CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7279|Reply: 10

“Mak Iti Sama Macam Apa Orang Lihat Di Luar..” – Tya Ariffin Segan Jumpa Datuk K, Dedah Peribadi Tok Ti Tak Berubah Di rumah

[Copy link]
Post time 11-6-2024 11:28 AM | Show all posts |Read mode




Pelakon dan usahawan, Tya Ariffin mengakui pernah takut untuk bersemuka dengan bapa mentuanya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa atau mesra digelar Datuk K sebelum mendirikan rumah tangga bersama suaminya, Asyraf Khalid.


Menerusi sebuah podcast, Tya berkata perasaan itu lebih kepada segan dan hormat terhadap Datuk K. Katanya, bapa mentuanya itu mempunyai satu aura luar biasa yang membuatkan orang lain berasa segan.


"Dulu sebelum saya kahwin, saya rasa takut nak jumpa dengan ayah (Datuk K). Aura dia itu memang lain betul. Kalau nak jumpa rasa segan.

"Maksudnya dia orang yang sangat disegani. Saya juga respect dengan ayah, seorang yang manly father in law."


  



Bukan itu sahaja, Tya turut mendedahkan peribadi ibu mentuanya, penyanyi terkemuka Datuk Seri Siti Nurhaliza ketika dirumah. Menurutnya, perwatakan Siti di rumah sama sahaja seperti mana yang orang luar lihat.


"Bila saya masuk dalam keluarga ini, apa yang saya nak cakap bukan fasal glamour. Tetapi tentang personaliti. Ayah dan Mak Iti (panggilan Siti) sama sahaja macam apa yang orang lihat di luar."

"Mak Iti seorang yang sangat baik hati. Dekat luar semua orang dia layan dengan baik. Dalam rumah pun sama, tak pernah marah. Jarang nampak tinggikan suara. Kalau marah pun dekat anak-anak je. Itu pun jarang."


Sekadar info, Tya dan Asyraf mendirikan rumah tangga pada 1 November 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Arif Jiwa dan Azzahra Jiwa.


SUMBER : Instagram/Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2024 01:22 PM | Show all posts
Ye laaa mbak..gile ko nak kata mak itik dan tok misai macam-macam. Yang tau je tau....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 01:32 PM | Show all posts
Ini pun dikira gossip ke???????????
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
hmmm bosannya ceritaaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Awai school holiday tuhari aii ada jumpak tya& kids ni kat waterpark Langkawi..tapi tak tegoq pun..ank dia mcm taknak bercampoq dgn kids lain. Ank2 aii yg terlebih friendly mula nk tegoq tp aii xbagi sbb xmau kacau privacy..just senyum gitu jaa laa..tp semua  xpedulik pun dia retis..depa ja yg syork sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 07:47 PM | Show all posts
semua org tau mak iti baik... yang mental jeh ckp bukan2
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-6-2024 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 11-6-2024 05:20 PM
Awai school holiday tuhari aii ada jumpak tya& kids ni kat waterpark Langkawi..tapi tak tegoq pun..a ...

Retis ke dia?,rsnya org pon xkenal dia siapa
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape Tya ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2024 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Imkhai replied at 11-6-2024 08:39 PM
Retis ke dia?,rsnya org pon xkenal dia siapa

Sebab tuu laa kot kitaog pun ignore jaa dia tp dia pun relax2 jaa takdak laa mendiva ka apa.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
okayyyyyyyyyyyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 04:03 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
TAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dunia akibat kanser
mojarean_XTAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dun
Views : 33623 Replies : 27
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 35839 Replies : 110
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 58996 Replies : 105
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 84788 Replies : 192
Lelaki warga asing dakwa diliwat tarik balik laporan polis, suspek dibebaskan
mojarean_XLelaki warga asing dakwa diliwat tarik b
Views : 14340 Replies : 36
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92865 Replies : 1157
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85751 Replies : 3837
Pegawai Jabatan Agama Perlis  ditahan terima rasuah  RM1.2juta kes daftar nikah
AbahmungPegawai Jabatan Agama Perlis ditahan te
Views : 3966 Replies : 7
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21329 Replies : 353
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 120973 Replies : 1634

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 06:57 PM GMT+8 , Processed in 0.305529 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list