CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

Ali Puteh Akhirnya Berjumpa Hidayah Dan Hamzah, Sebak Dapat Peluk Anak Saudara Lepas 4 Tahun - “Boleh Saya Cium Dia?”

  [Copy link]
Post time 21-2-2024 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 21-2-2024 11:08 AM
Hamzah dh obes mcm ayah dia..seram..klu x dijaga mkn mnum dia kang beso saiz xxxxxxl mcm pak dia. Mu ...

Umor berapa hamzah ni? Smlm dgr grup carseat ank dia 6thn 38kg. Dah xmuat carseat yg max 36kg. Tggi 120Cm++ . I plak yg seram 6 thn dah gitu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 21-2-2024 02:03 PM
Umor berapa hamzah ni? Smlm dgr grup carseat ank dia 6thn 38kg. Dah xmuat carseat yg max 36kg. Tgg ...

Seramnya... anak aku dulu xnk nasik. Picky eater..aku susah hati..beli vit lysine... selera dia trlajak pulek..skrg nenek dia advice aku stop vit tu xnk budak obes nnt 1 hal nk kena diet balik.  Kita parent kena pantau pkembangan anak2 ni dari segala bab... jgn sibuk goreng cmpedak smpai abaikan berat badan anak yg dh obes. Dh la budak tu genetik bapak dia obes, berisiko nk jd gemuk jugak tu.

Jaga la wei anak sejak kcik...aku ni xstrict sgt. Candy lolipop aku kasi je x decline pun tp bepada2. Nasik sehari skli dua cukup jgn terlajak smpai hari2 nk ayam goreng. Bhaya.....

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 02:19 PM | Show all posts
ramai plak kat tt tu simpati sungguh dgn drama litam. dtg rmh org main terjah buat live plak apa bingai.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah...baguslah jumpa n serahkan direct pada hidayah...walaupun utk content. Dah settle ni please jangan buat hal mulut celupar lagi. Move on and jgn lupa tanggungjawab pada Balu and waris arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 02:23 PM | Show all posts
rbmy replied at 21-2-2024 10:35 AM
pakai loyar bayar duit kena cas interest kot ni

kalau ikutkan memang ada potong. tapi portion dayah la, bukan ali yang kena bayar

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 21-2-2024 02:18 PM
Seramnya... anak aku dulu xnk nasik. Picky eater..aku susah hati..beli vit lysine... selera dia tr ...

Setuju sgt2!! Klau syg ank , tlg la dari kecik ni la nk control, xkesian ke ank kena buli, kena pggil gemok? Gergasi sb tiba2 double size kwn. Tggi tu xpe la. I pon x halang nk mkn cekelat or jajan sekali sekala
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-2-2024 02:23 PM | Show all posts
anony-mous replied at 21-2-2024 02:03 PM
Umor berapa hamzah ni? Smlm dgr grup carseat ank dia 6thn 38kg. Dah xmuat carseat yg max 36kg. Tgg ...

Hamzah lahir Jun 2019. so skrg dah nak masuk 5 tahun la

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahat litam nih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
rbmy replied at 21-2-2024 10:35 AM
pakai loyar bayar duit kena cas interest kot ni

Ali tak payah pakai loyar pun. Cuma dia perlu bayar tu melalui lawyer Hidayah. Bukan terjah macam tu je.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 03:55 PM | Show all posts
weh..kot ye nak buat konten,suruh la kwn ko atau sape2 tlg pegangkan hfon utk live...ni semak pulak tgk muke ko dpn2 kamera...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 04:50 PM | Show all posts
Halah-halah berlakon sinetron ke ali oi, dgn muka keruh macam tu.. Harap lepas mintak maaf kat dayah ni muka kembali ada Nur lah ye
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 05:05 PM | Show all posts
Jadi orang baik ye hamzah ye, jangan ikut pakngah ye..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 05:08 PM | Show all posts
Dayah ni abang dia pun ada meninggal kan? Dia baik dgn kakak ipar dgn anak2 buah dia, jaga balu arwah abang dia tu.. Semoga makin murah rezeki dayah.. Teruskan diam, apa2 hantar surat je.. Jangan bagi orang pijak kepala ye
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
rayna_raynes replied at 21-2-2024 02:23 PM
Hamzah lahir Jun 2019. so skrg dah nak masuk 5 tahun la

Oh besar utk umur dia . Kena jaga betul2 sbb genetik mak ayah gemok
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
nylliette replied at 21-2-2024 02:19 PM
ramai plak kat tt tu simpati sungguh dgn drama litam. dtg rmh org main terjah buat live plak apa bin ...

Paling paling x suka org yg dtg rumah x inform awal. Jenis yg main terjah. Kalau Inform hari yg sama pon SG x berapa nak prefer. Kalau boleh 1 week before lah. Sebab kalau boleh nak beri yg terbaik pada tetamu. At least bila tetamu dtg rasa selesa dan tau nak hidang menu apa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Elokla dh mula berbaik..lupakan ego.
Byr saman dh selesai takdelah cerita buruk lg
Moga jgn ada laga batu api mereka.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Hati Ali akan terus hitam sehitam kulit dan muka dia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 21-2-2024 06:28 PM
Paling paling x suka org yg dtg rumah x inform awal. Jenis yg main terjah. Kalau Inform hari yg sa ...

Dtg waktu senja.. bawak cash 75k.. nk simpan p bank pun, bank dah katup. Pastu ko pegi buat live pulak. So 1 dunia lah tahu, rumah dayah mlm tu ada cash 75k.  mmg tindakan bijak lah, dayah refer loyer dia dulu.

Dtg netizen bengap kelas belakang ni.. terus kecam "dah dia nak byr 75k tu ambik je lah".. dan "urusan keluarga pun nak refer loyer ke"

Pitam aku baca komen2 netizen benak ubi ni...
Aku tgk live tu... ali x lps hp kat tgn dia ye? Klu aku, klu dh rindu anak sedara.. aku dukung terus..peluk2..hp letak tepi dulu..sbb ramai dah yg rakam..kokye hang nak buat momment pun... lps tu baru dia peluk si anak abam tu.. comel anak abam tu.. terpinga2 gak dia... patut ali.. ko byr online jer.. pastu.. tenang2 sikit.. pegi lah jumpa anak sedara ko tu..inform dulu sebelum dtg..bulan main terjah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 21-2-2024 08:52 PM
Dtg waktu senja.. bawak cash 75k.. nk simpan p bank pun, bank dah katup. Pastu ko pegi buat live p ...

Waktu senja laa kita mcm2 nak buat. Mana nak mandi nak prepare nak solat lagi. Nak dinner lagi. Senja pon patut duk diam dlm rumah. Ni time senja la nak keluar dtg rumah org.

Btw, cuba tgk awal minit video tu. Ali ada mention yg dia usaha keluarkan duit dr bank utk bawak bayar ke dayah. Time tu dia menjawab bila kena berurusan dgn lawyer.

Kes ni bagus. Bukak mata org malaysia yg x tahu etika berurusan. Kalau kes hutang personal, bayar lah personally. Kalau kes court, silalah bayar melalui lawyer. Even korang husband wife tido sebantal
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2024 01:23 AM | Show all posts
Geram pula tengok Hamzah tu meols rasa mcm nak cubit2 pipi dia sampai dia nangis,
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 05:43 PM GMT+8 , Processed in 0.118780 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list