CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

“Kalau Roger Boleh Layan Macam VVIP” – Adik Hidayah Bakar ‘Line’, Cuba Provok Ali Puteh?

  [Copy link]
Post time 21-2-2024 01:46 PM | Show all posts
Suchi replied at 21-2-2024 01:28 PM
Ohh malas iols nk bacaa kang hilang kesabaran iols terus maki2 depa

Ni mesti mentaliti sama mcm j ...

buruk gila perangai
nmpk sgt perangai samseng kampung dia tu
pastu tnya hamzah mana
suruh kejut budak tu tido
pastu konon eh xkan sepupu nk jumpa pon kena berlawyer bagai

hek eleh
ko dh main terjah2 gila
mai mcm samseng
mak mana yg nk bawak keluar anak bagi hang jumpa litam oiiiiii
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 01:47 PM | Show all posts
anony-mous replied at 21-2-2024 01:31 PM
Dkt tt ali siap dia letak kronologi seolah2 dayah yg salah xnk trima byaran dia. Dah ko bg moto bu ...

ohhh bini litam ni indo ke
patut la cenggitu
mcm ikut je lakinya jadi gitu


Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 01:49 PM | Show all posts
aku dah pernah komen sebelum nih, masa memula dia bgtau nak pi jumpa dayah face to face bayar hutang....

nih semua lakonan dia utk nampak dia terpaling baik.... motif ko bayar hutang siap bawak segerombolan askar ngan bodyguard.... dah lar datang waktu nak masuk senja, pastu bila orang tuh kata kena melalui lawyer, ko pusing plak citer kata orang tuh takmo terima....

siap nak buat drama tetiba nak peluk cium anak buah yg ko tak pernah nak bagi nafkah tuh..... 4 tahun tak jumpa katanya, dah ko memang takder inisiatif nak jumpa, memang tak jumpa lar.... dayah ngan anak dia tuh bukan duduk kat Perlis pon spi ko kena amik masa nak jumpa, derang masih dalam selangor lagi, klu ko bebetul nak jumpa, sejam jer dah boleh sampai umah dayah tuh, tapi sebab ko memang takder hati nak amik berat perihal anak arwah abang ko tuh... ko cuma nak rete benda jer...

again, rambut tuh buruk yer...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo aku jd Dayah, aku xnk bukak pintu. Pape thru lawyer. Professional la sikit. Don't play his game.
Saje nk konten pon ye gak
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 21-2-2024 01:31 PM
Dkt tt ali siap dia letak kronologi seolah2 dayah yg salah xnk trima byaran dia. Dah ko bg moto bu ...

Betui iols pun buat hibah jugaa

Hari ni ipar duai kita mungkin nampak ok je
Tp tunggu laa bila ketua keluarga kita takda segala2nya akn berubah 180 darjah.
Pada masa tu bersedialah mental fizikal dgn pelbagai kezutan
Jgn la plak terperanjat dan ingat ehh dorang ni berubah ke?
Nope.. bkn berubah tp itulaa diri mereka yg sebenarnya.
Penat memasing menahan diri selama ni skrg tibalah masa utk tonjolkan diri mereka yg sebenar.

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh bengap tolol mcm tiang letrik netizen yg backup Ali n acah2 suci.
Celah mana adik Dayah tu nak bercakap kalau dah si Litam tu tak kasi peluang.
Si Litam je yg bercakap dgb ayat2 celaka diq tu.pastu acah3 gengster.
Bagus adik Dayah ni.
Nko titik kan aje si Ali ni cukup2.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-2-2024 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 21-2-2024 04:42 AM
Aik blm setel kenapa kat page2 kat fb kata dh setel
Takde sapa nk highlight pasal kena bayar kat dep ...

Amount tu tak cukup, sebab Ali lewat bayar dari tarikh yg mahkamah tetap kan
Jadi interest pun naik.
rm75k tu + interest yg Ali kena bayar.
Sebab tu kena melalui loyer, tpi si Ali ni kan jenis palato.
Loyer yg pegang duit tu, keluarkan document etc.
pastu nnti settle semua.
baru dapat ke Dayah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
lifeline replied at 21-2-2024 01:46 PM
buruk gila perangai
nmpk sgt perangai samseng kampung dia tu
pastu tnya hamzah mana

Iols asalnya dh malas amik port pasal dia ni sbb tau selama ni semorang nyampah ngn pangai dia

Tp bila nampak tajuk berita dia bitau nk dedahkan pangai dayah pastu ada vtt nangis2 jual reta dah tu terbaca plak komen2 netizen yg dh uturn sokong dia emm nampaknya pangai busuk hati hitam berkeladak tu tak penah hilang ye dah sebati betul dgn diri dia.

Bila nak insaf laaa dia nih, takdanya dh setel masalah dorang ni
Acik2 yg sokom dia tu semua pangai serupa dia jenis yg akan buli adik/kakak ipar juga laa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa korang nak marah adik dayah pulak. Mmg dia berhak pertahankan kakak dia dari manusia biadap dan bengap cam tu. Dia saksi kot, apa yg akak dia terpaksa hadap selama ni.

Sebaiknya korg sound idolat korang tu. Dtg rumah orang biar ada adab.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 21-2-2024 02:02 PM
Amount tu tak cukup, sebab Ali lewat bayar dari tarikh yg mahkamah tetap kan
Jadi interest pun nai ...

Haa part ni patut la media war2 kan
Nih tak abis2 tajuk masalah dah setel

Pastu semua pakat komen
“tabik spring kat ali…
“Ali gentle part ni aku puji giler kat dia..”
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tay22 at 21-2-2024 02:08 PM
anony-mous replied at 21-2-2024 01:15 PM
Yg bijak2 smua dah tau dari awal mmg kena settle thru peguam. Yg bodoh hodoh mcm ali ni je bangang m ...


Betul tu. Gila apa nak bayar duit sedebuk, main terjah, buat live/record as proof dah bayar hutang? Mana boleh macamtu, common sense kot kena ada compliance kena follow and black&white with lawyers or saksi ke apa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 02:15 PM | Show all posts
datang rumah orang terjah time dekat nak maghrib. dah la kakak ipar kau tu tengah bersiap nak keluar sama ke Manjung.. adab mana weeiii.. masa dia cakap dengan lawyer tu nampak jugak tengah berasap sebab semua kena go through lawyer..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Mintak jauh lah dr manusia bodo sombong, busuk hati mcm ali ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 03:01 PM | Show all posts
tapi kalau iols la, orang dtg depan rumah beramai2 mcmtu... iols pun tacoddd... lelagi yg dtg tu kita tau ada bad blood... apapun cara dayah cntact lawyer tu mmg bagus... mana boleh ambik cash mcmtu je... takkan nak kira duit selai2 depan ali tu pulak... pastu kang kene rompak pulak... elokla thru lawyer....
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 21-2-2024 06:05 AM
Haa part ni patut la media war2 kan
Nih tak abis2 tajuk masalah dah setel


Sama mcm jual beli rumah.
Klau rumah dah siap dijual, duit masuk acct company loyer.
nanti dah kira segala cost2 bagai, baru loyer release duit tu pada owner.
Rm75k tu bukan semua dpt ke Dayah pun.,
nak kena bayar loyer, bayar cost2 tersembunyi itu ini.
Belen tu baru Dayah dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ali tak boleh tenguk Hamzah sbb court tak kasi?
Tak boleh tenguk Hamzah sebab isu harta??
Aje pengtksub n pembackup Ali ni seotak dgn lobenak ke apa
Tak ada kena mengena langsung isu harta dgn tk boleh jenguk Hamzah la dol.
Ni bukan kes hadanah sampai nak ada sekatan.
apoo la netizen ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2024 03:17 PM | Show all posts
yg sokong litam tu sama bodoh dgn litam.
kalau aku jadi dayah, awal2 aku suruh litam off camera bagai tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 21-2-2024 01:02 PM
sibuk la tu nak duit akak dia...batu api jer

duit tu dayah dh ckp die nk simpan utk hamzah. adik sendiri batu api ape nye? tu la adik laki pertahankan kakak die

mase live pn takde peluang org nk mencelah ckp elok2 lagi2 si litam yg menceceh mcm mak nenek dan kasar mcm nk bergaduh. agak2 kalau adik dayah ni mencelah mase tu tak bergaduh dorg tu?

call dgn lawyer pn si litam dh naik angin. inikan nk ckp elok2 dgn adik dayah. tak abes nk kate org luar, org luar. abes yg die angkut geng tu bkn org luar ke? bini die pn kategori org luar lah mengikut definisi ali
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 03:20 PM | Show all posts
Terang2 muka Dayah kene rekod time live.. daYAH BOLE SAMAN tu kan.. saman lagi Dayah.. ekekeke
Biar Litam ngan binni bibik dia tu melingkup papa kedana sudahnyer.. ekekekekek
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2024 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 21-2-2024 03:13 PM
Sama mcm jual beli rumah.
Klau rumah dah siap dijual, duit masuk acct company loyer.
nanti dah kir ...

tu sbb bengap geng2 litam ni. kau angkut cash 75k. kau nk bagi begitu saje lps tu nk suh dayah sign surat rekaan die, bkn rasmi dr lawyer.

kalau kate la kan bile dayah kire balik, ade shot 1k ke. dayah nk kate ape? nk lawan, dh sign.

ade tak bengap2 tu pikir knp benda gini kne thru lawyer sahaja? dh la kes ni kes mahkamah. bkn kes hutang mulut dgn acik jual cempedak kt pasar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 05:11 AM GMT+8 , Processed in 0.433180 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list