CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2542|Reply: 24

“Lama dah mummy mengidam” – Ibu Hamil Menangis Lepas Berjaya Beli Karipap Kambing Penjara Kajang

  [Copy link]
Post time 14-6-2024 07:31 PM | Show all posts |Read mode




Mengidam lazimnya sinonim dengan wanita hamil. Ia merujuk kepada keinginan untuk makan, merasai atau memiliki sesuatu yang berbeza dari kebiasaan.


Bagi kebanyakan orang, ada yang menganggap permintaan ibu hamil yang mengidam ini perlu ditunaikan kerana ia didakwa sebenarnya merupakan keinginan bayi dalam kandungan.


Oleh sebab itu, rata-rata suami atau ibu mengandung itu sendiri akan berusaha untuk memenuhi permintaan tersebut.


Menerusi perkongsian di akaun TikTok @ashfazieraa, wanita berkenaan berkongsi momen di mana dia berjaya mendapatkan karipap kambing Penjara Kajang setelah tiga hari datang ke lokasi itu.


Apa yang menjadi perhatian adalah ibu hamil itu menangis ketika berjaya mendapat karipap kambing viral berkenaan.


Menceritakan kisah tersebut, dia dan suami telah datang ke Penjara Kajang pada 9 Jun bagi mendapatkan karipap yang popular itu.


“Lama dah mummy mengidam nak makan karipap kambing. Daddy (suami) kata dia balik baru kita pergi beli.


“Jadi hari ni mummy pergi Penjara Kajang untuk dapatkan karipap kambing tu,” tulisnya menerusi video itu.


Namun, kedatangannya pada hari pertama hampa kerana kedai menjual karipap yang dikenali sebagai Prismart itu telah tutup ketika dia sampai ke penjara pada jam empat petang.


Keesokan harinya, dia datang semula ke Penjara Kajang pada jam 12 tengah hari dengan harapan mahu membeli karipap berkenaan.


Malangnya, karipap kambing itu telah habis. Bahkan, karipap yang lain juga turut kehabisan stok.


Tidak mudah menyerah, wanita itu sekali lagi datang semula ke Penjara Kajang pada keesokan harinya bagi membeli karipap berkenaan.


Pada hari ketiga, dia dan ahli keluarganya datang seawal jam 8.50 pagi bagi mendapatkan karipap tersebut.


Namun, stok karipap berkenaan belum sampai. Sementara menunggu stok tersebut, dia dan ahli keluarganya sarapan di kafe penjara berkenaan.


Pada ketika itulah dia ditegur oleh seorang pegawai penjara yang bertanyakan tujuan kehadirannya ke situ.


Disangka datang untuk melawat, pegawai penjara itu berbesar hati menghulurkan bantuan kepadanya dengan memperkenalkan individu yang boleh membantu ibu hamil itu mendapatkan stok karipap berkenaan.


“SM tu bawa mummy jumpa seorang sarjan yang boleh tolong dapatkan karipap tu. Sarjan tu pun kata, kalau mummy tak jumpa dia, mungkin mummy tak dapat karipap kambing ni sebab order terlalu tinggi.


“Kena beratur ikut giliran,” tulisnya menerusi video tersebut.


Kerana bantuan pegawai tersebut, dia berjaya mendapatkan karipap kambing yang diidamkannya.


Malah menerusi video berkenaan, kelihatan wanita itu menangis ketika mendapat plastik berisi karipap kambing.


Dia turut menzahirkan ucapan terima kasih melalui video tersebut dengan kepada pegawai penjara atas bantuan yang diberikan.


“Alhamdulillah rezeki anak mummy dapat juga merasa karipap kambing. Sedap sangat. Bukan nak ambil hati mana-mana pihak tapi memang sedap.


“Untuk pengetahuan semua, karipap ini tak jual dekat luar, hanya boleh dapat dalam Penjara Kajang sahaja,” jelas wanita itu.


Video yang telah mendapat hampir 500 ribu tontonan itu nyata menarik pengguna aplikasi berkenaan.





Rata-rata pengguna yang terdiri daripada wanita hamil atau pernah mempunyai pengalaman sedemikian sedih melihat wanita itu ketika dia menangis apabila menerima karipap berkenaan.


Ini kerana mereka memahami perasaan ibu mengandung yang mengidam mahukan sesuatu.


Malah, ada juga yang turut berkongsi pengalaman dan rasa yang sama berhadapan dengan situasi sedemikian sepanjang tempoh kehamilan.


Berikut antara komen pengguna TikTok:










Sumber : Buzzkini.com
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2024 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu b/ground cm siyal.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Muroh duh kepap dia.. iols beli jiran jual RM 18 hinggit.. minggu lepas beli kepap frozen ikea
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 04:13 AM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah akhirnya dapat jugak ye kak..
semoga dipermudahkan urusan bersalin
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Meols pun terkeluar air mata sikit sbb faham craving dia mcm mana. Dulu masa pregnant, termengidam nak makan lutut lembu.
Mana nak cari org jual lutut lembu ni oii.. Last2 cuba ubat sendiri cravings dgn mkn sup kaki ayam..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 09:08 AM | Show all posts
tak mungkin wujud idam mengidam utk orang yg mempunyai alahan dari awal mengandung sampai bersalin

dpt teguk air masak pun bersyukur sgt dah
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-6-2024 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau sedap sangat karipap tu jual kat luar mesti laku
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang sedap. Siap ada set dengan bun n kari kambing
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2024 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
chimotmomot: tak mungkin wujud idam mengida ...


Hahahaha betul....
Tu pun air masak yang diteguk,boleh keluar balik hahahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Laris betul karipap ni ye , sapa penah rasa ? Mmg sedap ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 03:41 PM | Show all posts
Sebenarnya bukan baby dalam perut tu yang teringin pun jangan pitenoh iols dia ckp
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap ka
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
swimswim replied at 15-6-2024 08:59 AM
Meols pun terkeluar air mata sikit sbb faham craving dia mcm mana. Dulu masa pregnant, termengidam n ...

Lutut lembu tu buat masak apa sis.. sup2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 06:08 AM From the mobile phone | Show all posts
KakRumiMenari replied at 16-6-2024 10:37 PM
Lutut lembu tu buat masak apa sis.. sup2 ke?

Takde specific pun cravings tu nak masak camna. Tp lebih kepada nak sink in my teeth dkt lutut lembu haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
mesti sedap karipap tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni i ambil dari posting tahun 2020.. tak pasti harga sama ke tak..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-6-2024 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedap sgt ke guyss karipap ni. Mohon review jujurrr
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2024 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
tahanie replied at 16-6-2024 12:37 PM
Memang sedap. Siap ada set dengan bun n kari kambing

Camne nak order tu?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2024 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
None68 replied at 24-6-2024 03:03 PM
Camne nak order tu?

Tu ada poster kat atas. Ce tanya
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2024 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Klo boleh delivery lagi bagus...

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 12:02 AM GMT+8 , Processed in 1.225800 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list