CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: DidiAndFren

[Tempatan] "Dia Belajar Dari Youtube" - Menggunakan Kedua-Dua Belah Tangan, Pak Guard Muda Helok Bermain Piano Lagu Golden Hour Dekat Perpustakaan Shah Alam!

  [Copy link]
Post time 16-6-2024 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg hebat nya? Dia ada bakat dan ada freetime utk training. Boleh jer kan. Bukan ada keje lain pun selain jadi gad and jolok poen indon konoha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2024 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
tp best gak layan org main piano. time recess lepak dewan atas ade piano, member skolah main piano smbil rmbut kekita dilibas angen. a fefeeling agitu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan.... Syok dgr org main piano
Iols jenis tak suka dgr yg nanyi2 melalak kuat sambil bawak tabung.. nak makan pun tak aman.. paling hauk tgk ustaz2 dok karok..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 16-6-2024 04:19 PM
Tinot7 replied at 15-6-2024 07:50 PM
Iols dok bayang host dah prepare piano.. kalau piano kena bawak sendiri, mebbe sbb tu 6k..

Ntah l ...


Memang tidak lah tinot... Depa pun 1 kerja kena bawa piano... Wedding ka events ka selalu depa minta concert grand piano... Piano jenis susah. delicate and besar .. Memang charge tinggi... Piano ini jika hang moving a to z... Mahu obah locatiom ke location C... Kena extra charge dengan mover.. Hahha... 6k kira murah bagi aku.. Cost rent piano sekali ... Jika mahu aesthetic tidak heahache ambil strings player... Popular 4 players (quartet) or 3 (trio)
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Bergosip replied at 15-6-2024 11:09 PM
RM6K untuk 2 jam. pianist bawak piano sendiri. tapi, bukan piano besar2 tu. pianist bawak keyboard ...

Sis ambil dari online or music school?.... Banyak tanya pula
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Helokk
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 17-6-2024 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
ye org yg gifted mmg xyah nk masuk kelas..tp hebat la abg ni..abg ke adik nmpk muda
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
meolls yg dari kecik main keyboard suka2 pun still kayu tangan kiri..best tengok org pandai main musical instruments ni..

anak meolls umur 6 tahun haritu main tekan2 je tapi helok bunyi mcm lagu betul..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-6-2024 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 17-6-2024 07:56 AM
Memang tidak lah tinot... Depa pun 1 kerja kena bawa piano... Wedding ka events ka selalu depa min ...

https://www.instagram.com/reel/Cu00w0wJLQV/?utm_source=ig_web_copy_link

Poremer tu dah habaq 6k utk pianist bawak keyboard.. mcm dlm link ataih kott..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2024 08:35 AM | Show all posts
budak ni mmg dia jaga pintu sebelah piano ni
mungkin mata dia sejenis cepat tangkap pergerakan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2024 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 17-6-2024 04:55 PM
Tinot7 replied at 17-6-2024 04:06 AM
https://www.instagram.com/reel/Cu00w0wJLQV/?utm_source=ig_web_copy_link

Poremer tu dah habaq 6k u ...


Semak nya setting tinot sekali players LOL...aku masih tidak hadam yang guna electric tetapi charge seperti acoustic... string instruments guna electric... piano ganti kan keyboard acceptable...
Aku reply hang baru baca reply heshe...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2024 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 17-6-2024 08:13 AM
Sis ambil dari online or music school?.... Banyak tanya pula

ni iols tak tau, kena tanya dengan mak mentua. sebab mula2 wedding iols nak ambik gamelan. tapi wedding iols zaman kovid melanda, lepas buka sekatan. date tertindih jadi tukar dengan pianist. pianist suppose untuk belah husband recep. jadi tukar dengan side husband. side husband ambik gamelan, iols ambik pianist


kalau gemelan, iola contact dengan kawan U (yang selalu perform main gamelan untuk persembahan). dia ada buat partime dengan kawan2 dia untuk job wedding
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2024 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 18-6-2024 08:51 AM
Semak nya setting tinot sekali players LOL...aku masih tidak hadam yang guna electric tetapi charg ...

Iols tatau la.. iols bknnya kaya nak sewa pianist violinist apa sumer bagai..

Masa iols kat skolah, stodeng sendiri yg tolong mainkan piano, kitorang nyanyi lagu skolah dll..

Aritu ada kolig dok membongak yg dia blajaq main piano masa kecik2.. tapi bila tanya sampai gred berapa, dia tak ingat gred 4 ka 5 ka 6.. anyways, dia membongak org2 klang valley rata2 pi blajaq dance ka instrument ka apa.. iols mana la blajaq sumer tu masa kecik2.. stakat tgk tv jahh masa tu..

Blajaq muzik masa skolah dolu2 pun iols tak suka..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2024 02:18 PM | Show all posts
Edited by pasa at 19-6-2024 02:30 PM
Bergosip replied at 16-6-2024 03:09 PM
RM6K untuk 2 jam. pianist bawak piano sendiri. tapi, bukan piano besar2 tu. pianist bawak keyboard ...

6k haiyo i can give u quartet lah just for wedding je pun
viola,biola chello, upright

kau nak lagu asli, joget, bach, paganini, std jazz, jazz melayu

tu la len kali appreciate la musician. Bukan senang nak perform dgn bunyi yg sedap.

Tapi ramai yg memili ni kalau blh nak sembelih harga. Baik pasang youtube je lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2024 02:26 PM | Show all posts
Edited by pasa at 19-6-2024 02:32 PM

ummah malaysia ni grand/  upright piano denga electric piano pun tak blh beza sound

byk je keyboard electric yg bunyi sedap tapi tak 100% sound cam upright or grand paino lah sbb bunyi tu bukan original touching mcm upright. Blh cari la model motif yamaha, kruzweil, korg kronos, nord stage dll

uprigt tu pun ada model dan jenis nya sistur ko bawak2 berat tapi made in china bunyi itik serati jugak. upright yg helok harga nya berpuluh or beratus ribu.

sbb tulah tak praktikal nak suruh bawak upright or grand piano gi wedding melainkan uols nak bear cost shipmentnya nok..lepas tu nak miking lagi utk dalam hall wedding guna condensor mic + sub and top speaker.
tu pun cost dalam RM 2-3 k lagi kalao idak bunyi nipis...melainkan lah uols telinga tu just nak sayup2 di tepi kali je bunyi nye bunyi garpu dan sudu lagi kuat its up to you lah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2024 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Hebat budaknya .Bagus lah dapat juga menghiburkan orang yang mendengarnya..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2024 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Anjing agent cody aman2 play piano taw
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2024 09:11 PM | Show all posts
Pandainye
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2024 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Bergosip replied at 18-6-2024 04:12 PM
ni iols tak tau, kena tanya dengan mak mentua. sebab mula2 wedding iols nak ambik gamelan. tapi we ...

Nice! gamelan exotic and thank you
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2024 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 18-6-2024 06:40 PM
Iols tatau la.. iols bknnya kaya nak sewa pianist violinist apa sumer bagai..

Masa iols kat skola ...

Hang membongak lah benda lain... LOL... Somehow kita hidup sekarang donia membongak sekarang... Better lah belajar enjoy solitude dengan hobby cari orang yang same league dalam community.. Tidak pernah ter lewat untuk belajar and explore benda baru... Community aku acik acik retirees baru belajar main salah 1 instrument dari 4 orchestra sections untuk join orchestra community selepas retire... Buat charity... Ada benda boleh di buat apabila banyak freetime tanpa buat apa...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 11:05 PM GMT+8 , Processed in 0.606193 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list