CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Saya Saja Sakat, Untuk Korang Semua, April Fool” – Aliff Syukri

2-4-2024 07:11 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 7767| Komen: 42

Description: Usahawan kosmetik kontroversi, Datuk Seri Aliff Syukri hari ini memaklumkan dia sebenarnya tidak mengeluarkan sebarang lagu raya pada Aidilfitri tahun ini.

Usahawan kosmetik kontroversi, Datuk Seri Aliff Syukri hari ini memaklumkan dia sebenarnya tidak mengeluarkan sebarang lagu raya pada Aidilfitri tahun ini.

Dia juga mengharapkan ibu dan isterinya tidak lagi marah di mana dia memaklumkan video promosi lagu raya baharu itu hanyalah sekara untuk menyakat netizen sempena hari ‘April Fool’.


"Lagu raya saya tak ada pun, saya saja sakat korang semua. Pada mak dan isteri saya, jangan marah ya. Untuk korang semua, april fool. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Yang baik datang daripada Allah, yang kurang daripada saya."

Namun, perkongsian tersebut tetap menjadi bahan kecaman netizen kerana hari April Fool adalah haram disambut umat Islam selain mendakwa video yang dimuat naik sebelum ini telah mengundang fitnah.


"April fool itu haram dalam Islam. Kau dah promo video yang mengundang fitnah dalam Islam dan bangsa. Kau macam tak bersalah langsung buat benda ni."

Terdahulu, usahawan itu ada berkongsi sedutan lagu raya yang dirakam dan telah mengundang pelbagai reaksi dalam kalangan netizen.

Ini berikutan rakaman itu dihasilkan di tab mandi dan usahawan itu juga tidak berpakaian diiringi penari-penari yang menjadi bualan warga maya.

Sumber : Beautifulnara

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sukacactus 2-4-2024 07:21 PM
Boikot je la org yg nak membodohkan org lain ni…tak pernah aku berkenan!
Quote akuHavocczz 2-4-2024 07:40 PM
P4kyu
Quote kaseh80 2-4-2024 07:48 PM
Mereng
Quote kuzaime 2-4-2024 08:02 PM
Benak ubi     
Quote hokeypokey 2-4-2024 08:52 PM
tahniah la prank kami semua, padahal nk viral kan
Quote Nizleen86 2-4-2024 08:52 PM
Retard.
Quote slyfynx 2-4-2024 10:27 PM
Ale uto.
Mcm babeh la kau ni sekeluarga
Quote nolya 2-4-2024 11:56 PM
Alif ni mcm tak pernah cerdik ke apa. Awak tu dah jdi bapak orang, tapi perangai mcm OTC, otak tak centre. Kenapa tak fikir ttng nilai akhlak dn adab sbg melayu dn Islam malah megah mmbudayakn April fool. Bila nak cerdiknya ni Alif?
Quote Sesuatu… 3-4-2024 05:51 AM
Mungkin kri bodoh benak tp netizen x bodoh kri
Quote bulalof 3-4-2024 07:54 AM
mungkin menurun melalui genetic kebodohan beliau ini.
Quote laksmanabentan 3-4-2024 08:12 AM
sengalllll....

yuccckkks.....
Quote azimodin 3-4-2024 08:22 AM
Semak. Bila dah kena tegur nanti mula la tabur kisah ada dyslexia la, ADHD la, kemurungan la. Yg busuk nanti orang2 yg memang ada kelainan mental.
Quote mamapea 3-4-2024 08:25 AM
geli tgk dia ni!
Quote Yoonggi 3-4-2024 10:35 AM
berapa la dia byr pelakon2 yg pegang placard and jerit2 nk lagu raya dia tu eh? especially pakcik yg dpn sekali baju melayu biru tanpa butang tu, beriya beno nak lagu raya si kri ni
Quote awenda507 3-4-2024 10:37 AM
Eleh ayat cover takot kena boikot la tu
Quote intan_smsb 3-4-2024 10:49 AM
vodohh kau
Quote seri_mawr 3-4-2024 12:14 PM
dah tahu dia ni otak x center...nitizen pun pulun gigih pi follow dia..usah di follow...usah di tgk.....huhuu
Quote nellyberry 3-4-2024 12:17 PM
Boikot je lah sheols dan family sheols ni, saja nak cari publisiti je.
Tergelincik pondan-pondan menari tu sekali patut diboikot.
Jijik sangat la, bulan-bulan puasa menggelupur mengalahkan setan.
Quote arffa 3-4-2024 12:25 PM
moroon

Lihat semua komen(42)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 04:14 AM GMT+8 , Processed in 0.060713 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top