CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: antikorok

[Tempatan] TERKINI: Ahli ekonomi jangka rasionalisasi subsidi RON95 dilaksana pada Julai atau Oktober - MIER. BERITA: Kerajaan akan putuskan subsidi RON95 selepas selesai proses diesel - Amir Hamzah.

[Copy link]
Post time 14-6-2024 12:16 AM | Show all posts
Ketirisan sebab pengkuatkuasaan lemah...Org luar selamba aje perlekehkan kita..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2024 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Bangla rohingya tpt aku kalu x tuntun basikal, mrk berjalan kaki atau naik rapid kl go free bus
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 14-6-2024 12:16 AM
Ketirisan sebab pengkuatkuasaan lemah...Org luar selamba aje perlekehkan kita..

Ini yg sebenarnya. Seluruh rakyat kena hukum. Barang kalau dh naik harga dia x reti turun
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 09:06 AM | Show all posts
klu ikot logik pmx yg kne dulu sabah sarawak la kan
sbb kat semenanjung byk guna ron 95...sabah sarawak byk guna van diesel
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
DeluluMelulu replied at 13-6-2024 08:33 PM
Tapi penyokong penyasaran subsidi kata sebab nak elak Bangla, Rohingya, Nepal, Indonesia yang guna d ...

Nampak bodoh, tapi kalau skrip dari markas hasutan dah suruh cakap camtu nak buat camna

Alasan camtu sesuai untuk disebar pada pensokong2 mereka jah.. untuk orang yang mampu berfikir guna akal setitik macam kita ni, kita tahu bahawa penggunaan dari warga asing adalah sangat minimum berbanding penggunaan oleh rakyat/industri tempatan
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 09:27 AM | Show all posts
India anak kita, cina anak kita, iban anak kita, bidayuh anak kita, semua anak kita. Tp diesel anak semenanjung bayar lebih yee
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 15-6-2024 03:18 AM | Show all posts








Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2024 03:34 AM | Show all posts



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2024 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihlah. Tempat tinggal iols dh lah jauh dari tenpat keje.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 08:27 AM | Show all posts
mojarean_X replied at 15-6-2024 08:24 AM
Sedihlah. Tempat tinggal iols dh lah jauh dari tenpat keje.

Mohon beralih kepada kereta elektrik.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
cina2 tak bising sebab deols tak kisah asalkan dap yg jadi kerajaan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg pasti, kalau subsidi RON95 ditarik balik, geng2 lombu bahalol aka self-claim terpaling educated akan menggelupur jubur & tetek meroyan kat cari forum untuk cover malu .
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
hmmlantakko replied at 13-6-2024 06:18 PM
pengundi ph x kena kenaikan hrga minyak ni. diorg ade kad khas utk diskaun.
tahniahhh!!

Mana mungkin pengundi Pee Esh ada, atau nak kad diskaun. Mereka kan kaum terpaling eduketed terpaling T20... mereka kan musuh subsidi, kononnya. Tongkat, tongkat, kata mereka, melainkan jika ia diberikan kepada mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Cepat sikit naikkan petrol ron95.
Semak tengok banyak pemandu bingai dan biadap atas jalan. Aku harap lepas ni dah takda la kereta yang double park, park kat tgh jalan, bahu jalan, potong barisan yang menyebabkan jalan sesak dan menyusahkan orang awam yang ikut peraturan.
Cepat sikit papanon sementara tengah berkuasa. Nanti bila dah jadi pembangkang ramai pulak macai-macai bingai yang bantah harga minyak naik
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 15-6-2024 08:27 AM
Mohon beralih kepada kereta elektrik.

Mahal uols. Watpe nk tambah hutang
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 15-6-2024 11:08 AM

Elok lah hapuskan subsidi... sampai bila hidup nak bertongkat

Hapuskan pengkhianat negara yang seludup2 ni

Skang ni pun dah melolong logistik2 company yang duk menyeludup dah terkantoi dah company mana duk me curi berbilion ringgit duit rakyat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2024 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 15-6-2024 11:07 AM
Elok lah hapuskan subsidi... sampai bila hidup nak bertongkat

Hapuskan pengkhianat negara yang selu ...

Tongkat dengan hak pun tak reti beza...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 12:25 PM | Show all posts
Aku ingat penghapusan sabsidi secara pukal ni tindakan berani dari kerajaan.

Aku setuju dengan pendapat yang kata tindakan ini sama dengan tindakan kerajaan najib laksanakan gst.. tetapi kerajaan anwar ada beban tambahan kerana ianya bertentangan dengan statement masa kempen pilihanraya kerana ini melibatkan isu kepercayaan dan keyakinan

Perkara yang sangat penting disini ialah penerimaan rakyat terhadap kesan keseluruhan polisi ini kepada kehidupan mereka.

Jika majoriti rakyat menolak, merasa terbeban dan tidak nampak faedah dari polisi ini kepada mereka selepas ini, maka apa yang mereka hadapi akan mereka terjemahkan semasa pilihanraya nanti.

Walaubagaimanapun kerajaan masih ada beberapa tahun untuk memberikan mesej yang betul serta melaksanakan tindakan yang sepatutnya mereka boleh buat dari pelarasan sabsidi ini untuk mengekalkan sokongan majoriti rakyat.

Good luck
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Triple_8 replied at 15-6-2024 11:45 AM
Tongkat dengan hak pun tak reti beza...


Malaysia je bodoh duk tabur subsidi merata habis rakyat asing duk joli hak rakyat malaysia, company2 logistic celaka duk seludup harta rakyat malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
#PHMENANGRAKYATSENANG
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 11:39 PM GMT+8 , Processed in 0.070870 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list