kaleng2 smua dah famous kot. Sbb tu Taylor Swift x nak terlibat sbb x bayar haha.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari kerana mata, yang mempunyai kuasa



Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada 1 event kwn aku pegi
Jamal nyanyi berapa lagu ntah
Dapat la 30 40k
Sekali host suruh smbung nyanyi lagi
Host bayar RM100k kau
Untung Jamal ni mmg ada peminat yg gila kan suara dia
Ye lah bini yg ni pun Mak Ayah peminat Jamal kan.. klu tak silap penah baca
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2024 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
jamal kut….juara rtm…tapi nasib dia x jadik macam mamat ameng walaupun dia set set mat pit….
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 227659 Replies : 4104
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 39243 Replies : 321
Aishwarya Rai, Abhishek tidak lagi sebumbung?
mojarean_XAishwarya Rai, Abhishek tidak lagi sebum
Views : 29355 Replies : 33
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 41364 Replies : 69
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 6872 Replies : 21
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 53353 Replies : 20
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 114033 Replies : 2973
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92325 Replies : 1005
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 35516 Replies : 33
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12634 Replies : 69

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 05:42 PM GMT+8 , Processed in 0.478992 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list