CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 7788|Reply: 61

Lelaki Cina dan India bertumbuk di kedai runcit ditahan polis, minuman keras punca gaduh

[Copy link]
Post time 7-6-2024 04:21 PM | Show all posts |Read mode






Butterworth: Polis menahan dua lelaki yang terbabit dalam pergaduhan di sebuah kedai runcit di Seberang Jaya, di sini hingga video perbuatan mereka tular di media sosial.


Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah Asisten Komisioner Helmi Aris berkata pihaknya mengesan satu video memaparkan insiden pergaduhan dua lelaki itu kira-kira jam 9.45 pagi semalam.


"Hasil siasatan mendapati kejadian itu berlaku pada 3 Jun (Isnin lalu), kira-kira jam 11.50 malam di sebuah kedai runcit.


"Ketika kejadian, pekerja di premis itu didatangi dua pelanggan lelaki yang salah seorang mereka meminta mengambil minuman keras.


"Bagaimanapun, berlaku perselisihan faham antara pelanggan berkenaan dengan pekerja terbabit sehingga mereka bertumbuk dalam premis itu," katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.


Katanya, pergaduhan itu kemudian berlarutan sehingga luar premis apabila pelanggan yang tidak berpuas hati kemudian memukul belakang kepala pekerja kedai itu dengan topi keledar.


"Salah seorang daripada mereka cedera ringan di muka. Polis menahan kedua-dua individu terbabit bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 324 dan 323 Kanun Keseksaan serta Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil 1955," katanya.


Terdahulu tular dua klip video di media sosial memaparkan kejadian pergaduhan antara dua individu di dalam dan luar kedai runcit.





Salah seorang pelanggan yang didapati dalam keadaan mabuk bersama seorang jurujual kemudian bertumbuk dan memukul antara satu sama lain sebelum situasi itu dileraikan orang awam.


Sumber : Harian Metro
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 04:25 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Cingcing jadi saksi.


Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:29 PM | Show all posts

pocet jd saksi
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:32 PM | Show all posts
yang bagusnya 2-2 cakap melayu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
berita biasa yg selalu kita baca..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-6-2024 04:36 PM | Show all posts
nampak kat X orang share, kedai runcit ni majikan nya semua gendut-gendut belaka hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:37 PM | Show all posts
hantar kedua-dua mereka pulang ke negara asal
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Pekerja kilang makanan an joo?


Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:47 PM | Show all posts
1st aku tengok video ni yang aku fikir "dengan orang mabuk pun jadi."

dia nak berdiri pun tak betul 2 3 kali ko ketuk memang tumbang la.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
A-Are replied at 7-6-2024 04:32 PM
yang bagusnya 2-2 cakap melayu

Kita olang samada MABUK ATAU GADUH SAJA CAKAP MELAYU....maaa...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 05:44 PM | Show all posts
masa dia hempuk cina tu dgn helmet nasib panjang lg umur. kalo tak 304 la ko tak pasal2
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 7-6-2024 05:40 PM
Kita olang samada MABUK ATAU GADUH SAJA CAKAP MELAYU....maaa...

tp uncle cina tu bila cakap boleh tahan fluent..xrasa jenis gaduh baru cakap..tgk gaya mmg jenis fasih orgnya
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Viral kedai Kim Leong nih. Ada komen katanya jurulatih taekwando, dan owner.

Cuma masih tak faham apa punca dia marah tu. Mungkin ni bukan 1st time?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 08:32 PM | Show all posts
Kelakarlah cina ni.. langsung sambut cabaran, tak ada dah fikir2..  perwatakan spt pendekar

" u mau one bye one ah"

"gentleman tak.. gentleman ahh"

"okkkkkkkkkkkkkk" lepas kepala kena hempuk

.....tapi nampak mcm memang tau nak lawan cina ni, tengok dia blok helmet tu pun konfiden dan terus serang balik,.. movement spt orang yang ada martial art.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
IzzahF: masa dia hempuk cina tu dgn he ...


jap, 304 tu ikut urban dictionary maksudnya pelacur...apa kaitan dgn diorg gaduh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
kucing kan main aksi slow motion jd saksi

pagi2 buta pun mabuk ke apa yindia ni??
yg kwnnya pun tarik je la suh balik, dok tgk sampai terkulai melepek dilantai

x sesia uncle jadi coach taekwando
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
kucing tu la paling glemer..cool je
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
orangbiasaje replied at 7-6-2024 08:35 PM
jap, 304 tu ikut urban dictionary maksudnya pelacur...apa kaitan dgn diorg gaduh?

Seksyen 304 kot? Sebabkan kematian tanpa niat
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku p tengok kedai ni dalam google maps...rupa rupanya kucing tu mmg famous kat kedai ni dah jadi tarikan pengunjung.. banyak gambar customer amik ngan kucing tu mcm selebriti oo
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 402 Replies : 1
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 212191 Replies : 3778
Instafamous Rempit (kak yah, kak zah & the geng) part 3
hotmakInstafamous Rempit (kak yah, kak zah & t
Views : 196854 Replies : 1715
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 35182 Replies : 35
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 28051 Replies : 83
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84265 Replies : 3762
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20336 Replies : 329
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38809 Replies : 312
Konsert Qalam Noraniza Idris
Lulu_717Konsert Qalam Noraniza Idris
Views : 13894 Replies : 92
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29682 Replies : 234

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 05:20 PM GMT+8 , Processed in 0.079229 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list