CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6433|Reply: 15

Pengadil nafi hasrat Jojo pertahan rekod, Tewas kepada Nguyen

  [Copy link]
Post time 8-6-2024 01:38 PM | Show all posts |Read mode




KUALA LUMPUR – Impian jaguh muay thai negara, Muhammad Johan Ghazali Zulfikar untuk melakukan kejutan menumbangkan juara WMF Muay Thai lima kali dari Vietnam, Nguyen Tran Duy Nhat tidak kesampaian apabila tewas menerusi keputusan pengadil (unanimous decision).


Pada pertarungan ONE Championship 167 di Impact Arena, Bangkok tersebut, Johan atau dikenali Jojo itu menampilkan perlawanan cukup baik pada Pusingan 1 dengan melakukan beberapa tumbukan tepat ke arah muka Tran Duy.


Bagaimanapun, Jojo yang mewakili Rentap Muay Thai Gym dilihat berang apabila Tran Duy beraksi terlalu berhati-hati dengan sering mengundur dan enggan bertempur jarak dekat bagi mengelak terkena tumbukan jaguh berusia 18 tahun itu.





Tindakan Tran Duy dilihat menjadi apabila sering melakukan sepakan dan hampir membuatkan Jojo tumbang selepas tumbukan tangan kirinya tepat menuju ke arah muka Jojo.


Pada pusingan terakhir, Jojo meningkatkan intensiti perlawanan dan hampir membuatkan Tran Duy bermasalah selepas terkena siku jaguh berusia 18 tahun hingga terjatuh.


Bagaimanapun, Tran Duy mempunyai kelebihan apabila tindakannya sering menggunakan sepakan tepat ke arah Jojo sekali gus membolehkan dia memenangi perlawanan itu menerusi keputusan pengadil.


Ini adalah kekalahan pertama buat Jojo selepas enam pertarungan sejak Februari tahun lalu.





Untuk rekod, kali terakhir Jojo bertarung adalah pada 8 Disember tahun lalu yang menyaksikan dia menumbangkan juara WBC dari Mexico, Edgar Tabares menerusi kemenangan ‘knockout’ (KO) dalam tempoh 36 saat di Bangkok.


Malah, Jojo turut mempunyai rekod tersendiri dengan menumbangkan lawan dari Thailand, Padetsuk Fairtex menerusi ‘knockout’ (KO) di pertarungan ONE Friday Fights 6 pada Februari tahun lalu dalam tempoh 16 saat.


Sumber – KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-6-2024 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa banyak thread ni. Tapi kesian jojo.

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiols suka kick boxing ni tapi tempat aiol takda pula kelas nak blaja. Kalau tak dah enroll anak2, haha.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw humble Nguyen tu yach. Ini semangat kesukanan yang aiol suka tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
aksi depa ni tetap KALAH ngn yg kt kedai arak tu...Yg tu  lg best nengok...memang 'real'....
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by 8Queen8 at 8-6-2024 04:10 PM

Jantung I bergetar kencang tengok fight Johan dengan Nguyen. I wish Johan menang tapi takpe dia masih muda, strong fighter, confident dan fight sampai 3 round.

Johan masih muda, dia masih timba pengalaman. One day dia lebih hebat dari hari ini.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-6-2024 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 8-6-2024 03:25 PM
aksi depa ni tetap KALAH ngn yg kt kedai arak tu...Yg tu  lg best nengok...memang 'real'....

Aku gelak2 tengok match yg itu
Siap dgn uncle kat sebelah menjinjing KFC
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Its ok boy. U'll will comeback after this
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-6-2024 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde luck this time…
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Jojo ni batch 06 kan?
Berapa spm dia dapat eh?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 8-6-2024 03:25 PM
aksi depa ni tetap KALAH ngn yg kt kedai arak tu...Yg tu  lg best nengok...memang 'real'....

Jayden smith versi dah besar dgn rival dia dlm karate kids tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu lg, sila berendah diri sikit...klu ko eksen lebih konon rs dah terpaling bagus tu..smp rs blh dah nk kritik org yg xsama dunia martial arts dgn ko...sila tgk akibat mamat india yg kn lepuk dgn mamat cina dkt Penang tu...eksen je lebih acah kuat tp...mcm taik kambing jer... kehkehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 8-6-2024 09:35 PM
Jojo ni batch 06 kan?
Berapa spm dia dapat eh?

yg iols ingat 2A, 1E. pergi sekolah kurang 3 bulan. dia ckp, pandai jugak aku
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
takpe jojo boleh ambik kurex sebagai hadiah jojo
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuh kalah mata je kira hebat la. Nmpk sharp jojo ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 10:21 AM | Show all posts
Suchi: Jojo ni batch 06 kan?Berapa spm dia dapat eh?


hAAH dioa lahir tahun 2006 sama macam anak laki meolls..
Meolls tanya dia si Jojo ni dapt berapa SPM, ada ke anak meolls ckp tanya le dia.. kurang asam.. ekekek
Mujur anak meoplls straight A .. ngeee Alhamdulillah

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 01:11 AM GMT+8 , Processed in 0.163668 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list