Bahan-Bahan: Bahan A (utk perap ayam) - 1 ekor ayam - 2 sudu jintan putih (dikisar halus) - 4 sudu serbuk cili - minyak zaitun - Serbuk lada hitam - Serbuk lada putih - daun pasli (dikisar halus) - daun mint (dikisar halus) Bahan B (utk kulit) - tepung jagung - ketumba - jintan hitam
Bahan C -sebiji lemon Cara: 1.Perapkan ayam bersama bahan A di sapu hingga mesra bersama minyak zaitun dan masukan lemon ke dalam rongga ayam (lemon ditikam beberapa kali dengan pisau)selama 1 jam. 2.Campurkan bahan B dan uli hingga sebati dan bungkuskan pada ayam. 3.Panaskan ketuhar 4.Lapit surat khabar lama dalam bekas bagi tujuaan untuk resap air ayam dan bakar selama 60 minit. Tambahan: Cuba sekali pasti nak lagi
|
CMFreporter: dinasihatkan menggunakan kertas minyak agar dapat menyerap minyak lebih baik
budak_gemuk91: kan surat khabar ada kimia...xpe ke??guna tisu dapur bole x?
ADVERTISEMENT