CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

Penyasaran subsidi diesel: Tak kisah rakyat maki berbakul, saya ada mandat – Anwar

[Copy link]
Post time 12-6-2024 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Vavi la...kalau benda ni dibuat zaman bee end ke pee end ke ...ko punya demo guling2 tu mengalahkan atok zayn rayyan

Penyokong dia yg merempan zaman minyak , gula etc yg naik 20sen vs yg naik RM1.18 ni sekarang terpaling redha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2024 05:16 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat Zaman ni monyet baju kuning dh Arwah. Kalo tak mesti dah berguling2, panjat keta depan sogo
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Pekakkan telinga, tebalkan muka.
Kebanyakan Rakyat Malaysia memang dah biasa dimanjakan dengan subsidi dan bantuan. Biar rakyat belajar cara hidup lebih sederhana dan berhemah.
Benda baik patut sokong walaupun aku benci bangnon dgn sekutunya
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
shida81 replied at 12-6-2024 01:09 PM
Yg dulu Berguling2 tu barang kali dah arwah/mendiang..

Kahkah ilg semua tu. Xberkutik dah
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 11-6-2024 10:34 PM
Harga diesel di sabah sarawak tak naik sebab lebih ramai yang pakai diesel kat sana kata mereka..
...

Logik jugak tu.

Cepat la nuart letak jawatan ajak sekali piji, matsabun, jahidkomedi.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-6-2024 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
selamat harga barang naik .. payah turun dah. barang keperluan rakyak apa eh tak naik sejak dia ni jadi PM?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
madani mandat padat palat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2024 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
maki je nak maki pun berbakul kannn dah kata aku tak kisah
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni td ak msk tt jap.. Adalah terbaca komen sorang tu ckp tunm ni patut da msk muzium.. Sorang reply lebih baik masuk muzium dr penjara.. Dia bls blk.. Nabi yusuf pn pernah msk penjara jgn igt kt lg mulia dr org yg msk penjara...
Ak rase nk reply je comment bdk tu... Ko nk compare Anwar ngn nabi yusof?? Anwar msk penjara sbb apa.. Nabi yusof sbb apa.. Dasyat gile penjilat Anwar ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang rakyat sedang maki ko skrang dgn segeng otak jelly fish c Anwar.. Ko tunggu ramai mendoakan ko.. Tak mustahil ada termakbul Doa2 di kalangan rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 06:30 AM | Show all posts
Pendapat aku tindakna anwar menghapuskan sabsidi diesel adalah sama dengan tindkaan najib laksanakan gst.

Ada kesan direct dasar kerajaan keapda harga barang. Perubahan yang besar pulak tu..

Selepas beberapa ketika rakyat akan senyap, tetapi semasa mengundi rakyat akan ingat. Tindakan ini adalah spt menembak kaki sendiri.



Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
shida81 replied at 12-6-2024 11:16 PM
Ni td ak msk tt jap.. Adalah terbaca komen sorang tu ckp tunm ni patut da msk muzium.. Sorang reply  ...

Pentaksub jub&$ nuart hati dh hitam sbb tonggak byk sgt kencing pekat nuart sampai lalok
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Subsidi tarik, minyak naik, sst naik, pbt naik, tnb naik....mmg layak la kena hamun..baik ko ganti mat sabun je la jd piem x pyh pikir apa dah suma rkyt tanggung
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Perasan tak? Hari2 keluar news tv3 pmx menderma..wakil dia sampaikan. Tak pernah tak miss aku tgk.. malam ni aku nak tunggu dia derma Kat sape pulak.. hahahaha!!! Wayang…
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
daisy71 replied at 12-6-2024 10:28 PM
madani mandat padat palat

Nak tambah satu lagik……dan pant@t
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2024 08:48 AM | Show all posts
PMX ni masa TunM dulu dia naikkan interest rate macam ni lah jugak jawapannya. "Saya lakukan ni untuk masa depan negara, tak popular pun tak pa". Lepaih tu habih semua rakyat suffer, sehinggalah TunM pecat dia.

Salah satu kelebihan Malaysia berbanding negara lain di SEA adalah kos service yg murah disebabkan harga bahanapi yang murah. Advantage Malaysia tu yg tak berapa ada di negara lain berhampiran kita.

Bila benda tu dah tak ada, memang akan berkesan dari segi pelaburan asing, competitiveness, ekonomi keseluruhan kebahagiaan rakyat jelata dan lain2 - last2 berganda2 bilionnya kerugian kepada negara.

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 11:42 AM | Show all posts
amyza82 replied at 12-6-2024 05:24 PM
Selamat Zaman ni monyet baju kuning dh Arwah. Kalo tak mesti dah berguling2, panjat keta depan sogo: ...




..........
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 12:14 PM | Show all posts
Waaa. dia punya statement. Agah sungguh sek2 SSKJP kata.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
cer tgk nk pru nt...hang ulam lagu ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 10:36 PM GMT+8 , Processed in 0.063890 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list