CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

Alif Teega Dan Aisyah Hijanah Didakwa Seleweng Kutipan Derma Atas Tujuan Peribadi?

  [Copy link]
Post time 13-6-2024 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kuda pun kena aniaya

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2024 04:26 PM | Show all posts
fattymah replied at 13-6-2024 04:22 PM
Apooo.. gaji tok laki iols pun banyak lagi.. mampu pakei kereta buruk jah.. sahih fenifu

tu yg ckp  hasil korek duit tabung sejidddd, mmg bukan kaya dr biz tudung buku2 sheols nihhh
PW pun ckp same thing..

takkan la buat audit pun lembab kan... kut itu biz utama nya


so kome usah la derma kat tabung sejiddd deme ni


Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 04:30 PM | Show all posts
Tak pernahnya i suka dengan dua2 ekor ni.

Masa tengah viral laki dia kawen dua, time tu i tak kenal pun diorang ni. Bila i tengok muka masing2 macam muka tak ada NUR, tak terasa pun nak amik tahu. Tak terasa kesian pun dekat perempuan ni bila dimadukan (perempuan lain if dimadukan, i kesiankan je). I pedulikan je lantak kaulah nak kawen dua ke, nak apa ke, malas nak tahu. Bila diorang masuk PW je, YES, itu i nak amik tahu. Selayaknyalah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 13-6-2024 04:26 PM
tu yg ckp  hasil korek duit tabung sejidddd, mmg bukan kaya dr biz tudung buku2 sheols nihhh
PW pu ...

Jangan pircaya kan org gini.. penunggang tabung sejid.. kazen tok laki bergambar sakan kat pesta buku dengan deme berdua.. nak muntah tgk
Siap ada kuda ko... Amazing..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 04:35 PM | Show all posts
Ttazabar nak tengok PW vs Ecah
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Cleocatra replied at 13-6-2024 12:07 PM
Aku pun tertanya2 dengan sorang mak nyah pencen ni. Hari2 pos mengingatkan ummah untuk berjariah di  ...

Mcm kenal je nyah pencen bukak yayasan sekarang hari2 masak
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 13-6-2024 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan memain tau p haji

Sekali lom waktu puncak pun Allah dah bukak... memang tak tenang sehhh nak beribadah

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 13-6-2024 03:12 PM
Post yg ni.

Wahhh masyukkkk jugak tu

Semalam taksilap 40k lbh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2024 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
bisnes mintak derma ni mmg laku. masa selangor banjir 2021. pakcik pd adik ipar iols bg duit utk bg bantuan kt mangsa2 banjir ni. adik ipar i ni upload igs g beli brg sumbangan. pastu kawan2 dia yg tgk igs tu pn bg duit jugak utk sumbangan. dia x mintak pn. senang mcm tu je. org malaysia mmg baik hati bab2 sedekah ni. kalau yg fames2 influencer bagai ni lg kacang je nk kutip duit atas dasar derma.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 05:18 PM | Show all posts
habis la....
PW kalau serang tu mesti sebab dah ada bukti
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 05:24 PM | Show all posts
xpernah minat dua ketul ni , tau kes dia pun pasal larva kuning tu kawen 2
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 05:26 PM | Show all posts
fattymah replied at 13-6-2024 04:33 PM
Jangan pircaya kan org gini.. penunggang tabung sejid.. kazen tok laki bergambar sakan kat pesta b ...

ni meols lanjer la odit reputs si ecah laki bini.. latest 2021 je ada,, 2022 mmg takde

point2 penting
1) qualified opinion dlm audit declaration  - ni sebab inventory tu takde supporting doc/resit2 pembelian so tak sure berapa kena capture, kira audit ni gred B- laaa

2) revenue 2021 RM3M vs RM0.4M 2020 - kira canak2 juga la

3) director remuneration / gaji + fees segala2 director ecah dua ketui - rm111.5K in  2021 vs zero in 2020 - so tak selari lifestyle yg di tayang kat soc med la, acaner nak support 2 bini pulak kan but ni 2021 punya.. 2022 punya takde sbb tak submit odit.takde dividend issue so mmg takde duit extra la for them just that rm111,500 je total for ecah dua ketui

4) paid up capital rm5K , with 50% shareholding each for ecah dua ketui

5) under 2021 expenses , amount plg besar is rm785,225 under advertising and promo.. ni tak tau la deme spend utk apa,,, tarik acik2 porem kasik suke kat deme  kut.. but this one alone is about 58.23% of expenses uii... profit deme pun baru rm336K je, kut meols  lah buat gini, sure auditor dah tanya machiam2 uiii  tak pun kejar meols dgn selipar keliling padang

ni since meols tak folo citer each dua ketui, acik2 la kasik rumusan acaner.. kut PW mmg dah ckp, lifestyle tak selari income tudung buku etc which mmg kut ikut odit ni tak la banyak pun... kut guna honda pun tak lepas   rumah level2 apmt je yg mid tu, bukan level duk kondo... and kampeni pun baru2 nak startup.. taknye bank nk kasik loan juta2 yach





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 05:32 PM | Show all posts
Penah ke PW salah? Cuma tak puas hati ramai yg kena londeh masih tak kena tangkap la..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 13-6-2024 05:26 PM
ni meols lanjer la odit reputs si ecah laki bini.. latest 2021 je ada,, 2022 mmg takde

point2 pen ...


Gigihnya chouls.. nah munge
Nasibla tak pernah kenan depa laki bini
Kut depa beli kereta pakai duwet serikat
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 05:39 PM | Show all posts
kashaz replied at 13-6-2024 05:32 PM
Penah ke PW salah? Cuma tak puas hati ramai yg kena londeh masih tak kena tangkap la..

ye uols..dunia mmg x adil..semoga ada balasan buat mereka nanti mcm janggut rebonding tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tk tau aku meluat btl dgn aisyah ni dr awl tk suka tgk cara dia bercakap mcm fake sgt2 mcm culprit nah terjawab pn tah2 kwin 2 pn fake
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2024 05:40 PM | Show all posts
Edited by Kitty_catz at 13-6-2024 06:51 PM
fattymah replied at 13-6-2024 05:32 PM
Gigihnya chouls.. nah munge
Nasibla tak pernah kenan depa laki bini
Kut depa beli kereta  ...

takde dlm odit , even building apa semer takde, kut ada pun guna duit serikat takpe la.. mmg tahu duit datang dr mana.. masalah nya kaya tapiiiiiiiiiiiii tak tahu puncanya dari mana. obvioulsy not from this kampeni la..haaa camtu

ya la baru 2021 punya kan

PPE lisiting pun sedeyyyy

alah odit very stret fwd nak baca.. sbb takde apa2 kebombom pun, figures smua nan hado, kaya lagi acik keja pet lanyard ijau naik mrt

patot la PW raise question mana cekau duit  untuk tampung lifestyle ecah dua ketoi
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 13-6-2024 01:35 PM
tak herannn



Tue lah aku hairan beneno, muda lagi dah kaya beneno
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
royaldanish replied at 13-6-2024 01:59 PM
kemaya tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.. bila teringat balik kes bapa dia

Kes apa bapa dia? Old money kah?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2024 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
pW dah delete ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 01:20 AM GMT+8 , Processed in 0.291628 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list