CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6851|Reply: 19

Mawar Karim Jawab Teguran Netizen Dakwa Tak Ajar Anak Perempuan Solat – ‘Dia Memang Suka Menyanyi & Menari’

[Copy link]
Post time 15-6-2024 10:31 AM | Show all posts |Read mode




Usahawan terkenal, Mawar Karim beri penjelasan tentang didikan agama yang diterapkan kepada anak perempuannya iaitu Wan Maryam.


Menerusi perkongsian di TikTok, Mawar membalas komen individu yang menyuruh dirinya mengajar anaknya solat daripada menari-nari.


"Alhamdulillah saya mengajar Maryam solat masa dia umur empat tahun."


Dalam pada itu, Maryam sempat mencelah dan memberitahu dia belajar solat daripada ibunya dan di sekolah.


"Lepas tu Mummy beli banyak telekung untuk Maryam. Maryam belajar dekat sekolah atau dekat rumah Mummy yang ajar Maryam solat."


Tambah Mawar, dia membiarkan Maryam untuk menikmati kehidupan sebagai kanak-kanak serta minat anaknya itu.


"Maryam memang budak-budak yang suka menyanyi dan menari. Bagi saya dia nak enjoy kehidupan dia saya bagi saja. Walaupun saya tak ajar pun Maryam menyanyi dan menari tapi Maryam yang nak. Dia naturally."


"Bagi saya, saya biarkan dia enjoy life dari kecil nanti dah besar-besar saya tak bagi dah dia menari-nari, betul tak Maryam?"





Sumber: TikTok/OhBulan"
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2024 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahai makcik bawang fefeeling ahli syurga. Budak kot, biasa la suka menyanyi, menari. Dah besar sikit bila dah mula ada rasa malu, dia sendiri akan rasa segan nak menyanyi & menari. Makcik bawang ni tak tengok ke trend orang rakam diri sendiri solat, sedekah tu? Yang tu lagi jijik ye, tunggang agama. Dahla masing2 dah berbulu, sibuk nak menunggang agama.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Binodino replied at 15-6-2024 10:37 AM
Alahai makcik bawang fefeeling ahli syurga. Budak kot, biasa la suka menyanyi, menari. Dah besar sik ...

Netizen yg tegur tu umur setahun dah solat sunat tasbih setiap malam agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
tak yah dilayan la komen2 mcm ni kaka mawar
buat tak tahu sudah
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
adeqbun replied at 15-6-2024 11:51 AM
Netizen yg tegur tu umur setahun dah solat sunat tasbih setiap malam agaknya

Itulah. Tapi masih gigih ada akaun tiktok jenguk life orang lain sambil drop komen terpaling ahli syurga.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaaaa cuteeeenya Mariam dan mommy Mawar...sama cantik...

Apo punya nitizen duk ckp pasal solat org...puihhh
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-6-2024 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah umur 7 tahun ke? Sibuknya netz.


Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ni bukan fans mawar pon tapi aku suka la cara dia reply ni. Rilek je. Positive vibe. Kalau jenis yg kuat merempan tu mesti dh jawab dgn cara menganjing2 kan acik nurtizen ni pon 1 tah pape soklan nasib baik maryam comel. Vibe tenang2 je macam omaknye jugak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2024 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau masuk live mawar ni tgk dia jenis rileks je
Kalau org tanya pasal pijo pun dia jawb baik2
Tak pernah lg tgk dia melanting
Cuba ko tanya rit rud pasal edel mau 7 hari di maki nya
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Loratnye achik yg baru turun dari syurga tu...biasa orang camni lah yg masa muda paling galak berjimba...bila dah tua mulalah nak bagi ceramah...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Achik bawang terpaling pandai didik anak mcm tu le
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg tegur tu iols percaya selain mengajar sembahyang dia jgk memasak sambil melihat live.. astu mental..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
achik xpnh tgk depa di tt
berkenann pulak tgk ankbranak ni dlm bideo tu
shooo cuteee
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahai. Sibuk nye makcik bawang. Bia la budak tu nak menyanyi ke hape. Bdk pempuan kot. Mmg suka bnda2 mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
dia ni dh tak jual tudung lgsung ke? biz yg dulu tu melingkup habis eh?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 02:34 PM | Show all posts
zuriey replied at 15-6-2024 11:58 AM
Kalau masuk live mawar ni tgk dia jenis rileks je
Kalau org tanya pasal pijo pun dia jawb baik2
Tak  ...

rita rudaini tu pernah berlakon drama apa ntahbawak watak usahawanita berjaya.
ada satu scene tu ada tetamu dtg rumah dia nak solat.
di tanya arah kiblat....terus dia jadi macma kompas kena magnet
jadi berpusing-pusing

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2024 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sibuk ke netz
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
comel anaknya
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 09:19 PM | Show all posts
apsal mamak ni jadi bahan gosip?? dia selebetriti ke??
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik2 bawang ni dgn budak 4 tahun pun nk bitter. Terpaling baik la tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 10:51 PM GMT+8 , Processed in 0.071342 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list