CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5037|Reply: 33

Ali Puteh & Isteri Titip Pesanan Buat 3 Anak, Ingatkan Supaya Sentiasa Berkasih Sayang – “Jangan Pecah Belah Kerana Harta & Dunia…”

[Copy link]
Post time 10-6-2024 05:11 PM | Show all posts |Read mode




Lama tak dengar khabar Ali Puteh, hantaran terbarunya di platform TikTok agak sebak dibaca apabila pelawak yang kini usahawan itu memberi pesanan serta nasihat buat anak-anaknya.


Menerusi hantaran tersebut, Ali dan isterinya memberi pesanan agar tiga anak mereka sentiasa berkasih sayang sesama adik beradik.


Tulis Ali, dia bersyukur dengan kurniaan Allah SWT dan memesan kepada tiga cahaya mata mereka agar jangan sesekali berpecah belah disebabkan harta dan dunia.


Ali juga berkata ada orang yang tidak akan suka dan tertawakan jika seseorang manusia itu berada di bawah.


"Jangan berpecah belah dek kerana harta, dek kerana dunia. Jangan termakan dek cacian dan makian dari orang. Bila kita di bawah orang tidak akan suka dan tertawa, bila kita di atas juga orang tidak akan pernah diam dan suka…”






Tambah Ali, anak-anaknya harus membesar dengan saling berkasih sayang sesama mereka dan berjanji akan membahagiakan mereka selagi termampu.


"Selagi ada daya ibu dan walid, akan kami bahagiakan kamu wahai anak. Jangan risau jika tiada kawan, tiada yang peduli. Walid dan ibu sentiasa ada buat kamu.”





SUMBER : TikTok/Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2024 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Pegi ke kedai membeli cincau
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko yg mulakan kan kan? Hutang dah bayar?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
eh tau pun kau takut anak2 ikut perangai tamak harta mcm kau
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
sembang kari pekat giler
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
doa byk2 in future kalau apa2 jadi anak2 tak berebut ngikut perangai hazabedah susun oiiiii
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-6-2024 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kah kah kahhh

Koserrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
elok ler tu, jgn di ikut perangai bapaknye yg dh kematu hati, harta anak yatim pun dirembat....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2024 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 09:10 PM | Show all posts
aku pulak selalu berpesan..

jangan bagi muka dengan DKK.. ada DKK datang dekat2.. lari laju2

bila DKK ajak bergaduh.. jangan mengaku kalah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko ckp dan meludah kahak kat cermin ke cetan
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah la.. bila tengok muka dia terus jadi xde mood, xde nur agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dah takde modal la tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh x letak gambor bunga ke sunset ke. Hilang mood nak gosip
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 10:42 PM | Show all posts
Perli diri sendiri ke tu?
muka tak ensem takpe...janji hati baik.

ini dah lah rohingya lagi ensem dari muka dia, perangai alahai dengan ipar pun nak bermusuh pasal duit.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2024 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
tajuk mcm pernh ku dgr
tp di mana ya

-netijem
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu perkataan shj. S.I.A.L Ali susun
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
berkerak ponggong kuali
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 09:27 AM | Show all posts
bagus nasihat ni.
dia nasihat dari pengalaman...
semoga anak2 dia nanti bertolak ansur. jangan ulang lagi macam kes bapaknye
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 402 Replies : 1
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 212191 Replies : 3778
Instafamous Rempit (kak yah, kak zah & the geng) part 3
hotmakInstafamous Rempit (kak yah, kak zah & t
Views : 196854 Replies : 1715
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 35182 Replies : 35
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 28051 Replies : 83
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84265 Replies : 3762
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20336 Replies : 329
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38809 Replies : 312
Konsert Qalam Noraniza Idris
Lulu_717Konsert Qalam Noraniza Idris
Views : 13894 Replies : 92
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29682 Replies : 234

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 04:47 PM GMT+8 , Processed in 0.104619 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list