CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14376|Reply: 111

“Jemputan Di Saat Akhir” – Elfira Loy Tak Percaya Dapat Tunai Haji

  [Copy link]
Post time 11-6-2024 11:46 AM | Show all posts |Read mode






Pelakon Elfira Loy berkongsikan dia berangkat ke Tanah Suci Mekah pagi tadi bagi menunaikan ibadah haji menerusi jemputan daripada Kementerian Media Arab Saudi.


Menerusi perkongsian di Instagram, Elfira berkata dia seakan tidak percaya dengan jemputan di saat akhir itu serta memohon maaf seandainya ada yang terguris hati dengannya.


  



“Saya menyambut baik panggilan Allah , melalui sambutan Haji dibawah Kementerian Media Arab Saudi. Jemputan ini adalah disaat terakhir ketika semua perancangan mereka telah selesai tapi saya anggap inilah panggilan yang sangat istimewa.


“Di saat akhir, selepas menghantar ibu ke haji, saya mendapat berita tentang jemputan ini. Allah Maha Baik, baik sangat dengan saya, terima kasih ya Allah,” katanya.


Sementara itu, Elfira berkata dalam keadaan tangan yang masih menggeletar ketika menaip perkongsian berkenaan serta memohon doa agar urusannya dipermudahkan.


Sumber : Rotikaya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2024 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah..dapat visa mujamalah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.

Berapa banyak quota jemputan dari Arab Saudi sebenarnya? Johan & isteri pun dapat sekali kan. Dan dua editor kanan awani. Moga semua dapat haji mabrur.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 12:09 PM | Show all posts
mahai ka camna??
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane replied at 11-6-2024 12:09 PM
Alhamdulillah.

Berapa banyak quota jemputan dari Arab Saudi sebenarnya? Johan & isteri pun dapat s ...

Iya betul...ozlyn n johan pun quota yg sama...quota nie camna eh? Ikut pakej mahal? Kena daftar dgn TH jugak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Udah dia mampu..samalah johan laki bini tuh..duit lebih dr ckp...alhamdulillah dpt juga peluang..bukannya dia pergi berkali2 pun kan?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-6-2024 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Raaa ni yg pakej >400k x silap..untung kayo
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahlop dlu pakej cmni jgk ?
Mcm johan tu bknlah kene kerja? Kalau byr mahai, awat depa jd tukg tgu jemaah turkiye bagai kt epot jedah sanun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2024 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah.. moga dpermudahkan semuanya
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 12:59 PM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 11-6-2024 12:29 PM
Udah dia mampu..samalah johan laki bini tuh..duit lebih dr ckp...alhamdulillah dpt juga peluang..buk ...

dia pegi ni tak bayar sis. ni jempuan dari media saudi. mmg foc. dah nama pun jemputan. ni macam kes wany hasrita tu jgk rasanya. johan & watie pun sama. depa dpt jemputan. tak bayar sesen pun. norzie pak wan chik dulu tak pasti sama ada jemputan dari media saudi atau mmg astro yang hantar. sbb dia norzie & husband mcm buat haji tu sambil bekerja. buat liputan mengenai haji

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 01:00 PM | Show all posts
babynina30 replied at 11-6-2024 12:47 PM
Jahlop dlu pakej cmni jgk ?
Mcm johan tu bknlah kene kerja? Kalau byr mahai, awat depa jd tukg tgu  ...

jahlop brp kali p haji?
kalau jemputan special, mesti smooth saja perjalanan nya tp lopak dan kuarga pernah terkandas di airport mana ntah masa 2019 sbb visa.


Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 01:00 PM | Show all posts
3chanceno replied at 11-6-2024 12:11 PM
Iya betul...ozlyn n johan pun quota yg sama...quota nie camna eh? Ikut pakej mahal? Kena daftar dg ...

ni tak ada kena mengena dgn kuota TH. ni kuota pengamal media yang saudi bagi.

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 01:06 PM | Show all posts
babynina30 replied at 11-6-2024 12:47 PM
Jahlop dlu pakej cmni jgk ?
Mcm johan tu bknlah kene kerja? Kalau byr mahai, awat depa jd tukg tgu  ...

Yg pegi pakej ni tak pergi 40 hari mcm jemaah2 lain. Kejap je. seminggu lebih je tak silap, asalkan semua rukun haji siap terlaksana

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie replied at 11-6-2024 12:59 PM
dia pegi ni tak bayar sis. ni jempuan dari media saudi. mmg foc. dah nama pun jemputan. ni macam k ...

Oh ya ker???? Udah kenapa yg mcm tuh dpt jemputan..aneh2 ajer..tp dh rezeki, tuhan panggil dia, bukan kita..nk wat acano?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 01:21 PM | Show all posts
Pergi haji ni kita mmg ada banyak masa free eh?
Sebab aku nengok member aku setiap saat update wasap status aktvt dia buat haji tu
Imam bawak solat subuh pun dia mampu upload
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie replied at 11-6-2024 01:00 PM
ni tak ada kena mengena dgn kuota TH. ni kuota pengamal media yang saudi bagi.

Johan tu mybe sbb dia dj. Adalah media related   . Pastu mesti nk bwk bini sekali

.

Yg El ni bkn reporter kan ? Sama mcm wany serita dlu. Ke media tu cover retis jua ?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2024 01:23 PM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 11-6-2024 01:09 PM
Oh ya ker???? Udah kenapa yg mcm tuh dpt jemputan..aneh2 ajer..tp dh rezeki, tuhan panggil dia, bu ...

hahah tu la. mcm aneh2 kan. mcm eh kenapa bagi artis2. kalau bg pd wartawan2 tu faham la sbb dia org tu at the same time pun kena buat kerja. tapi ntah la. dah rezeki dia org kan. kalau nak tak puas hati .. mari kita marah nurul zahid tu la. tiap2 tahun pun pegi. tahu la guna visa mujamalah ke apa. tapi cukup2 la .. bagi la peluang org lain. tak kesian ke org2 tua yang dah berkali2 merayu tapi masih tak dipanggil2 TH lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 01:26 PM | Show all posts
babynina30 replied at 11-6-2024 01:23 PM
Johan tu mybe sbb dia dj. Adalah media related   . Pastu mesti nk bwk bini sekali

.

tu la kan. atas dasar apa ntah panggil wany dgn el ni. kalau influencer mcm KA ke .. kita boleh la relate. walau KA tu mmg cukup mampu kalau nak pegi sendiri tapi dia boleh buat vlog ke pasal haji at least kan. dan audience dia mesti la ramai. tp husnuzon je la. dah rezeki masing2.

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau panggilan last minute ni selalunya berapa hari/minggu sebelum raya haji?
Yang dapat tu sempat pergi kursus?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 01:36 PM | Show all posts
rezeki & bahagian masing2...kakak Kak KM dh pergi sana kena balik pulak sbb visa x lulus..so maknanya kalau Allah kata belum masa kau, dh sampai sana pon belum tentu kau dpt buat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Pulis Minta Bantuan Kesan Kanak-Kanak Perempuan,Albertine Leo Jia Hui,  Enam Tahun Dilapor Hilang di Iskandar Puteri
YgBenarPulis Minta Bantuan Kesan Kanak-Kanak Pe
Views : 25205 Replies : 21
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 239871 Replies : 4274
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 81002 Replies : 142
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92408 Replies : 1018
Lelaki hampir muflis dipergunakan abang ipar guna nama buat pinjaman bank pembelian kereta baharu Rm100k.Wajar atau tidak
YgBenarLelaki hampir muflis dipergunakan abang
Views : 25651 Replies : 28
Aishwarya Rai, Abhishek tidak lagi sebumbung?
mojarean_XAishwarya Rai, Abhishek tidak lagi sebum
Views : 29819 Replies : 38
Ruhainies, Aliff Aziz bakal didakwa!
maklukpenggodaRuhainies, Aliff Aziz bakal didakwa!
Views : 43867 Replies : 226
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85135 Replies : 3807
Joe Biden tarik diri perebutan jawatan Presiden, Harris calon Demokrat
ultra78Joe Biden tarik diri perebutan jawatan P
Views : 7826 Replies : 3
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 47636 Replies : 64

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 12:13 PM GMT+8 , Processed in 0.103925 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list