Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
55825
View
402
Reply

Aduan mengenai Discuz! X2.5

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 23-7-2012 01:49 PM | Show all posts
point tu rupanya system yang bahagi kepada kita...saya cuba guna google transalet pada action name point policy itu....ada yang boleh translate ada yang tak boleh....banyak jua point popularity yangs aya dapat dari system CARI ini

BTW...admin or admin6...saya mahu buat cadangan...senarai who is online dienable pada setiap thread dan board...yang version lama...di main page dan di board sahaja yang terdapat list itu....sekarang ini tolong enable kepada main page...board dan thread so kita tahu siapa yang skodeng thread

Comments

ya..nanti akan buat tapi kena step bye step..  Post time 23-7-2012 11:19 PM
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-7-2012 02:28 PM | Show all posts
Pc kat opis windows 2000 server, browser mozillafirefox v12.0
Chrome xleh install. Yg nmpk hanya la header cari. List thread, forum segala xnmpk pon.
Putih je kat bwh tuh.. pc dan browser ku xsapot discuz baru ni ke? Ni pon msk pakai enpon jek..

Comments

ok..akan cuba selesaikan  Post time 23-7-2012 11:17 PM
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 02:52 PM | Show all posts
Apa yang selesainya?
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 02:57 PM | Show all posts
Yay!!! dah kelabu sikit background...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 02:58 PM | Show all posts
tipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 03:01 PM | Show all posts
admin..layout baru x best..suke yg lame..ni cerah bebenor..berpinau mate deng nih...

Comments

sekarang ni dah sama dengan background lama tu  Post time 23-7-2012 03:33 PM
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 03:10 PM | Show all posts
admin..layout baru x best..suke yg lame..ni cerah bebenor..berpinau mate deng nih...


setuju.... terlalu putih... sakit mata... takut kelak aku berkaca mata gara-gara selalu berforum... he he he.... harap digelapkan sikit dengan warna kelabu atau kuning, macam warna forum lama... please................



Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 03:13 PM | Show all posts

macam warna kat forum (dalam benang) tu ok sikit... tapi bila nak menaip atau baca tajuk2 bebenang.... memang mata pinar... harap dipergelapkan sikit... tq

Comments

dalam benang dah ditukar color asal..dalam bod untuk baca thread yang ada masih belum betulkan lagi..  Post time 23-7-2012 03:35 PM
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 04:13 PM | Show all posts
Last edited by C.K on 23-7-2012 04:16 PM \n\nsaya sambung iye admin6...

Masalah-masalah berkenaan Discuz X2.5 yang sudah diselesaikan, sila rujuk sini :

1 - Background color (rasanya udah setel karena kembali ke warna dari old theme)
2 - open in new tab/window kena disable dari system...karena saya masih perlu untick secara manual setiap kali server bertukar
3 - edit sebanyak 3 kali...mesej jadi bertindih..
4 - forum for mobile semacam masih belum berfungsi sepenuh
5 - paling ketara...since upgrade to discuz X2.5...surfing di CARI menjadi slow/lembab untuk loading dari satu page ke satu page....saya ada baca review mengenai    discuz version 2.5 ini..kata mereka....version ini akan jadikan forum semakin slow untuk surf....mungkin admin boleh kurang sedikit product yang tidak diperlukan...
6 - kekalkan font dan size font dari version yang lama
7 -bagi opsyen kepada user samada untuk accept request friend atau tidak


Comments

Sedang diperbetulkan step by step..Mana yang rasa perlu sahaja..Thanks for suggestion  Post time 23-7-2012 04:43 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 09:52 PM | Show all posts
cinta_ungu posted on 21-7-2012 11:18 PM
Last edited by cinta_ungu on 22-7-2012 08:38 PM \n\n
kalau ada forumer reply pada post/thread kita ...

x nampak gambor punn
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 09:57 PM | Show all posts
Admin6, pm i bila nak boleh berfungsi? Iols dah tunggu dari subuh, nak ke subuh semula dah ni

Comments

sorry..cuba sekali lagi reply pm saya  Post time 23-7-2012 10:20 PM
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 10:23 PM | Show all posts
Admin 6, dah try, sekali try ok, then kali kedua mesti camni:-

message_can_not_send_2

Comments

sekejap ya  Post time 23-7-2012 10:29 PM
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 11:03 PM | Show all posts
Admin6, so far boleh, tak tahu camne pagi esok. Takpe, kalau ada masalah lagi nanti i ngadu domba lagi yek

tq

Comments

ok  Post time 23-7-2012 11:19 PM
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 11:30 PM | Show all posts
@admin6 tade la..dah la sistem notis baru ni tak best

Comments

ok..nanti tengok apa yang boleh diperbaiki..step by step k  Post time 23-7-2012 11:34 PM
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 11:36 PM | Show all posts
pastu kalau admin ke momod ke bagi komen kat post orang kan, cemana kita nk reply dia ha kena tag jugak ke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2012 11:41 PM | Show all posts
KumbangPolkaDot posted on 23-7-2012 11:36 PM
pastu kalau admin ke momod ke bagi komen kat post orang kan, cemana kita nk reply dia ha  kena tag ...

kena reply macam ni..dekat comment tu forumer tak boleh reply..hanya mod sahaja..kalau urgent boleh pm..tag tu saya tahu tak notis ke thread mana kan..nanti cuba solve supaya boleh notis tag untuk thread mana
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 11:44 PM | Show all posts
admin6 posted on 23-7-2012 11:41 PM
kena reply macam ni..dekat comment tu forumer tak boleh reply..hanya mod sahaja..kalau urgent bole ...
tag tu saya tahu tak notis ke thread mana kan
apa benda ni admin oii takpe la, iols paham sepenuhnya eksplenesyen admin

Comments

maknanya kalau saya reply melalui komen macam ni,forumer tak boleh reply lah.nak tag pun tak keluar notis dithread mana kan.ada fhm.hehe  Post time 23-7-2012 11:49 PM
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 11:52 PM | Show all posts
faham la @admin6
ayat uols tu yang merepek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2012 11:55 PM | Show all posts
KumbangPolkaDot posted on 23-7-2012 11:52 PM
faham la @admin6
ayat uols tu yang merepek

dah time dah ni..faham-faham aje lah..macam-macam soalan dapat..tanya esok aje lah
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 11:56 PM | Show all posts
admin6 posted on 23-7-2012 11:55 PM
dah time dah ni..faham-faham aje lah..macam-macam soalan dapat..tanya esok aje lah

kenapa iols tag kat atas tu tak jadi pon

Comments

cuba lagi  Post time 24-7-2012 12:12 AM
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list