CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4890|Reply: 18

Dapat panggilan isteri meninggal selepas selesai tawaf

[Copy link]
Post time 14-6-2024 11:13 PM | Show all posts |Read mode




MEKAH – Pemergian isteri menghadap Illahi secara mengejut semasa menunaikan ibadah haji tidak akan dilupakan sampai bila-bila bagi Mohd Azmil Abdul Hamid.


Bagi lelaki berusia 38 tahun ini, situasi bertambah sedih apabila menerima berita kematian Allahyarham Zuraida Haris 37, kurang seminggu sebelum wukuf di Padang Arafah, enam hari selepas koma.


Paling menyedihkan apabila berita kematiaan isterinya disampaikan semasa Mohd. Azmil berada di depan Kaabah sebaik selesai menunaikan tawaf sunat.


“Saya masih ingat ketika itu saya seorang diri menaiki teksi ke Masjidilharam dan melakukan tawaf sunat. Semasa tawaf itulah saya berdoa kepada Allah SWT memberikan kesembuhan.


“Namun begitu, selepas pusingan ke tujuh dan selesai tawaf saya terima panggilan telefon minta saya bersabar kerana isteri saya sudah meninggal dunia,” katanya kepada pemberita baru-baru ini.


Pasangan ini telah mendirikan rumah tangga 12 tahun dan dikurniakan seorang anak perempuan berusia 9 tahun.


Dalam pada itu menurut Mohd Azmil lagi, Allahyarham Zuraida mengalami deman teruk selang beberapa hari tiba di Tanah Suci.


Allahyarham selamat disemadikan pada pagi Selasa di Tanah Perkuburan Shuhada Al-Haram di Mekah.


Sumber– KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2024 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah. Muda lagi.


Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Sakit apa? Mers-cov ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang trend skrg ka edit gambar orang dah meninggal jadi b&w. Motif biar nampak lebih seram ka apa?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
innalillahwainnalillhirojiun..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-6-2024 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
BawangCaramel replied at 15-6-2024 10:12 AM
Innalillahiwainnailaihirojiun


Innalillahiwainnailaihirojiun. Salam takziah. Kematian husnul khatimah yang dicemburui.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2024 11:04 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 15-6-2024 08:54 AM
Memang trend skrg ka edit gambar orang dah meninggal jadi b&w. Motif biar nampak lebih seram ka apa? ...

konsepnya hari ini dalam sejarah

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah.

Ramai nye melayu meninggal muda2, Gov pula nak import from China and Singapore to fill up population.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
إنَّا ِللهِ وإنَّا إلَيْهِ رَاجِعُوْن
Semoga rohnya dicucuri rahmat Allah swt dan ditempatkan bersama dengan orang-orang yang beriman dan beramal soleh....
آَمِيـٍـِـنْ ... آَمِيـٍـِـنْ ... آَمِيـٍـِـنْ يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِنْ‎إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون  

‎اللَّهُمَّ اغْفِرْ لها وَارْحَمْها وَعَافِها وَاعْفُ عَنْها

Ya Allah, Engkau berilah keampunan baginya, dan limpahkan rahmat kepadanya, dan selamatkan dia dan maafkan kesalahannya. Semoga Rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan org yg beriman dan mulia di sisi Allah..Aamiin ya Allah

Salam Takziah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 15-6-2024 08:54 AM
Memang trend skrg ka edit gambar orang dah meninggal jadi b&w. Motif biar nampak lebih seram ka apa? ...

Uncle decaff. Ucaplah innalillah dulu sblm nk melahar tu pun
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
salam takhziah... Alfatihah untuk. Arwah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 15-6-2024 08:54 AM
Memang trend skrg ka edit gambar orang dah meninggal jadi b&w. Motif biar nampak lebih seram ka apa? ...

Aku pun baru nk komen yg sama....
Tapi ok jugak kannn....tau dah yg b&w tu dah tak de...dah pindah alam....

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga roh arwah ditempatkan bersama yang beriman.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 11:53 PM | Show all posts
mojarean_X replied at 16-6-2024 02:32 PM
Uncle decaff. Ucaplah innalillah dulu sblm nk melahar tu pun

Tak tulis bukan makna tak ucap. Thread ni dah lebih 4k view tapi takde pulak 4k komen. Kalau sampai 10 pages innalillah pun siapa yang nak baca ya dok?
Anyway, it wasn't a laharan pun. Tanya je.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-6-2024 01:26 AM | Show all posts
Moga ditempatkan bersama org2 yg beriman
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 04:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailairajiun
Semoga ditempatkan di kalangan orang beriman
Pergi sebagai tetamu Allah, meninggal dunia di tempat suci
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Inna Lillahi wa inna ilayhi raji’un
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 11:42 PM GMT+8 , Processed in 1.408177 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list