CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 13047|Reply: 42

Difitnah buat maksiat, Puteri Sarah hantar ‘Letter Of Demand’

[Copy link]
Post time 9-6-2024 11:13 AM | Show all posts |Read mode




Difitnah lagi, Puteri Sarah Liyana nekad mengambil tindakan undang-undang terhadap seorang individu yang menuduhnya melakukan maksiat atau bersekedudukan.


Ujar Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, 39, dia sudah mengesan individu berkenaan mengenai tindakan susulan peguamnya yang akan menghantar Letter Of Demand (LOD).


Biarpun individu tersebut telah menukar nama dan gambar profil akaun Facebook, peguam mewakili Puteri Sarah tetap dapat mengesan identitinya.


“Lain kali jangan komen menghina, menuduh aku bermaksiat.


“Dah PM (mesej) kau, pengecut pula. Dasar netizen pengecut ‘locked profile’.


“Terus tukar nama Facebook (FB),” katanya menerusi perkongsian dalam Facebook.


  



Ibu kepada dua cahaya mata itu turut menunjukkan paparan tangkap layar pemilik akaun media sosial yang disifatkan biadab.


Menerusi hantaran sama, Puteri Sarah turut menasihatkan netizen untuk menjaga adab sebelum meninggalkan sebarang komen terutama yang boleh menjurus fitnah.


“Jadilah netizen yang berhemah (dengan) menjaga penulisan,” ujarnya lagi.


Sebelum ini, pelakon terbabit sudah mengheret beberapa individu ke mahkamah atas dakwaan fitnah termasuk seorang wanita membabitkan saman mencecah RM1 juta.


Sumber – KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2024 01:28 PM | Show all posts
sikit2 saman sikit2 saman.... nak duit senang je kan?

yang untung lawyer... huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 01:34 PM | Show all posts
Dah mampu..saman je la en..padan muka gak nyetizen yg suka mempitnah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa dia suka bergambar sambil menjeling dan mulut terbuka sedikit? Dia nak orang cakap ada iras ctdk ke? Pada aku - lebih kepada iras typical mbak indon.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngai bila lagi?

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Saman ke 13 ke yinih
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-6-2024 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
leinkali jari tu kontrol jgn suka menjoyah perihal org kat public medsoc. kot kaya raya takpe la jugak.
meh masuk forum bergasak berjela2 sorg2 mengeji memuji retis (stakat ni yg berkaitan vvvvvvvvip je kene angkut)
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sazreena replied at 9-6-2024 01:34 PM
Dah mampu..saman je la en..padan muka gak nyetizen yg suka mempitnah ni.

Selalu saman macam ini depa kena bayar berapa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2024 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 9-6-2024 06:37 PM
leinkali jari tu kontrol jgn suka menjoyah perihal org kat public medsoc. kot kaya raya takpe la jug ...

Selalu saman macam ini depa kena bayar berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 09:31 PM | Show all posts
ratu saman, menyampah aku, takhabis2 dgn saman dia. lawyer kat msia ni ulang alik court urus kehidupan remeh dia je. ni aku komen ni, jgn kena saman pulak
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tak saman nnt orang kata betul lah dia buat maksiat. Saman tu to proof dakwaan tu fitnah. Dia kan retis kena lah jaga nama baik diri & keluarga nya
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
But but kelakuan semasa buat live tak takut ke dia difitnah? Lagi mengundang
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Btw kelmarin ada nampak IK post kat IGS
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
amarakasih replied at 10-6-2024 01:46 AM
Btw kelmarin ada nampak IK post kat IGS

Apo dia post?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 02:15 AM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 9-6-2024 08:43 AM
Kenapa dia suka bergambar sambil menjeling dan mulut terbuka sedikit? Dia nak orang cakap ada iras c ...

Ada gak perasan dia suka pose ala2 nganga mulut sedikit tu....
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 03:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Biarla dia nak saman

Acik porem bias

Takkan thira kuda yahudi sochi je boleh hantar LOD kat shuringai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2024 03:59 AM From the mobile phone | Show all posts
dlu aku simpati la juga kat dia. tp bila dia selalu ugut org nak saman ni supaya org puja puji dia saja, rasa mehhhhhhh... Spptnya dia lebih professional handling benda mcm ni. nak saman, do it behind the curtain. Dh mcm meroyan pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 09:56 AM | Show all posts
mEOLLS rasa dia suka menyaman ni dapat le extra income giteww kalau menang.. ekekek
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 10:17 AM | Show all posts
dia ni dan saman berpisah tiada...

tp nitizen pun...jari tu x leh nak type yang elok2 ke...?
xde apa nk type usah la di type dekat IG kawan tu....

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 10:53 AM | Show all posts
Lahh..bagus la dia saman orang yang fitnah dia..kang tah apa pulak lagi yang netizen tu fitnah dia..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 01:39 AM GMT+8 , Processed in 0.146710 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list