CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Tiada apa lagi yang perlu dibohongkan, Saya pendosa yang jujur – Aliff Aziz

13-5-2024 08:03 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 24550| Komen: 118

Description: Pelakon dan penyanyi Aliff Aziz mengakui dirinya seorang pendosa yang jujur dan menyesali segala tindakan mengaibkan isteri, Bella Astillah sebelum ini.


Pelakon dan penyanyi Aliff Aziz mengakui dirinya seorang pendosa yang jujur dan menyesali segala tindakan mengaibkan isteri, Bella Astillah sebelum ini.

Kata Aliff, 33, segala yang berlaku sudah tidak dapat ditarik balik dan dia tidak mempunyai sebarang niat untuk berselindung.

“Dengan apa yang sudah didedahkan, tiada apa lagi yang perlu dibohongkan. Saya seorang pendosa yang jujur,” katanya.

Aliff memberi kenyataan tersebut ketika muncul dalam siaran program televisyen yang bersiaran pada Ahad.

Pada masa sama, Aliff juga mengakui kekurangan diri dan menganggap segala yang berlaku sebagai peluang untuk memperbaiki diri menjadi individu yang lebih baik.

“Kita tidak tahu apa yang akan berlaku pada masa akan datang. Sebagai seorang yang sudah mengakui kekurangan diri, tiada apa yang yang perlu dipertahankan. Segala apa yang berlaku saya akan menangani sampai waktu itu tiba.


“Saya orang yang jauh daripada sempurna yang nak belajar jadi baik. Sekiranya dapat putar balik masa, saya akan tarik balik daripada mengaibkan ibu kepada dua anak saya.

“Orang yang pernah hidup bersama dengan saya. Sekiranya perceraian ini berlaku, hak penjagaan ini akan diberikan kepada ibu, saya tidak akan melawan keputusan hak penjagaan itu.

“Apa yang saya mahukan ialah hak sebagai seorang bapa yang adil seperti melawat dan bermalam dengan anak-anak. Saya tidak mahu hubungan dengan anak-anak terputus atau terhalang,” katanya.

Aliff sebelum ini membuat pendedahkan mendakwa Bella mempunyai hubungan sulit dengan pelakon, Muaz Zabir.

Pelakon drama Cina Buta itu turut meminta agar masyarakat dapat mendoakan kebaikan buat dirinya sekeluarga dan berhenti mengeluarkan kenyataan negatif kepada dia dan keluarga.

“Saya harap sumua akan doakan yang baik. Cakap yang baik. Fikir balik sama ada diri itu sempurna atau tidak sebelum menghukum orang lain. Memaki-hamun orang lain, keluarga orang lain, keturunan orang lain,” jelasnya.

Sebelum itu Aliff dan pelakon Ruhainies ditangkap berkhalwat oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) di sebuah kondominium di ibu negara pada 9 Mac lalu.

Aliff bagaimanapun enggan mencerikan Bella pada sebutan kedua kes tuntutan cerai pada 4 April atas alasan masih sayangkan isterinya.

Untuk rekod, Bella dan Aliff berkahwin pada 9 September 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata Ayden Adrean, 6, dan Ara Adreanna, 3. 

Sumber – KOSMO ONLINE

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote anilanil 13-5-2024 12:33 AM
Alep, rumah tangga ko ngan bella dah hancur, lebur & berkecai. Berpisah je la. Itu yg terbaik utk semua pihak. Ko nikah je dgn NRF. Andai dgn kemut ko rasa bole jadi baik & tak cari kerang lain terus kan la hidup dgn kemut. Mak bapak kemut pon dah berkenan dgn ko. Langsung takde prejudice dgn kisah silam ko, so jadi lah anak menantu diorang. Ko takde job takpe, kemut mampu hokkay. Dia byk job sampai ke china. Setakat nak belanja kos buat lesen kereta anytime kemut bole bayarkan. Lepaskan je bella. Wanita pencurang itu patut berjodohan dgn penyondol yg muda & handsome; muaz.
Quote eyansss 13-5-2024 12:50 AM
pendosa yang jujur? kebabian apakah tetap nak nampak suci di sebalik dosa?  hahahaha…  betul la orang cakap, mulut ko manis gila walau bau hancing…
Quote edayildiz 13-5-2024 01:03 AM
Edited by edayildiz at 13-5-2024 01:06 AM

one word...baby
blh blah la putik ni...dtg buat kacau kt mealaysia pastu jancurkn jati perempian sini..semoga mereput kt singapork sana
Quote Wek_omeh2 13-5-2024 01:04 AM
Bila buka mulut je alep ni mesti bella yg salah
Tu didi dah bunyik pulak,ko pon sebat bini org anak 3..ni xtau la yg keberapa pulak
Quote pocongkiutss 13-5-2024 02:13 AM
So what?? Kalau uols guna modus operandi camni..bini uols pon sama la kan..dia ngaku je dia berselingkuh..ko tu dah la 11 kali pulak tu..tu yg kantoi..yg tak kantoi tah berapa..jujur la sangatt
Quote sharlenetexas 13-5-2024 02:28 AM
Apa yang jujurnya?


Quote miss_strangers 13-5-2024 04:35 AM
Jupe babi dgn alip najis, samak alip dulu
Quote Shayang 13-5-2024 05:32 AM
Edited by Shayang at 13-5-2024 05:33 AM

Dah2 la tu tak abis2 plak dia nak bg kenyataan
Tunggu jela perbicaraan mahkamah nnt
Skrg org sibuk ngn aib org lain plak
Btw perbicaraan kes khalwat dorang bila akan tiba ye? Lama bebenor jawi tu nak lengkapkan kertas siasatan.
Ramai yg keliru yaa bulan depan tu sesi JKP kes cerai dia tau bkn kes khalwat
Ni kang bila aku persoalkan ada laa yg bekap jawi, masalahnya lama sgt kot tak ke pelik?
Kes jenayah lain tu asal dh lengkap kertas siasatan terus je naik mahkmah. Biasanya 3-5 hari je polis diberikan masa.Melainkan hat tak jumpa2 suspek dan bukti sudahnya jd cold case.
Quote Shayang 13-5-2024 05:57 AM
eyansss replied at 13-5-2024 12:50 AM
pendosa yang jujur? kebabian apakah tetap nak nampak suci di sebalik dosa?  hahahaha…  betul la ora ...

Kes dorang ni tah bila nak stop selagi masih ada yg bunyik soksek sana sini

Alip kalau rindu kat anak2 pi la jumpa bella tu setau aku bella tu ada kat SG smlm pi kenduri kawan dia kawen
Bukan org lain pun kawan2 tu kawen tak silap aku tu kawan2 sekolah alip gak
Tp kenapa eh kawan2 ko lebih rapat ngn binik ko yek?
Haa pikirlaa sendiri dan selamat bermuhasabah diri.
Quote noor2 13-5-2024 06:28 AM
Muka dia ni muka mintak penyepak dgn kaki rasanya...meluat gila tgk dia ni ..apa yg ko merepek pendosa yg jujur???
Quote sukacactus 13-5-2024 06:37 AM
STFU la wei!
Quote asfaz 13-5-2024 06:43 AM
Wek_omeh2 replied at 13-5-2024 01:04 AM
Bila buka mulut je alep ni mesti bella yg salah
Tu didi dah bunyik pulak,ko pon sebat bini org anak  ...

Bellah buat silap sekali,sampai nak masuk kubur dia ungkit. Salah ttp salah,tpi memang tu dia dok ungkit tak hbs.Dia punya curang berbelas kali dia tak kira dah.
Punca tangkap basah aje. Ptut aritu cerai aje .
Ni kalau taknak lepaskan tak tau la. Bellah gak salah kongkong Alippjis
Quote asfaz 13-5-2024 06:47 AM
pocongkiutss replied at 13-5-2024 02:13 AM
So what?? Kalau uols guna modus operandi camni..bini uols pon sama la kan..dia ngaku je dia berselin ...

Dia benggang la,bella ngaku curang tpi job tak berenti, netizens bekap Bellah. Dia? Kena kutuk kena maki .
Tujuan dia dedah aib Bellah aritu nak Bellah kena maki job hilang tpi tu lah tak terjadi . Mau tak sakit hati dia dgn Ruhatnis tepongkemut tu
Quote Fazzbulous 13-5-2024 07:07 AM
dahla alep wei..takyah byk bunyik dah..bnda da jadi da pun...perkhwinan ko ngn kemek xdpt diselamatkan da..toksik...si kemek tu pn berhak bhgia dgn laki lain...dia muda lg..ko hdup je la bhgia ngn kemut ko...
Quote TeropongThaico 13-5-2024 07:23 AM
Statement mcm tokred gitu. Ngaku gini dgn harapan org maafin & dpt habuan mcm scammer tu ke
Quote MadameOnion 13-5-2024 07:32 AM
pendosa yg menipu..semoga ditimpa musibah dan merempat di tepi jalan
Quote Acik2kepam 13-5-2024 07:33 AM
Hai melodi ni mentang2 si bini dah tanak komen apa2
Korang sibuk nk menanya mamat ni plak
Eh semak laaaah takkan lah tiap minggu nak kena hadap cerita korang!

Diam la alip duk usap totey kat umah tu dahlaa apa2 hal cite kat mahkmah jelaaa
Takda istilah pendosa yg jujur bagai ko ngn si red tu sama je sorang ngaku scammer yg baik hat ni plak pendosa yg jujur
Media pun sudah2 laa sibuk nak interviu pendosa yg jujur nih
Dah tau berdosa wat pe tambah dosa lagi pi la bertaubat mohon keampunan dgn Allah dan dgn org2 yg telah kau aniaya.
Quote Acik2kepam 13-5-2024 07:42 AM
TeropongThaico replied at 13-5-2024 07:23 AM
Statement mcm tokred gitu. Ngaku gini dgn harapan org maafin & dpt habuan mcm scammer tu ke

Tu la akak ckp boleh plak dia ngikut MO si red tu
Jangan terkejut esok2 dia tiba rajin buat live tak berenti kat tiktok plak dgn rupa boleh jual dia tu tak mustahil je ramai acik2 uturn dan basah spender melayan live dia.
Sedangkan hot daddy tu sblm ni pun ramai yg kebasahan melayan live dia walau terang2 dia tu dah didakwa, tgh dibicarakan kat mahkamah.
Si Aslam dah guna MO ni gak lepas tgk red tu diterima masyarakat, ramai yg pecah ovari tgk aslam si pencurang.
Sblm ni pun ira kazar dah guna MO ni gak tiba2 aktif kat tiktok share resepi hari2 tuk beli jiwa acik2.

Tgk je la si view chin dan mira tangga tu ada dorang melingkup?
spesis muka tebal jangan harap dorang nk masuk gua bertaubat ke apa
Lagi menunggang isu tu adalah walaupun mengaibkan diri sendiri.
Takda kemaluan langsung, family pun buat bodoh jer.
Quote Acik2kepam 13-5-2024 07:46 AM
asfaz replied at 13-5-2024 06:47 AM
Dia benggang la,bella ngaku curang tpi job tak berenti, netizens bekap Bellah. Dia? Kena kutuk ken ...

Itulah pasal..
Ko tunggu laaa dia aktif kat live tiktok nnt
Mamat ni mana kesah apa dah maklumlah dah sebati dgn diri dia wat perkara mengaibkan diri tp salahkan org lain.
Kalau betul dia dah insaf, kesal dgn apa yg jadi dia akn diam perbaiki diri bukan asik memekak nk tegakkan benang yg basah.

Lihat semua komen(118)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 05:50 PM GMT+8 , Processed in 0.061004 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top