CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 22153|Reply: 73

“Kata ‘Demi Anak-Anak’ Pure Bullsh*t! #BeenThere” – ‘Posting’ Bekas Isteri AC Mizal Cetus Persoalan Ramai

  [Copy link]
Post time 18-4-2024 08:34 AM | Show all posts |Read mode






Bekas model dan pengacara, Shafnie Zainuddin memuat naik satu foto yang memaparkan anak-anaknya telah mencetus persoalan ramai.


Dalam hantaran yang dimuat naik oleh bekas isteri pengacara hebat, Datuk AC Mizal itu, dia turut sempat meninggalkan pesanan kepada seseorang.


Kata Shafnie dalam hantaran terbabit, jika seseorang menggunakan alasan anak sebagai solusi untuk lari daripada masalah adalah mengarut.


"Trust me, kata-kata ‘demi anak-anak’  is pure bullshit.."


  



Dalam pada masa yang sama, Shafnie turut mendedahkan dirinya juga pernah melalui situasi yang sama, di mana seseorang menggunakan alasan anak untuk larikan diri.


Kapsyen yang tertulis dalam hantaran tersebut mempunyai tanda pagar #beentheredonethat dan #snakewillalwaysbeasnake.


Sekadar info, Shafnie dan AC Mizal pernah mendirikan rumah tangga pada 24 Jun 1995 tetapi sah bercerai pada 17 Oktober 2021. Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan dua orang cahaya mata.


SUMBER : Instagram/Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
kesian anak2 jadi mangsa apak yg taraguna..alhamdulillah membesar dgn baik hasil jagaan didikan mak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:48 AM | Show all posts
rasanya caption ni keluar selepas kes alip ajis tak nak ceraikan Bella sbb fikirkn anak2 kononnnnnnnnnnnnn......betul la tu....pure bullshittttttttttt

tajah yebi pun ada bagi emoji kat komen....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama je bapak ke mak ke
Yg sibuk kata bertahan demi anak2 ni mmg sama2 bullshit
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:31 AM | Show all posts
tetapi sah bercerai pada 17 Oktober 2021

eh baru2 la ea.. maknanya selama ni dorg bermadu la..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:36 AM | Show all posts
LostStar replied at 18-4-2024 09:31 AM
tetapi sah bercerai pada 17 Oktober 2021

eh baru2 la ea.. maknanya selama ni dorg bermadu la..

iolss baca kat sini jugak kot, lepas ac, dia ada kahwin lain.
tak sure betul ke tak
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-4-2024 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ekselen at 18-4-2024 09:39 AM
LostStar replied at 18-4-2024 09:31 AM
tetapi sah bercerai pada 17 Oktober 2021

eh baru2 la ea.. maknanya selama ni dorg bermadu la..


hahaha kannnn...apa la berita pun tak betul.. deyols bercerai 2001... lepas tu kawin ngan tinted
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:38 AM | Show all posts
LostStar replied at 18-4-2024 09:31 AM
tetapi sah bercerai pada 17 Oktober 2021

eh baru2 la ea.. maknanya selama ni dorg bermadu la..

typo tu

tahun 2001
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 09:40 AM | Show all posts
kechikchomel replied at 18-4-2024 09:36 AM
iolss baca kat sini jugak kot, lepas ac, dia ada kahwin lain.
tak sure betul ke tak

kalau x silap aku...dia kawen 2 kali selepas AC

yg ke2 cerai

skrg suami ke3..ada anak perempuan sorang
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:40 AM | Show all posts
kechikchomel replied at 18-4-2024 09:36 AM
iolss baca kat sini jugak kot, lepas ac, dia ada kahwin lain.
tak sure betul ke tak

aah shafnie dh kawen baru dan anak pompuan sorg, dlm masa sama di uji dgn sakit kanser
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:47 AM | Show all posts
LostStar replied at 18-4-2024 09:31 AM
tetapi sah bercerai pada 17 Oktober 2021

eh baru2 la ea.. maknanya selama ni dorg bermadu la..

aik, salah kowt. Shafnie pnh tuntut naikkan nafkah tp AC nganjing dh cerai (kali ke 2 dgn tok laki baru) sibuk nk mintak naik nafkah plak. Tp imajin le nk besarkan 2 anak dgn rm300 sebulan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa zaman undergraduate dulu, i kena ambil subject elektif luar. So i ambil la subject kekeluargaan Islam kat fakulti akademi pengajian islam. My lecturer kawan dengan lawyer ac mizal, Aishah Din x silap nama lawyer tu. Lecturer i cakap, Aishah Din tu cerita kat dia, AC tu mmg bapak yg paling susah nak bawak berbincang, sampai dia as lawyer sendiri pun pening. So i boleh bayangkan betapa kesiannya kat Shafnie ni dpt ex husband camtu. Bertabahlah, kifarah tu pasti.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Datin tinted mesti ghosau kn klu ac mati nnt byk harta dpt kt ank2 shafnie. Mesti dah tukar nama semua harta pd nama dia n ank2
Duit2 sume dah masuk acc dia
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:38 AM | Show all posts
pearl.silver replied at 18-4-2024 10:11 AM
Datin tinted mesti ghosau kn klu ac mati nnt byk harta dpt kt ank2 shafnie. Mesti dah tukar nama sem ...

pokcik gelang kalau lupa diri, mmg dia tak letak laa nama 2 anak lelaki dgn bini 1st. mmg anak2 bini baru laa dapat harta..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:54 AM | Show all posts
tIAP kali dengo lagu raya 4U2C terus campak raDIO KE DINDING.. EKEKEK
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:59 AM | Show all posts
aku sgt setuju
kalau dah jenis bapak xguna mmg gitu...
been there walaupon as a makcik not ibu kandung anak malang berkenaan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cm_vungtau at 18-4-2024 06:29 PM

Ac kawin dengan Shafnie muka anak macam muka AC aka muka Chinese. Kawin dengan tinted semua jadi muka mamak

Ternyata gene Mamak >> gene Chinese >> gene Melayu

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 11:23 AM | Show all posts
borrow replied at 18-4-2024 01:47 AM
aik, salah kowt. Shafnie pnh tuntut naikkan nafkah tp AC nganjing dh cerai (kali ke 2 dgn tok laki ...

ooo ramai lakinya.. igt mcm ritrud
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 11:24 AM | Show all posts
tidak_kelihatan replied at 18-4-2024 01:40 AM
kalau x silap aku...dia kawen 2 kali selepas AC

yg ke2 cerai

maknanya ex ac ni layak la nak labelkan lelaki mcmne.. sbb dah berbagai suami dapatnya..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 11:24 AM | Show all posts

2001 rupanya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Sejauh mana 'old school'nya anda..
fahdramliSejauh mana 'old school'nya anda
Views : 56228 Replies : 149
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 196999 Replies : 4559
JOM test mata korang?
fahdramliJOM test mata korang?
Views : 30625 Replies : 167
(QUIZ) Which Disney Princess Are You Based on What You Eat?
Ladyreverie(QUIZ) Which Disney Princess Are You Bas
Views : 26655 Replies : 100
Aneka Salad Yang Mudah & Menyihatkan
simpletongohAneka Salad Yang Mudah & Menyihatkan
Views : 4964 Replies : 29
Classic Butter Cake
Markonah_7Classic Butter Cake
Views : 4435 Replies : 30
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 74296 Replies : 2984
Teka teki botol
syidapink88Teka teki botol
Views : 73366 Replies : 315
Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "saya kecewa dengan prestasi kerja kamu". Apa yang korang nak jawab?
admin6Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "say
Views : 4144 Replies : 4
Novel yang berbekas di hati anda
fahdramliNovel yang berbekas di hati anda
Views : 57323 Replies : 183

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 03:32 AM GMT+8 , Processed in 0.136905 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list