CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

Penyasaran subsidi diesel: Tak kisah rakyat maki berbakul, saya ada mandat – Anwar

[Copy link]
Post time 12-6-2024 08:12 AM | Show all posts
ni semua domino effect tau.. bahan api utama utk pengangkutan perdagangan kot.. tapi naik jadi 3++ lebih melampau kot... naik la sikit2... mangkok la.. formula ape la yg deme guna ni... deme x rasa isi minyak.. deme x rasa beli brg kat pasar.. duit deme dah berkodi2.. deme x rasa rakyat merhain hadap kat bawah... ko nak perang dgn company besar guna la cara lain... ape penguatkuasa buat... balik2... asyik berita sprm tangkap bilis2 je... jerung2 terus terlepas.. huh!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2024 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni dah tahap grand master muka tak tahu malu...  Air muka dah immune dah.. Muka keluar berita kes liwat, kes rasuah, kes kongkek China Doll..  Lama2 dah jadi kebal.

Setakat maki berbakul tu macam angin sepoi bahasa di tepian pantai saja.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
SWORKS27 replied at 12-6-2024 08:05 AM
zaman dier lagi teruk dari BN..
ingat lagi kata2 pujangga dia bersama penyokong penjilat tegar PH..
...

BN - Barang Naik
BN+PH - Barang Naik Meroket
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kaseh80 at 12-6-2024 08:56 AM

Here comes the ClowN
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
ada nak golek2 guling2 tak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum PRU 15.......modal ceramah hari ni menang turun minyak esok.....

Modal next pru.......hari ni menang esok sy berhenti menipu rkyt...


So kena percaya jugak le........
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-6-2024 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyampahnya lihat muka pmx nih

Tiap kali nampak muka pmx dan rafizi, automatik mata bangkem akan kalih ke lain

Minda separa sedar bangkem dah tau dah dorang ni penipu jadi secara spontan mata bangkem elak melihat dorang ni untuk tidak ditipu
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila dengar suara pmx dan rafizi dalam radio pon rasa meluat sangat lalu cepat2 bangkem mute atau ubah channel lain..

Rasa mual dan loya dengan suara sengau2 anwat dan suara lembek2 si rafizi tu..

Korang camtu gak ke tak?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2024 12:34 PM | Show all posts
jalan terus je bang non..ko buat baik ke, buat tak baik ke semua org kata gak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 12:52 PM | Show all posts
lanacondor replied at 12-6-2024 12:02 AM
Bagus bang Kem. Antara org yg konsisten sokong bang jib. Sep sikit bang Kem.

kebenaran itu konsisten

penipuan itu sentiasa berubah
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia la terpaling tersakiti.. Terpaling hero... Plg byk2 pm.. Najib la plg terik kn maki okeyyy
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
imanjannah replied at 12-6-2024 09:00 AM
ada nak golek2 guling2 tak..

Yg dulu Berguling2 tu barang kali dah arwah/mendiang..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 03:41 PM | Show all posts
kalo kalah next PRU pon, dia x heran dah nie....sebab kurang2 dia boleh kata dia tu ex piyem

taik2 yg jadi sekarang nie, next piyem la yg kena tanggung......
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 03:49 PM | Show all posts
kenaikan diesel tu membantu rakyat kah..?
sat gi barang2 lain ppun ikut naik...depa kata kos transportation meningkat....
'aih....sapa lah yang sokong dia dia jadi PM...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
bulan_gerhana replied at 12-6-2024 08:12 AM
ni semua domino effect tau.. bahan api utama utk pengangkutan perdagangan kot.. tapi naik jadi 3++ l ...

Betul. All companies yg dalam supply chain upstream dgn downstream tue sume akan affected. Harga barang confirm naik tinggi. Sebab transportation untuk business memang depend on diesel. Hanya sebab nak prevent org kaya dgn foreigner dr dapat subsidi, effect kos makin tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah_ary2 replied at 12-6-2024 04:01 PM
Betul. All companies yg dalam supply chain upstream dgn downstream tue sume akan affected. Harga b ...

Yang aku tak faham tu..tak kan drg tak fikir..tak terlintas ke. Semua affected...jenuh cam ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2024 04:09 PM | Show all posts
sarah_ary2 replied at 12-6-2024 04:01 PM
Betul. All companies yg dalam supply chain upstream dgn downstream tue sume akan affected. Harga b ...

tapi ada si bodoh dungu benak kulu kilir ratip "eh bukan ke orang masih dapat sasbadi, nape nak naikkan harga?"
atau "eh bukan ke korang layak dapat rm200"

selagi wujud orang benak sewel2 ubi yang masih berfikir satu dimensi camni memang mudah la kena goreng

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 04:49 PM | Show all posts
Edited by bulan_gerhana at 12-6-2024 04:51 PM

lepas ni ape lagi... tambang bas naik.. bas sekolah van sekolah.. bas express, feri .. eh feri pakai diesel kan???

ha apo lagi.. bermula lah komplen mak pak menanggung kos hidup yg makin naik lepas diesel naik... nanti depa ckp ape.. kan korang dpt BSH. STR BAP segala mak nenek rahmah tu lahhh.. ko ghaser.. BSH STR tu bole tahan setahun keee?? nnti dia ckp gaji gomen kan naik December nanti.. lagi la mangkuk... depa yg dah rancang... kita yg lalai..

nasib la dek non.. semua hancing kene kencingg
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak sangat cyber trooper zaman PM dulu2 dari pihak pembangkang. Bila jadi kerajaan macam2 yg drastik terjadi takde demo apa pun.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kiahlemau replied at 12-6-2024 01:19 AM
Yang undi PH ni memang sial betul la

yg undi umno dpt ph camne pulak? sampai presiden tersasul la buat ucapan hahahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 12:32 AM GMT+8 , Processed in 0.449737 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list