CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Tempatan] Prestasi ringgit akan dijawab Gabenor BNM - PM. Post #8 Jawapan Gabenor BNM

  [Copy link]
Post time 20-2-2024 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nw111 replied at 20-2-2024 08:55 PM
Dia punya level spin tu, sampai langit ke 7
PM paling kuat spin dlm sejarah

Dia naik jd pm pun sbb umno pengkhianat bangsa yg topup sokongan. Bg aku umno telah berdosa besar terhadap perjuangan bangsa. Hukum Mati pun x kan dpt mensucikan dosa pengkhianatan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-2-2024 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm tai chi je ni?.. tolak biaq pi org len jwb

nampak dah sikit2 dlm tred ni hentaman disasarkan ke gabenor bnm.. bukan perdana menteri atau menteri kewangan

walanon masih lagi tak paham permainan politik oleh politikus2

pimaipimaitangtu

dalam pada ringgit tengah lemah ni, acik2 porem boleh belajar dgn acik kitty nak hasilkan pendapatan dlm usd
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Zeti Aziz tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 20-2-2024 09:49 PM
Betullah chuols ckp. Sblm najib diserang isu 1mdb, ringgit amat cemerlang under najib. Even sblm d ...

sebahagian drpd puncanya adalah isu2 berkaitan imdb

namun banyak lagi punca2 lain yg menyebabkan myr melemah berbanding usd dan usd juga mengukuh dlm tempoh masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Amanah ni berat....jawablah kat akhirat nnt
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
bawah pentadbiran pimpinan anwar ibrahim ni, ekonomi dan pasaran menjadi lebih terbuka.. open economy, open market

dah nampak dah sikit2 kesan naratif ekonomi madani yg bermula julai lepas bagi membangunkan ekonomi negara ke tahap seterusnya.. indeks2 saham di bursa pun dah mula menunjukkan kenaikan yg signifikan

dalam persaingan ekonomi dan pasaran yg terbuka, takde masalah bagi golongan elit.. jaringan sosial dan jaringan perniagaan mereka dah luas dan kukuh malah akan terus meluas dan mengukuh.. dan ada dalam kalangan mereka yg ada kelebihan2 tertentu yg tidak ada pada rakyat marhaen

bagi rakyat marhaen pula, jika tidak lakukan anjakan paradigma, lambat-laun dikhuatiri akan termasuk dlm golongan yg tercicir drpd arus perkembangan ekonomi negara

oleh itu, rakyat marhaen kena jadi lebih bijak dan lebih berdikari utk hasilkan pendapatan bulanan yg lebih banyak lagi dan lebih dipelbagaikan lagi sumber pendapatan berbanding sebelum ni
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-2-2024 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
terma2nkondisi2 replied at 21-2-2024 01:00 AM
bawah pentadbiran pimpinan anwar ibrahim ni, ekonomi dan pasaran menjadi lebih terbuka.. open econom ...

Kau kene kencing pasal SST memulangkan 40 beliyon kpd rakyat. Yg dpt 40 beliyon adalah 375ribu sme yg terlepas dari SST bila GST dihentikan. Rakyat dpt inflasi 25%.

Kau kene kencing tokey ayam. Kau announce Rega naik November, middle nov 3Q (Sept) results company ayam profit supernormal. Yg rakyat dpt inflasi Rega ayam.

Kau kene kencing celcomdigi system integration yg lebih kepada disintegration of services. Yg rakyat dpt no tenet.


Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau kene kencing dgn pengedar beras. Kau nak buat beras madani where lower quality products will be mixed with superior local rice.  Perbezaan Rega will crowd out beras local out of price controlled RM 28.5 kpd the madani price RM 30. Rakyat dpt = inflasi beras.

Kau tak cukup kene kencing locally kau tadah kene kencing dgn Elon musk. Now starx tarik satellite down banyak apa nak jadi dgn overpriced internet for schools and institutions of higher learning.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Pak u.

Pak ur mader.

Pak ur fader.

Maderpak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Deliverables kau bagi?

- mempariahkan ringek.
- sub optimal gdp.
- bawak masuk lagi Bangla
- sistem perundangan di nodai dgn menghentikan kes ponorogo
- naikkan lagi cost push inflation: SST kpd 8%, tarik sabsidi, kenaikan tarif air
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 08:08 AM | Show all posts
Bila Wak Kas ratib kencing bertalu2, terasa hancing thread ni..........

Teringat kata-kata hikmah ni..
"Sebab apa ringgit jatuh? Sebab hang tak reti jaga negeri ni.."

Salam 4.80.......
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
kaseh80 replied at 20-2-2024 06:49 PM
Sepatutnya MUNteri KeWaNgan Yg Jawab
Hokayyyyyyyy


Menteri kewangan takde kaitan dengan rinyit malaysie
Menteri kewangan takde kaitan dgn OPR

Mcm pernah dengar dulu2 "sebab apa ringgit jatuh? Sebab hang tak pandai jaga negara"
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg masih percaya dgn piyem dan muturi kewangan kata syukur sbb PM x naikkan OPR
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 21-2-2024 07:49 AM
Kau kene kencing pasal SST memulangkan 40 beliyon kpd rakyat. Yg dpt 40 beliyon adalah 375ribu sme ...

Org yg Kebodohan je yg masih mengaku SST bagus
Cukai berlapis2 tapi comp untong

Gst tu dah terbaik..pegi tanya mana2 akauntan comp. SST vs GST mana yg bagus

Dulu 6% siap guling2. Skrg bakal 8% dgn pelbagai cukai lain...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak pernah percaya pun yang memajukan negara ini politicians. Lagi lingkup adalah. Baik dulu mau pun sekarang.

Yang benar2 run the economy ialah rakyat. Rakyat yang mana? Your guess is as good as mine.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 20-2-2024 07:35 PM
ko kata Fed akan naik lagi interest rate Mac ni?

OK...

Itu engkau punya harapan, infact ramai analyst berharap mcm tu. Realitinya inflation rate still above 3%!!! and feds has a bigger problem, brics running away from usd!!! So cheapest solution...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Senyum sinis tengok chai bersorak ringgit jatuh tu seolah dia ada berkepuk sing dollar. Ternampak macam pak pandir meloncat2 ketawa sambil kain sendiri terlorot punai di tonton orang dia tak sedar.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Akibat meminta jawatan...

Nak jadi PM
Nak jadi PM
Nak jadi PM

Kalau yg muslim tau dah kan akibat meminta jawatan
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Sape la bodo sangat sokong dorang ni dulu ye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 07:55 AM GMT+8 , Processed in 0.113133 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list