Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
5250
View
37
Reply

Tempat penginapan plg hampir dgn Kg Perigi, Sg. Petani??

[Copy link]

Author: msrosse       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-7-2013 08:38 AM | Show all posts |Read mode
Edited by msrosse at 14-5-2020 10:30 AM

- tq done  -
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-7-2013 08:42 AM | Show all posts
regency jerai tak ley, sebab jarak tu sampai ke kaki gunung je, ada 12km kene naek bukit, pastu malam takley naek kenderaan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2013 08:50 AM | Show all posts
syasyafina posted on 17-7-2013 08:42 AM
regency jerai tak ley, sebab jarak tu sampai ke kaki gunung je, ada 12km kene naek bukit, pastu mala ...

adehlah! .. google result so tricky ... kg perigi tu tgh pekan ke syasyafina?

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 09:00 AM | Show all posts
Kg perigi? area mane tu?..
aku sendiri pun taktau.. .evendo aku org sana ha..hehe

ni ha.. klu area Sungai Petani tu.. yg senang.. aku suggest kan
1)  Hotel Sri Malaysia... tak jauh dari Bandar Sungai Petani..
2)  Park Avenue, betul2 kuar dari Plaza Tol Sungai Petani Selatan, mmg hotel ni sebelah tu jer..
3)  Emerald Puteri, ni berdekatan Plaza Tol Sungai Petani Selatan jugak..

ko g sane naik ape ni?? klu naik kereta.. aku suggestkan ko amik hotel yg no 2 atau no 3 tu la..
kuar plaza tol sungai petani selatan.. sebelah kiri ko da boleh nampak hotel2 ni..
harga not sure.. survey2 la yer..

klu yg gunung jerai tu dah nak ke Gurun ha... dah mmg keluar dari kawasan sungai petani..
ni kene kuar ikut Tol Sungai Petani Utara..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 09:02 AM | Show all posts
apakata singai mai sebentar di serijerai resort dekat pekan gurun?hehehe...kawasan industri NAZA....sudiker????kikikik
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 09:11 AM | Show all posts
mast3rshad0w posted on 17-7-2013 09:02 AM
apakata singai mai sebentar di serijerai resort dekat pekan gurun?hehehe...kawasan industri NAZA.... ...

heheheh sempat lagi....
tp tak salah pun nak kenai2 kan..

klu time TT ni g sana.. aku balik kg.. boleh la kenal2 jugak..hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2013 09:14 AM | Show all posts
khailya posted on 17-7-2013 09:00 AM
Kg perigi? area mane tu?..
aku sendiri pun taktau.. .evendo aku org sana ha..hehe

ntahlah sy pun tak tau kat area mana kg tu ... kata tuan rumah kat sg. petani ... harap2 lah jumpa nnti ... semua info dlm nih sy jadikan guideline ...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2013 09:16 AM | Show all posts
khailya posted on 17-7-2013 09:11 AM
heheheh sempat lagi....
tp tak salah pun nak kenai2 kan..

khailya duk area mana?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2013 09:16 AM | Show all posts
mast3rshad0w posted on 17-7-2013 09:02 AM
apakata singai mai sebentar di serijerai resort dekat pekan gurun?hehehe...kawasan industri NAZA.... ...

gurun? tak jauh ke drp kg yg sy nak pergi tu?

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 09:18 AM | Show all posts
msrosse posted on 17-7-2013 09:14 AM
ntahlah sy pun tak tau kat area mana kg tu ... kata tuan rumah kat sg. petani ... harap2 lah jumpa ...

area mana eh...
cuba tanya betul2... tp kalau hotel yg senang... mcm sy ckap tu la...
betul2 sebelah plaza tol.. so takde la TT sesat ..
sbb klu hotel seri malaysia tu...hehehe sapa taktau jalan.. mmg susah gakkkk nak jumpa tu...
dia area pekan lame sungai petani...
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 09:21 AM | Show all posts
msrosse posted on 17-7-2013 09:16 AM
khailya duk area mana?

kalau kat kedah.. sy duk kat Bedong..
klu dari sungai petani nk ke rumah saye.. lebih kurang 35minit-40minit...
ikutkan tak jauh sgt pun... tp disebabkan banyakkkk sgt traffic light tu yg rase jauhhh tu...
dan if dari rumah sy nak ke gurun tu.. ermm lebih kurang dalam 15minit cemtu... tak jauh sgt da..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2013 09:34 AM | Show all posts
khailya posted on 17-7-2013 09:18 AM
area mana eh...
cuba tanya betul2... tp kalau hotel yg senang... mcm sy ckap tu la...
betul2 seb ...

kata tuan rumah tu .. kat kg tu ada resort ... tp sy search mana ada resort pun .. jerai hill resort adalah .. tp jerai kata forumer kat atas jauh ...
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 09:36 AM | Show all posts
ohhh yeke... tp mmg betul pun...
klu kate kg tu kat sungai petani.... dan resort kat Jerai tu..hehhehe mmg jauhhhh la....
bih kurang... 1jam klu jalan sesak+traffic light+TT yg baru pestime nak pegi..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 09:48 AM | Show all posts
msrosse posted on 17-7-2013 09:16 AM
gurun? tak jauh ke drp kg yg sy nak pergi tu?

kalau ikut alamat, cuba search google maps, tak silap kg perigi tu dekat yan....
awk nak pegi sp? kg perigi dekat sg petani ke?r u sure?



Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 09:51 AM | Show all posts
cuba check tgk yg ni, setau saya kg perigi yg ni ler....ade lain punya kg perigi ker???

http://mapcarta.com/25954658
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 09:59 AM | Show all posts
msrosse posted on 17-7-2013 08:50 AM
adehlah! .. google result so tricky ...  kg perigi tu tgh pekan ke syasyafina?

Sya pn tak pernah dgr kg perigi ni sebab baru2 je dok sungai petani.. tau pun pasal kami pakai google maps gak la nk ke jerai hill resort hari tu, tengok2 tertipu.. huhu.. kalo jerai hill resort ni keluar tol exit gurun, sekali ng yan rasanye, gurun atas lagi dari sungai petani.. so TT baek confirm betul2 kuar exit tol mane..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2013 10:27 AM | Show all posts
syasyafina posted on 17-7-2013 09:59 AM
Sya pn tak pernah dgr kg perigi ni sebab baru2 je dok sungai petani.. tau pun pasal kami pakai goo ...

landmark yg dbg tau kat tempat pelancongan yan ...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2013 10:29 AM | Show all posts
mast3rshad0w posted on 17-7-2013 09:48 AM
kalau ikut alamat, cuba search google maps, tak silap kg perigi tu dekat yan....
awk nak pegi sp? ...

info yg kakak sy bg tau cenggini: kat sg. petani, kg perigi kat tempat pelancongan yan ...

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 10:39 AM | Show all posts
msrosse posted on 17-7-2013 10:29 AM
info yg kakak sy bg tau cenggini: kat sg. petani, kg perigi kat tempat pelancongan yan ...

kalau tempat pelancongan paling dekat mmglah kg perigi di yan tu....
mmg ade shorcut kalau ikut jalan sg petani tu, tapi bukan di sg petani, sg petani takde tempat pelancongan...
kalau dari sg petani nak pegi yan tu mmg ade jalan shortcut....
so skang jadi masalah utk awk traveling dari mana ke mana yer?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2013 10:49 AM | Show all posts
mast3rshad0w posted on 17-7-2013 10:39 AM
kalau tempat pelancongan paling dekat mmglah kg perigi di yan tu....
mmg ade shorcut kalau ikut j ...

travelling tu tak der masalah, yg jadik masalahnya mana sy nak tidooo?? sy perlu sampai kesana cpt sbb mlmnyer sy ada majlis, lg hampir dgn kg tu lg bagus ... sy tak tau apa tempat menginap yg plg hampir sekali ...

ni alamat umahnyer:

No. ..., Jalan Perigi
Pekan Yan Kechil
06900 Yan Kechil

klu sy tanya hotel, sure semua akan ckp dekat .. sy pernah kena skali masa pergi kelantan ... kami rombongan drp pihak lelaki ... survey2 sendirik hotel tak tanya dgn org2 setempat pehtu terus booking .. sampai2 hazabnyer jauh yahamat ... menangis semua org ...

Last edited by msrosse on 17-7-2013 10:53 AM

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list