Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2439
View
7
Reply

Tetiba semua email hilang..tolong cemana ni??

[Copy link]

Author: Suchi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-7-2012 07:11 PM | Show all posts |Read mode
Nak tanya cemana nak buat kalo tetiba email kita dan contact semua hilang seolah2 kita dah sign up acc baru plak..please cemana eh nak buat.tadi ade email warning dr yahoo sy klik dan kat situ tulis suh isikan email ID dan password..pastu sy pun isi jelah igt yahoo nak update ke apa kan.tapi entah napa ptg ni buka email cam lain plak kosong sampai contact pun xde.cemana ni yea byk maklumat penting email2 customer yg sangat penting..susah hati ni adakah email sy dah kena hack ke apa ni..
harap sesapa boleh membantu urgent sangat ni..saya dah tak tahu nak hub customer sbb xde detail mereka.semua dalam email saya tak sempat nak save.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-7-2012 08:08 PM | Show all posts
sila email yahoo punya help center. bgtau masalah dan mintak2 diorg recover balik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2012 09:35 PM | Show all posts
sila email yahoo punya help center. bgtau masalah dan mintak2 diorg recover balik.
bzzts Post at 6-7-2012 20:08



   saya dah isi form kat yahoo help center tu..dorang blm balas apa2 tapi kan biasanya sy akan sentiasa dpt email newsletter 2-3 jam sekali ni pelik plak setelah semua email dah kosong baik kat spam or draft pun still xde email baru masuk sampai saat ni biasanya email2 iklan tu sentiasa ada masuk hurmmm..pelik gak nihh email baru pun xde
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2012 10:12 PM | Show all posts
Reply 3# Suchi


    apa kata install thunderbird ni = http://filehippo.com/download_thunderbird/

lepas install, create account, buh Yahoo! id. password.  
masa nak setup account tu, just folow default je.
sama mcm MS Outlook je.

(guna IMAP, bukan pop3 <--abaikan kalau tak faham yg ni)

mintak2 inbox smua boleh transfer masuk dlm pc tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-7-2012 08:17 AM | Show all posts
Reply  Suchi


    apa kata install thunderbird ni =

lepas install, create account, buh Yaho ...
bzzts Post at 6-7-2012 22:12



   thunderbird ni utk apa yea..pc sy ni dah xmuat nak download apa penuh katanya..nk pindahkan gambo pun xde masa huhu..syukur email dah kembali yahoo dah balas email dan dah settel masalah sy..tp ada masalah baru ade kawan hantar email tanya betul ke sy kena rompak kat spain sbb ada org hantar email guna email sy pd dia ckp kena rompak kat spain..ni mst kes semalam sbb saya ada klik satu email igt yahoo yg hantar dia mintak sy bg id n password..adoiii kena tukar password la nampaknya kan..abis penyangak ni hantar email scam pd org guna email sy.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2012 08:31 AM | Show all posts
Reply 5# Suchi


    konpem la tu, email ko kena hack n org tu nyamar jadi engko.
tukar la password n bubuh secondary email, register kat henfon skali utk verification so, org lain tak mudah2 tukar password.

pasal thunderbird tu, itu email -client macam OUTLOOK express.
smua email leh bukak dari situ. tak perlu bukak guna browser pun.

anyway, jgn mudah2 percaya kat link yg suruh isi username/password mcm ko kena hari tu.
dah ramai kena tipu termasuk la website palsu maybank/cimb/ dan lelain bank.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-7-2012 09:09 AM | Show all posts
Reply  Suchi


    konpem la tu, email ko kena hack n org tu nyamar jadi engko.
tukar la passwo ...
bzzts Post at 7-7-2012 08:31



   ok2..tu la dah tukar dah password td..semalam tak perasan sibuk sgt biasa mmg xpenah klik atau layan nak2 byk sgt email sampah masuk mcm iklan 18sx tu kan.sbb semalam baru berpeluang nak cek email  sampai igt tu yahoo yg hantar xguna betul la mujur terperasan semula..apapun mekasih bgtau psl thunderbird tu nk download gak lah semalam dok google cr solution ni terperasan gak ttg thunderbird tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2012 02:32 AM | Show all posts
Suchi posted on 7-7-2012 09:09 AM
ok2..tu la dah tukar dah password td..semalam tak perasan sibuk sgt biasa mmg xpenah klik a ...

Apa cerita geng..yahoo sudah reply ke email ko?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list