CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: CARI-MRO

Orang ‘tak nampak’ kedai nasi ayam Shiha Zikir angkara sihir

  [Copy link]
Post time 14-6-2024 04:33 PM | Show all posts
dio5774 replied at 14-6-2024 10:53 AM
masuk akal ke hijab orang awam boleh ditutup oleh jin? kalau macam tu boleh diguna sebagai perisai d ...

ni mmg btl...adik aku dulu pun berniaga...aku pernah la tlg dia berniaga dlm seminggu...hari2 buka kedai tp customer ckp tutup...diorg lalu mcm tu jer...kitorg tegur pun diorg mcm x nmpk...
kes lain pulak...kuah sup dh letak sekilo garam pun masih tawar...kebetulan ada regular customer dtg...dia ckp ada yg x kena...
dia baca2 baru kuah sup tu ada rasa...sihir kedai ni ada mcm2 jenis...tp kedai shiha ni aku xtau la...ni dr pengalaman aku sndr...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2024 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
dio5774: masuk akal ke hijab orang awam ...


B
Sebagai perisai perang? Kalau untuk benda baik, Jin tak buat. Kalau tak silaplah, ada orang citer, dia nak minta bomohkan isteri dia supaya kembali sayang padanya, tak boleh. Tapi kalau nak isteri jadi bodoh, boleh. Dia taknak buat sebab dia sayang isteri dia.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 05:16 PM | Show all posts
Yolah kau.
Ganja lalu kg baru tu, nampak je kedai kau.
yang pasti selalu nampak kosong.

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 05:24 PM | Show all posts
Nasi ayam too mainstream la u nak jual buat business.

Kalau tak sedap giler atau ade kelainan mmg susah nak continue.

Cer buat gimik sikit ke. Ayam terbang ker, resto atas pokok ke, sambal 5 macam ker.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols lalu x pernah rasa teringin.

Sheols xde factor utk menarik i utk mkn another nasi ayam.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni ada office kat Damansara neo kan...masih operasi lagi ke? Tgk signboard sebesar alam masa lalu tepi tu...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 14-6-2024 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
tipah89: apo eh kena sihir, kedai dia p ...

yes kedai dia terselit pastu macam susah sebab tepi jalan besar..
nampak lah tulis nasi ayam shiha zikir tapi nak berenti tu payah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasi besarkan lah signboard...iklan kan buy 1 free 1 berebut nanti orang datang.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2024 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah je stay airbnb kat infinitum tu
Best pool dia view klcc cantikk
Tak koser nak pi kedai nasi ayam dia
Kg baru tu mcm2 adooo senang order grab
Pastu jalan kaki gi kudu, sederhana, santa capati
Seksyen 7 tu pun byk options
Cubala promosi kat yg stay condo atas tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Jual mahal nk mamps.  Target ko sapa.  T20 ke.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by missHaidiD at 14-6-2024 08:04 PM

Aku pernah tgk ada review kedai dia.  Hrga sepinggan nasi ayam bkn harga marhaen.  Aku tak ingt hrga tp kalau tak silap aku 1 set nasi ayam dlm rm20 cmtu.  Aku ingt sb aku ckp dlm hati mahal nk mamps.  

Kalau ko target utk marhaen rm20 utk sepinggn sgt mahal.  Baik mkn gerai tepi jln.  Nasi kukus ke.  Nti aku cuba cari review kedai nasi ayam dia yg aku jmpa dulu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 06:26 PM | Show all posts
jangan kate tak nampak.. tau pun tidak ko bekedai
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak laku ja tuduh sihir
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat linda onn punya bisnes nasi ayam. Pun bungkusss semua kan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2024 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni ada rupa2 man rajalawwk kan..then aku mmg alergic bila dia bukak mulut bercakap mngilai or nyanyi..xtau la knp..mcm aku nk tukar chanel je klau tetibe kluar suara dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2024 09:21 AM | Show all posts
dio5774 replied at 14-6-2024 10:53 AM
masuk akal ke hijab orang awam boleh ditutup oleh jin? kalau macam tu boleh diguna sebagai perisai d ...

ya masuk akal sbb its happen to me before. dulu i suka beli air kopi tepi jalan ni. ada sekali i pergi tapi gerai tu tutup. i pusing dua kali takut silap gerai n yes confirm gerai tu tutup. beberapa hari lepas tu, i  gi gerai tu n tanya gerai hari sekian tu nape tutup sebab selalunya i mmg selalu beli air kopi waktu petang tu. org gerai tu terkejut dan bgtahu i org ketiga tanya soalan camtu sedangkan masa tu gerai dia buka cam biasa. mula i ingat dorg main-main tapi bila tgk muka org gerai terkejut dan serius gila,  seram pulak rasanya. lama-lama gerai tu tutup terus sedangkan air kopi dia laku n mmg sedap.

dulu i pun argue betul ke benda cmnie, but since it happen to me, i believed it. kita akan argue sesuatu perkara sebab  ia tak jadi kat kita.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2024 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Asal tak laku je kena sihir. Ko dah knp? Dah la feeling muka mcm rossa. Rosak ada ler haukkk
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2024 12:32 PM | Show all posts
nak meniaga makanan pun benda yg plg mudah, nasi ayam.

tu pun tatau la camana cara penyediaan, camana keadaan dapur & staff, dah cucuk thyphoid ke tidak, takut semua tu hanya buat syarat utk dptkan lesen perniagaan.

kendian, bila sales dah drop, plg mudah, salahkan makluk ghaib. apa post mortem sebelum nak salahkan unsur2 paranormal? Tiada...

dan kamu pula selaku pemilik perniagaan, melihat kamu pun buatkan aku tak berselera. acah2 lawak. gelak mengilai2. pls, before we put the blame, take the blame first.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 12:23 AM GMT+8 , Processed in 0.533030 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list