CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 132580|Reply: 1181

Alif Teega Dan Aisyah Hijanah Didakwa Seleweng Kutipan Derma Atas Tujuan Peribadi?

  [Copy link]
Post time 13-6-2024 11:22 AM | Show all posts |Read mode




Kecoh di media sosial mengenai pasangan pempengaruh, Alif Teega dan Aisyah Hijanah didakwa seleweng kutipan derma. Berat dakwaan ni! Biar betul?

Menerusi satu hantaran di Facebook, PW Community memberitahu pasangan pempengaruh yang terkenal dengan memberi kata-kata motivasi itu telah menyalahgunakan saluran kutipan derma atas tujuan peribadi.

Sebelum ini, satu Malaysia pernah digemparkan mengenai Alif Teega cipta kontroversi dengan memadukan isterinya tahun lepas.

PW Community juga berkata ramai pihak tersentuh apabila Aisyah yang sedang hamil didakwa menjadi mangsa aniaya sewaktu itu. Walau bagaimanapun, Aliff menafikan dakwaan itu sebelum ini.  

"Madu Dua The Teaser. Isu utama adalah kutip derma untuk kepentingan peribadi."

"Hampir setiap bulan ada sahaja program kutipan derma untuk tujuan berbeza. Sanggup cipta kontroversi madukan isteri untuk publisiti dan simpati."

"Awam cukup senang tersentuh dengan isteri teraniaya, dan makin lebatlah kutipan derma."

Bukan tu jer, PW Community juga mendakwa yang penyelewengan itu hanya diketahui oleh individu yang pernah terlibat dengan mereka seperti bekas pekerja butik, personaliti media sosial, pembekal tudung dan sebagainya.

"ekerja yang persoal audit kutipan derma akan dibuang serta-mereka."





Terbaru! Aisyah Hijanah akhirnya tampil bersuara mengenai dakwaan yang dibuat PW Community itu.

Kredit: Facebook PW Community/OhMedia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2024 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Aisyah bersuara apa?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 11:33 AM | Show all posts
Macam2 cara orang nak buat duit, sampai jaja kehidupan peribadi. Ikutlah mana2 jangan jadi gila sudah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Kemain lagi ya penyokong dorang mempersoalkan kenapa PW stay anonymous & kenapa kita percaya pada PW. Kita bukan percaya membuta tuli, PW 99% serang mengena. Tengok je la kopi pak belalang, tok belagak, ketom metal, zambeger, DBI semua PW dah londeh
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 11:51 AM | Show all posts
Kalau dah masuk PW ni, tak lama dahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 11:51 AM | Show all posts
azimodin replied at 13-6-2024 11:45 AM
Kemain lagi ya penyokong dorang mempersoalkan kenapa PW stay anonymous & kenapa kita percaya pada PW ...

PW ni teringat mcm aidibmuadib dulu
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 13-6-2024 12:02 PM | Show all posts
mana babi2 yg menggigil aritu
dah mampos kena panggang ke babi tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 12:07 PM | Show all posts
Aku pun tertanya2 dengan sorang mak nyah pencen ni. Hari2 pos mengingatkan ummah untuk berjariah di yayasan she. Dengan harapan dapat she memimpin ke syurga yang selalu she ceritakan keadaan dalam syurga tu sendiri. Tapi she punya berbelanja, masyaallah, iblis angkat tangan syukur tengok keriakkan serta kebongkakan she
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2024 12:07 PM | Show all posts
Aku pun tertanya2 dengan sorang mak nyah pencen ni. Hari2 pos mengingatkan ummah untuk berjariah di yayasan she. Dengan harapan dapat she memimpin ke syurga yang selalu she ceritakan keadaan dalam syurga tu sendiri. Tapi she punya berbelanja, masyaallah, iblis angkat tangan syukur tengok keriakkan serta kebongkakan she
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Facepalm
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow ni ke cerita hot semalam tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 12:20 PM | Show all posts
Cleocatra replied at 13-6-2024 12:07 PM
Aku pun tertanya2 dengan sorang mak nyah pencen ni. Hari2 pos mengingatkan ummah untuk berjariah di  ...

hahahaha... Haji TERpaling sangat kan
PW taknak check derang ke
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Cleocatra replied at 13-6-2024 12:07 PM
Aku pun tertanya2 dengan sorang mak nyah pencen ni. Hari2 pos mengingatkan ummah untuk berjariah di  ...

Dia ni kenapa xde org kacau? Legit ke? PW kena siasat jugak heshe ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
muka laki dia muka miang pla.. muka bini pulak pucat manjang mcm anemia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Cleocatra replied at 13-6-2024 12:07 PM
Aku pun tertanya2 dengan sorang mak nyah pencen ni. Hari2 pos mengingatkan ummah untuk berjariah di  ...

Ckgu jef ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tudung labuh dan berusrah kehulu kehilir, akhir-akhirnya laki bini penunggang agama.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2024 01:12 PM | Show all posts
awex^returns replied at 13-6-2024 12:20 PM
hahahaha... Haji TERpaling sangat kan
PW taknak check derang ke

Kan! Aku harap tersingkap la cerita disebalik jariah sheol tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 01:13 PM | Show all posts

Bukan. Penata rias seumur hidup si ajemi
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 01:17 PM | Show all posts
flipolivio replied at 13-6-2024 12:32 PM
Dia ni kenapa xde org kacau? Legit ke? PW kena siasat jugak heshe ni..

Kan. Tibah old moneh. Tahu la dok mancacai ajemi. Tapi tak kan tak abih2 duit. Tengok dia berbelanja macam esok nak kiamat. Abis semua nak dibeli. Jariah penyelamat talian hayat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 01:24 PM | Show all posts
konten muka lebam kena pukul
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 01:01 AM GMT+8 , Processed in 0.569089 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list