CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Moga Bella Temui Kebahagiaan – Muaz Zabir

  [Copy link]
Post time 16-6-2024 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 16-6-2024 01:49 AM
Sekadar imbau kenangan lalu kiki

bak kata ore2 tua..

x sedak lasung lagu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2024 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Overnya ko muaz gigih justify itu ini cakap no komen udah le. Dah la pernah jadi skandal. Memang orang skg ni muka tembok tak reti malu ke? Dah buat dosa terang2an pun masih muka tembok
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
hmmlantakko replied at 16-6-2024 02:55 PM
bak kata ore2 tua..

x sedak lasung lagu..

Benakian bella kata bella bakal ganti Tok Ti ..x lama lagi setanding Tok Ti dh bella..erni zakri pun dorang kata x sesedap bella nyanyi lagu MASING-MASING tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Gianna111 replied at 16-6-2024 09:48 AM
siap ada love bite katanya kan?

Aah..sy la yg nmpk tu…pastu nmpk drg mkn sekali
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 16-6-2024 02:23 PM
Dh bagi gambar pun pakat benak lagi ..x bagi gambar lagi lah tambah benak hahaa. Love bite tu org  ...

Kalau bella berdosa, dosa lagilah alep tu sbb menduakan isteri berkali2, dosa bella dgn alep katanya dah settle masa tu, kalau dia masih tak redha, he is hvg double standard n berlaku tak adil pada bella sbb dia sendiri boleh curang berkali2,  isteri tu curang dosa pada suami, then suami tu curang dosa pada Allah sbb tak mampu jadi khalifah yg baik buat keluarga dia, di akhirat juga akan di pertgjawabkan dan akan di soal siasat depan Allah swt. Tgjawab suami lagi berat ya.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Gianna111 replied at 16-6-2024 09:48 AM
siap ada love bite katanya kan?

Kena gigit semut ipoh kot.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-6-2024 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AWEKSAMURAI at 16-6-2024 05:09 PM
Hypothetically replied at 16-6-2024 04:39 PM
Kalau bella berdosa, dosa lagilah alep tu sbb menduakan isteri berkali2, dosa bella dgn alep katan ...


Alip tu berdosa dia tanggung sndiri. Alip settle yg masa memula tu sahaja.lepas tu bella ke sana sini dgn jantan dia ada mintak izin alip ke? Ni love bite sebelum cerai dia buat maksiat masa masih jd bini alip dia mintak maaf alip x? Ko ni cetek agama betul. So kalau laki kita masuk neraka ko nak lumba dgn dia masuk neraka sekali ke?. Hello perempuan bernama isteri ni kalau laki x izin n redha kita g keje pun kalau kita bantah neraka jgak tempat ko.Barakah tu xde x kisah lah apa alasan sekali pun. Sbb tu nak syurga TAAT dgn suami .Ada sebab Allah atur kan mcm tu.Benda bukan boleh kita deal ikut suka kita je.

Lelaki boleh kwen 4 mcm pak kazar ckp xde istilah curang hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 16-6-2024 05:08 PM
Alip tu berdosa dia tanggung sndiri. Alip settle yg masa memula tu sahaja.lepas tu bella ke sana s ...

Sori tertekan report, no harm done, anyway, kalau mcm gitu alep tu pun kenalah minta maaf pada bella kerana berkali2 curang, curang tetap curang lelaki perempuan tetap berdosa, Allah benarkan kawin 4 pun perlu mula dgn berkawin dulu bukan utk bersedap sedap buat maksiat dulu, tetap dosa.  Kalau nak cakap pasal dosa isteri pun tgk lah lelaki tu jalankan tgjawab dia utk bimbing isteri atau tidak, alep ada ke balik rumah jalankan tgjawab tu utk bimbing isteri dan anak2 dan betulkan masalah rumahtangga dia atau biarkan isteri terkapai2 sorang diri, selagi masih suami isteri selagi tu la kena carry tgjwab bimbing isteri. Ikut hukum nusyuz tu pun suami tak boleh nak derhaka kan isteri kalau dia dia sendiri takde utk pujuk atau bimbing isteri tu sendiri.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2024 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
I wonder adakah alip akan dgn kemut blk
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 16-6-2024 07:01 AM
Overnya ko muaz gigih justify itu ini cakap no komen udah le. Dah la pernah jadi skandal. Memang ora ...

Penyondol yg dimaafin. Yg tak diboikot. Yg tak dicerca.  Alasan? Sebab dah mintak maaf sesama mereka.  So, netizen tak boleh kutuk mereka. Tak boleh ungkit kisah mereka.  Case closed.  Kisah2 penyondolan2 lain seperti tokti. Memeysohaiza dicerca smpai hari ni oleh netizen. Wlau mereka dah berbaik dan moved on.

Tahniah Muaz!
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 16-6-2024 06:39 PM
Penyondol yg dimaafin. Yg tak diboikot. Yg tak dicerca.  Alasan? Sebab dah mintak maaf sesama mere ...

Dahsyat betul bellakemek brainwash penjilat2 dia kan. Melantun2 pekat benak memasing haha
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
AmandaRollins replied at 16-6-2024 03:33 PM
Aah..sy la yg nmpk tu…pastu nmpk drg mkn sekali

Wowwwwwwww
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 16-6-2024 06:39 PM
Penyondol yg dimaafin. Yg tak diboikot. Yg tak dicerca.  Alasan? Sebab dah mintak maaf sesama mere ...

Hahahaha bella block aku kat ig haha x sangka rupanya dia pantau post mak alip .sapa komen yg baik2 kat mak alip sume dia block wahahah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
tidak_kelihatan replied at 16-6-2024 06:44 PM
Dahsyat betul bellakemek brainwash penjilat2 dia kan. Melantun2 pekat benak memasing haha

Sbb tu kita panggil benak..kalau x benak takde lah dorang jilat bella mcm dh xde ari esok
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
AmandaRollins replied at 16-6-2024 03:33 PM
Aah..sy la yg nmpk tu…pastu nmpk drg mkn sekali

Makan bedua ke? Mak bapak bella x nampak ke love bite apa sume tu ke? Sdgkan kita tgok pun kita nampak
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dyllabubble replied at 16-6-2024 12:33 PM
Byk betol thread utk nabelah

Tapi still x boleh lawan threay shungai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2024 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
tidak_kelihatan replied at 16-6-2024 06:44 PM
Dahsyat betul bellakemek brainwash penjilat2 dia kan. Melantun2 pekat benak memasing haha


Sori aku bukan penjilat atau benak bella b4 this never interested in her even b4 cerita dia dgn alep.  Tapi aku baca lah kisah dia, well kalau masuk dlm forum ni mesti lah baca dan tahu kisah artis.  Aku comment as i see it as what it is, semua org di berikan akal fikiran n kat forum, we are not made of one track mind saja,  we are allowed to hv differrent opinion, this is not abt brainwashing, aku tak perlu gang up dgn other forummers to form an opinion, the opinion is mine atas capacity aku utk berfikir.



Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Takkan la taktauuu caitt
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 16-6-2024 07:06 PM
Makan bedua ke? Mak bapak bella x nampak ke love bite apa sume tu ke? Sdgkan kita tgok pun kita na ...

Mak dia,ayden n PA dia kot pun ada sekali…huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
AmandaRollins replied at 16-6-2024 07:28 PM
Mak dia,ayden n PA dia kot pun ada sekali…huhuhu

Oh nk cover lah kan sbb before ni Muaz kata dh x berhubung dgn bella..so menipu lah jgak. Lepas dok tuduh alip dgn Ruhaines berhubung tp xde lak sesapa nampak dorang kuar makan berdua ke hape sekadar alif like post ig ruru je lah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 11:07 PM GMT+8 , Processed in 0.082986 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list