View: 29475|Reply: 51
|
Ramai pembeli komplen, jeruk keluaran Aliff Syukri berlendir basi
[Copy link]
|
|
Edited by maklukpenggoda at 16-2-2025 10:39 AM
Maaf cakap, rating 2/10. Dia dah jadi macam tapai. Bergas dan berlendir
‘Sedap atau tak jeruk mangga Aliff Syukri?’- Lelaki ini ada jawapanya.
Seperti yang diketahui, personaliti media sosial dan usahawan terkenal, Datuk Aliff Syukri, sering terlibat dalam pelbagai jenis perniagaan, daripada produk kosmetik hingga makanan.
Terbaru, beliau memperkenalkan produk baharunya – jeruk mangga, yang menarik perhatian ramai sehingga membuatkan netizen ‘terliur’ kerana kelihatan begitu menyelerakan.
Namun, pempengaruh makanan, Syedot, tampil memberikan ulasan jujur mengenai jeruk mangga tersebut. Dalam satu video yang dimuat naik, Syedot meluahkan rasa kecewa selepas mencuba produk itu.
Menurutnya, bungkusan jeruk yang diterima berada dalam keadaan kembung sewaktu penghantaran, menandakan terdapat pengumpulan gas di dalamnya.
“Gas dia memang banyak, jadi saya terus letak dalam peti ais bagi sejuk, barulah ia mengecut.”
Namun, selepas mencubanya, Syedot mendakwa bahawa jeruk tersebut terlalu berasid, sudah berbau, dan tidak boleh dimakan lagi.
Ulasan tersebut mendapat perhatian ramai di media sosial, dengan pelbagai reaksi daripada netizen mengenai kualiti jeruk mangga keluaran Aliff Syukri.
https://sarangburung.net/sedap-atau-tak-jeruk-mangga-aliff-
|
This post contains more resources
You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register
x
Rate
-
1
View Rating Log
-
|
|
|
|
|
|
|
Edited by Kangkung1M at 15-2-2025 04:08 AM
LadyCarefree replied at 14-2-2025 04:02 AM
Buatlah report KKM & KPDN.
Baca ruangan komentar video bawah, ramai pelanggan dapat jeruk basi, packaging pecah berair, berkulat, busuk, hanyir, berlendir, masam.
|
|
|
|
|
|
|
|
Orang kita pantang selebriti/retis menjual, memang berpusu2 membeli![](static/image/smiley/default/lol.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
elok dibuat kajian cara pemikiran, sosioekonomi, peringkat pendidikan, taraf sosial orang yg menyokong alif syukri ni.
nak tahu adakah golongan yg sama kalau tunggu 15 minit kat klinik kerajaan amuk macam dia ada medikal card, adakah orang yg sama disuruh apply lesen dan cucuk typoid kalau nak meniaga tapi ingkar, adakah golongan yg sama meniaga dekat simpang empat banyak kereta pastu kalau majlis suh meniaga kat tempat lain amuk kata tak sapot melayu. |
|
|
|
|
|
|
|
iols sokong dgn kajian ni
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeruk tangan2 bibik buat. Bersih ke? |
|
|
|
|
|
|
|
sapa lah yg beria beli ![](static/image/smiley/default/icon_rolleyes.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
jd tapai terus...
jeruk tu jd camtu sbb tak buh bahan pengawet mcm jeruk yg jenama tuh... bila kena heating dia jd lembek, bergas n basi gitulah |
|
|
|
|
|
|
|
Semua benda pun dia nak jual, demi kelangsungan hidup nak kena maintain rumah, sekolah mahal anak2 |
|
|
|
|
|
|
|
Yucks tengok cara buat pon goli geleman. Sapalah bodoh membeli. |
|
|
|
|
|
|
|
Kejadah beria nak makan jeruk kena beli online postage bagai kt area rumah korang takda kedai jeruk ke? Hanya sebab selebriti jual hadap pulak nak membeli nya. Sanggup dia makan walau dah acidic boleh telan lagi ye walau semulut? Buang duit je |
|
|
|
|
|
|
|
BODOH betul yg beli ya..
korang nampak ke dia buat benda tu live kat TT kan?
boleh kot pg pasar buat sendiri! dasarrrrrrrrrrr |
|
|
|
|
|
|
|
mungkin lah kebun dia byk mangga
tapi sedekah2 ajer
semua benda nak jual
tak kasi chan orang lain |
|
|
|
|
|
|
|
Iols tengok la jugak cara buat tu kt ig alip ni, memang manual semua sebab tu kot tak tahan lama, level2 ko buat utk ko makan boleh la, tapi bukan berniaga. Siap konfiden nak post2 dgn panas ke apa memang cepat rosak kalau konon tanpa pengawet. Iols rela tak makan dari makan air tangan entah siapa2 ni |
|
|
|
|
|
|
|
jangan lupa mintak ganti rugi ya..biar dia belajar sikit cara berniaga makanan yang betul |
|
|
|
|
|
|
|
Kn? Sllu komplen x ckup duit itu ini tpi klau retis jual brg wlaupn mahal, cpat je jari tu tkan kat beg kuning
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeruk standard buat kat umah utk sendiri makan. Tapi dijual meluas secara online plak.
|
|
|
|
|
|
|
|
I selalu buat sendiri jeruk ni
Guna pelam telur yg muda. Sbb xde org nk mkn tp rimbun kt pokok
Guna garam n gula je
Klu xbuh peti ais pas byk hari mmg la berbuih dan bergas. Yg menjual pun otak senteng. |
|
|
|
|
|
|
|
hyie replied at 14-2-2025 12:06 PM
jangan lupa mintak ganti rugi ya..biar dia belajar sikit cara berniaga makanan yang betul
Kalau kat US, dah kena saman juta2 ni |
|
|
|
|
|
|
|
pearl.silver replied at 14-2-2025 01:18 PM
I selalu buat sendiri jeruk ni
Guna pelam telur yg muda. Sbb xde org nk mkn tp rimbun kt pokok
Guna ...
Kan…. Bkn susah pon. Buat sendiri tunggu sehari dua siap dah. Letak asam boi, cili potong, perah limau kasturi, dah mabeless rasanya |
|
|
|
|
|
|
| |
|