Oleh AdibZA Buat penggemar makanan laut! Walla!
Siapa tak tertawan dengan udang bakar? Ditambah dengan keju, memang tak ingat dunia dibuatnya. Jom cuba resipi ini, dipetik daripada FB Marsila Mass: Bahan-bahan: ● 600 gram udang harimau ● 280 gram keju ● 100 gram mentega ● 50 gram bawang putih ● (dicincang halus) ● 10 gram garam ● 10 gram serbuk perasa ● 20 gram gula ● 50 gram susu cair Cara-caranya : 1. Belah dua udang harimau. Perapkan dengan bawang putih, garam, serbuk perasa dan gula. Biarkan kira-kira 15 minit.
2. Susun kepingan keju pada bahagian tengah udang. Diikuti dengan susu cair. 3. Susun udang atas dulang yang disapu mentega. Bakar dalam ketuhar pada suhu sederhana kira-kira 10 minit. - CARI Infonet Sumber resipi: Facebook Marsila Mass (sumber foto: Carian google)
|
16
Bagus |
18
Marah |
14
Terkejut |
19
Sedih |
13
Lawak |
9
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT