CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7400|Reply: 45

7 tahun bawa BMW X6 tanpa cukai jalan

  [Copy link]
Post time 17-4-2024 01:47 PM | Show all posts |Read mode






SHAH ALAM – Tindakan seorang lelaki memandu kenderaan mewah jenis BMW X6 yang telah tamat tempoh Lesen Kenderaan Motor (LKM) atau cukai jalan selama tujuh tahun membawa padah apabila ditahan di Lebuh Raya Grand Sepadu hala Bukit Raja di sini semalam.


Penahanan lelaki berusia 59 tahun itu dilakukan kira-kira pukul 11.30 pagi menerusi Op Hari Raya Aidilfitri (HRA) 2024.


Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Selangor, Azrin Borhan berkata, siasatan awal mendapati lelaki tersebut baru pulang dari membeli barang di sebuah kedai di Kapar, Klang dekat sini.


Katanya, lelaki itu memberikan alasan tidak memperbaharuinya LKM disebabkan hanya memandu kenderaan utiliti sukan (SUV) tersebut pada jarak dekat sahaja.


“Leaki berkenaan juga mengakui tidak pernah menukar nama selepas membeli kenderaan tersebut.


“Kenderaan tersebut juga tidak mempunyai insurans sebagai perlindungan diri,” katanya ketika dihubungi hari ini.


Jelas Azrin, kenderaan tersebut kemudiannya disita dibawah Seksyen 64(1) APJ dan dibawa ke JPJ Shah Alam.


Sumber – KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-4-2024 02:03 PM | Show all posts


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 02:05 PM | Show all posts
orang kaya pun kadang-kadang sesak derrrr..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 02:09 PM | Show all posts
bajet dia lari selama 7 tahun kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 03:15 PM | Show all posts
apa punca dia kena tahan? adakah sbb speed trap?
ni mmg saje lahh xnk buat semua tu, konon lepas smp bebila..
haaa hambek kau.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 17-4-2024 03:15 PM
apa punca dia kena tahan? adakah sbb speed trap?
ni mmg saje lahh xnk buat semua tu, konon lepas smp ...

Kan di situ sudah tertulis
Sekatan Jalan Raya OPS 2024

Bila last sayam kena cubit kat ibu jari haaaaaaa
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 17-4-2024 03:59 PM | Show all posts
Edited by clueless_gamer at 17-4-2024 04:01 PM

pandai dia buat kira2 kan.. biasa geng kiasu buat camni

road tax kete camni beribu harganya kalau nak renew.. tp kalau setakat kena saman tu 200 300 je kot
baik bayar saman dari bayar road tax.. lagi murah..

itu pun kalau kena samanlah.. atau pun settle sini je.. jimat dan cepat kekdahnya

patut buat mcm negara scandinavian.. saman traffic ni ikut percentage pendapatan tahunan.. baru terkincit deme kena saman nanti kalau takde roadtax
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
pakai axia sudah la pakcik...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-4-2024 04:11 PM | Show all posts
Aku pernah lupa tampal road tax tapi lepas ja road block, sama2 tak perasan. Bukti benda ni memang boleh dicuba yang penting senyum dengan mesra dan penuh yakin.

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 04:15 PM | Show all posts
clueless_gamer replied at 17-4-2024 03:59 PM
pandai dia buat kira2 kan.. biasa geng kiasu buat camni

road tax kete camni beribu harganya kalau n ...

untunglah geng b40 bergolok gadai beli kenderaan.....
bayar saman ciput.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 04:21 PM | Show all posts
clueless_gamer replied at 17-4-2024 03:59 PM
pandai dia buat kira2 kan.. biasa geng kiasu buat camni

road tax kete camni beribu harganya kalau n ...
Jelas Azrin, kenderaan tersebut kemudiannya disita dibawah Seksyen 64(1) APJ dan dibawa ke JPJ Shah Alam.
Kena sita sis. Tak berbaloi2.

dan kalau saman ikut income tu makin naik lemaklah biforti.

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:03 AM | Show all posts
she replied at 17-4-2024 03:50 PM
Kan di situ sudah tertulis
Sekatan Jalan Raya OPS 2024

ohh yaa laa.. tak focus baca la pulak..
maafin iols kaka she, ni laa bahana smbil berforum,
smbil mkn kuih raya kat opis hihii
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:18 AM | Show all posts
kalau dia langgar orang, orang kena langgar tak dapat apa....insurans takder
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:40 AM | Show all posts
clueless_gamer replied at 17-4-2024 07:59 AM
pandai dia buat kira2 kan.. biasa geng kiasu buat camni

road tax kete camni beribu harganya kalau n ...

Saman apa je nyahhh.. siap pakej kena sita tu.. memag mereput la kereta tu kat depoh
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:53 AM | Show all posts

Kereta BMW dalam article ni sebenarnya 1st model BMW x5 kereta lama. Tapi biasa lah wartawan tu hentam aja
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:21 AM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 18-4-2024 08:53 AM
Kereta BMW dalam article ni sebenarnya 1st model BMW x5 kereta lama. Tapi biasa lah wartawan tu he ...

x5 lama yang desing hodh giler tu ke...  lantak laa kena sita masuk depo pun.  sohai ni pun takde tempat nak park kereta banyak2 kot.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 10:50 AM | Show all posts
dah 10 tahun x der road tax. Kereta dah 20 tahun Waris dah meninggal.
Alasan setiap kali kena tahan dgn Polis. 3 kali dah kena. Tapi x kena sita.
KAlau x der road tax lps tu x der insurance kena caj mahkamah, tak leh byr saman je. JPJ saman.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 11:11 AM | Show all posts
Tengok gambar pun tau model lama. Sah2 la sebab heols sengkek. Sebab tu tak renew.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 12:39 PM | Show all posts
shamsadis replied at 18-4-2024 08:18 AM
kalau dia langgar orang, orang kena langgar tak dapat apa....insurans takder

org mcm nie mmg jenis selfish...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Bang ipar aku lg terror, dr muda smpai ke umur 44 thn drive x de lesen,kereta pun ats Nama wife yg Ada lesen,tp X Di baginya wife drive. Langsung X pernah tertangkap de jpj atau polis. X tau la mcm mana dia cover bila tgh drive pihak berkuasa Kasi Lepas je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Sejauh mana 'old school'nya anda..
fahdramliSejauh mana 'old school'nya anda
Views : 56228 Replies : 149
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 196999 Replies : 4559
JOM test mata korang?
fahdramliJOM test mata korang?
Views : 30625 Replies : 167
(QUIZ) Which Disney Princess Are You Based on What You Eat?
Ladyreverie(QUIZ) Which Disney Princess Are You Bas
Views : 26655 Replies : 100
Aneka Salad Yang Mudah & Menyihatkan
simpletongohAneka Salad Yang Mudah & Menyihatkan
Views : 4964 Replies : 29
Classic Butter Cake
Markonah_7Classic Butter Cake
Views : 4435 Replies : 30
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 74296 Replies : 2984
Teka teki botol
syidapink88Teka teki botol
Views : 73366 Replies : 315
Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "saya kecewa dengan prestasi kerja kamu". Apa yang korang nak jawab?
admin6Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "say
Views : 4144 Replies : 4
Novel yang berbekas di hati anda
fahdramliNovel yang berbekas di hati anda
Views : 57323 Replies : 183

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 03:05 AM GMT+8 , Processed in 0.083965 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list