Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
5786
View
71
Reply

tak suke bos, cam ne nk buat ek?

[Copy link]

Author: Minami2013    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-7-2013 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
bos i ni jenis sempoi... nk cuti ke ape, x byk soal... bos i lelaki.. tp problem nye bos i ni kalo die aim sorang tuk buat keje.. org tu je la yg kena.. then i ade buat projek which is 100% i buat.. the best part, he claimed die yg buat, sakit ati siotttt.. i geram rase nk protes je tp die yg akan evaluate time performance etc.. so, ape yg patut i buat?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-7-2013 09:54 PM | Show all posts
Ada ka manusia yg sayang sangat kat boss dia???
Kalo tak suka boss. The easiest thing to do is tender resignation letter
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 10:34 PM | Show all posts
bersabar smbil cr keje br.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 10:51 PM | Show all posts
bos aku pulak pempuan, macam tarzan.... menjerit2 je kerjanya... sakit telinga

agaknya tgh nak menopos kot. tu yg emosi tak tenteram
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 10:52 PM | Show all posts
Innrukia posted on 14-7-2013 09:54 PM
Ada ka manusia yg sayang sangat kat boss dia???
Kalo tak suka boss. The easiest thing to do is tend ...

hahahahaaa I loike yr first statement....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 12:44 AM | Show all posts
eh manami jepon ke ni? apa jadi dengan nick lama ko? apsal lama ko tak masuk? ko dah nak kawen dengan abang @SulurBidar kew?  
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 01:30 AM | Show all posts
kau urang Johor kan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 01:33 AM | Show all posts
memang biasa jah jumpa bos sebegini, itu pasal dia bagi kau kerja, untuk kau buat kerja untuk dia
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 01:34 AM | Show all posts
@SulurBidar nak kahwin rupanya, baru tahu....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 09:02 AM | Show all posts
pecat bos u....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 09:10 AM | Show all posts
hahah aku pun tak suke bos aku!
bos aku perempuan..
bos aku suke mengeluarkan suara die yg nyaring tuu!
boleh pecah gegendang telinga ooo..
cakap mcm bertih jagung.. tp kerje.. bluwekkkkkk ampeh!
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 09:16 AM | Show all posts
Innrukia posted on 14-7-2013 09:54 PM
Ada ka manusia yg sayang sangat kat boss dia???
Kalo tak suka boss. The easiest thing to do is tend ...

Btl! Btl! Btl! Klu dh tk suka dgn Boss mmg tk bole nk buat apa la... drpd dok mengutuk tiap2 ari baik berhenti keja n cari keja lain! je

Hakak plk as a PA to Director nk tk nk mmg kna suka la juga. Nk buat mcm mna... redha je la!
  
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 09:20 AM | Show all posts
mamiayu posted on 14-7-2013 02:51 PM
bos aku pulak pempuan, macam tarzan.... menjerit2 je kerjanya... sakit telinga

agaknya tgh na ...

hahhaa..tu sng ja bro...masa bufday dia bg cawat...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 09:51 AM | Show all posts
protes dlm forum je x ke mana
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 09:59 AM | Show all posts
tukar boss lain


aku tak berapa nak suka boss yg lama..tapi idakla sampai benci..personality dia iols bleh terima lagik, tapi favoritism beliau sgt melampau..

so, iols mintak tukar bos, dgn menukar department
sekarang saya happy dgn boss baru..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 10:34 AM | Show all posts
baby_pingu posted on 15-7-2013 09:59 AM
tukar boss lain


kalo la aku simply2 buleh tukar department....
aku daa lama duk aim nak tukar ke inventory
syiok habis...
duduk2 bilik hujung sorang2 dgn gembira nye
tapi takkan dapat punye
so hadap la sini.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 11:52 AM | Show all posts
...aku pun ada masalah bos tak suka... habih peluang aku utk promotion for the next three years dia cantas
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 01:46 PM | Show all posts
sama ada ko ni baru kerja 2 ke 5 tahun or baru berkenalan dgn realiti semasa dunia pekerjaan..

Ko kena faham boss ada pelbagai ragam..
Kerana boss itu manusia..

Adalah lumrah utk memana dunia pekerjaan bhwa klaim mengklaim sebahagian drpd watak watak pekerja yg ada di sekeliling kita..

Apa apa pun ko kena ingat, suka atau tidak, he is your boss...
Dlm reporting structure, ko kena melaporkan diri pada dia..
Penilaian akhir tahun terhadap prestasi kerja ko dibuat oleh dia (melainkan ada sistem group assessment)

Walaupun report tu ko buat, tapi sebagai ketua jabatan boss ko jugak perlu tunjukkan bhwa group yg dia ketuai mempunyai pekerja yg bagus dgn menyatakan report yg ko buat adalah milik dia..

Itu hak dia sbg boss dan ko sbg pekerja terpaksa terima..

Kalau ko masih tidak berpuas hati, ko boleh
1. Jumpa dia secara one by one, privately (aku rasa ko ni sembang je lebih.. )
2. Atau ko boleh mintak tukar jabatan or
3. Ko boleh resign.

Ketiga tiga langkah tu ada cause and effect...
Aku tak akan bgtau melainkan ko kena fikirkannya sendiri..

Jika ko bersabar maka itu lebih baik kerana Tuhan itu Maha Mnegetahui hambaNya yg berlaku jujur. Ko tak akan dpt habuan ko skarang melainkan hanya Tuhan yg tahu bilakah masanya ko akan dapat habuan kesabaran ko di atas kejujuran dan kegigihan ko bekerja..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 01:50 PM | Show all posts
kerja yg kobuat tu mmg patut bos ko ke yg buat
biasalah nama pun bos
so ko sentap sbb tk dpt kredit lah ye
nnti klu bos ko yg buat keja ko terkulat2 lak tkde kerja
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 06:19 PM | Show all posts
PITTSBURGH posted on 15-7-2013 01:50 PM
kerja yg kobuat tu mmg patut bos ko ke yg buat
biasalah nama pun bos
so ko sentap sbb tk dpt kredi ...

Well said!!
..

Lebih baik TT buat kerja drpd boss TT buat kerja..

Bila boss TT buat kerja, that's not a gud sign for TT..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list