CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: DidiAndFren

[Jenayah] Mengandungi Tahap Capsaicin Yang Tinggi, Denmark Tarik Balik Penjualan 3 Produk Samyang Buldak Hot Chicken Ramen Kerana Terlalu Pedas!

  [Copy link]
Post time 16-6-2024 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
I dh tk makan samyang sbb pedas dia terlalu perit utk perut dan lidah i. skrg i prefer brand Nissin punya ramen. more stomach friendly dan pedas pun level2 kita. tp jgn bubuh 2 paket perisa dia. masin yakmat pulak jdnya. anyone dh try nissin genki?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2024 04:01 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-6-2024 11:42 PM
Ni rasa pedas chemical ke? Tak bahaya ke tu?

Bahaya ja..ada haritu bdk mana ntah share pasal kena jangkitan usus kes suka makan ramen ni..tp atas org la..kalau jarang2 makan ok la..kalau selalu sgt mendapat la..biasa la buat apa2 pn berpada padalah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 06:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa nak makan makanan yang menyakitkan lidah dan mulut? Lidah dan mulut tu anugerah untuk menikmati salah satu nikmat dunia iaitu nikmat makan. Nanti dah kena makan bubur je atau susu je sepanjang hidup, baru tau.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:23 AM | Show all posts
tak faham kenapa nak makan pedas2 melampau sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tulis 3xspicy.. kalau gatai nak cuba, tatau arr
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 15-6-2024 06:22 PM
Baru jer beli kat shopee. Cheese n cabonara. Tapi tak cuba lagi. Tu pun pedas jugak ie?

Cheese kaler pink tu ka?
Sama jahh spicy.. tapi sedap..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-6-2024 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak iols dah peminat maggi jepun.. Mula beli kat dondondoki.. astu nampak kat aeon.. mee dia tebal.. perasa blekpepper crab.. iols ni dtg sakit malas nak masak
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 16-6-2024 12:19 AM
Kalau guna rasa pedas chemical tu,memang tak sedap.
Sedap lagi megi kari ditambah 3 biji cili padi y ...

kan..apa barang pakai pedas serbuk mcm tu kan. kita letak bahan original . bubuh cili tu terus.baru umphhh...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2024 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Maggi pedas gile gak sedap pedas aummm
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Pedas pedas pedas
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
drp pedas ni la maka tercipta la bidalan:
'SIAPA MAKAN CILI DIALAH TERASA PEDAS'.
                             
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-6-2024 11:42 PM
Ni rasa pedas chemical ke? Tak bahaya ke tu?

Capsaicin ni active component dlm famili cili yg bg rsa pedas.. setahu iols biosintesis je dr plant cili jugak nk extract byk2.. so bkn ‘chemical’ dr chemical sintesis.. dlm food industri slalunya ktorg guna  oleoresin paprika/capsicum nk bg rsa pedas ni…ada different level dh tahap kepedasan ni ikut scoville unit tu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 15-6-2024 06:22 PM
Baru jer beli kat shopee. Cheese n cabonara. Tapi tak cuba lagi. Tu pun pedas jugak ie?

Pedas. Aku mmg xtahan pedas. Try yg cheese n carbonara pon sama
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
mizzmimi replied at 16-6-2024 08:18 AM
Maggi pedas gile gak sedap pedas aummm

Aku xmkn pedas2, tp megi sedap pedas perisa ayam tu jauh la lg sedap dari samyang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
iols dulu bleh tahan pedas2 ni suma..lps cucuk vaksin terus xleh pedas2 mau cherry berry siap muntah..skarang mee sedap pedas tu bleh la buat2 rasa bila teringin..tu pun half packet kalau full mau ke toilet jugak tak brenti
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pun tak tahan pedas sangat lepas ada anak2 kecil ni. Masak untuk anak lauk tak pedas, I makan sekali. Lama- lama hilang immun terhadap pedas.

Samyang ni I boleh terima yang kaler pink je, carbonara tu, tak pedas.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2024 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena pesan kat anak-anak ni.. anak-anak dah remaja..dah pandai masak sendiri dan mmg suka sgt cuba ramen2 ni????
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 03:04 PM | Show all posts
Lemahhhh
Ahahahh jk
Tekak ni kalau lapo samyang aiol rebus sekali sepaket extra megi tomyam ke asam pedas ke
Baru aman sikit nak mencekik

Telur kisap rebus separuh masuk
Surr nak2 kul 3, 4 pagi
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbako tali perut
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg tak berminat la nak try
yg maggi pedas giler tu pun jenuh nak habis
serik da nak beli
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 11:16 PM GMT+8 , Processed in 0.066136 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list